Στα Φάρσαλα ο Masterchef, Σωτήρης Κοντιζάς, μαγείρεψε με τον Φαρσαλινό εστιάτορα Βασίλη Βολιοτόπουλο
Στα Φάρσαλα βρέθηκε ο MasterChef, Σωτήρης Κοντιζάς και μαγείρεψε με τον Φαρσαλινό εστιάτορα – ιδιοκτήτη του Εστιατορίου “Βασιλικός” στα Φάρσαλα Βασίλη Βολιοτόπουλο.
Στα Φάρσαλα και συγκεκριμένα στην περιοχή Χαιντάρια βρέθηκε , ο γνωστός Master Chef, Σωτήρης Κοντιζάς.
Ο κ. Κοντιζάς μαγείρεψε παρέα με τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Βασιλικός» στα Φάρσαλα, Βασίλη Βολιοτόπουλο.
Πιο συγκεκριμένα μαγείρεψαν το τοπικό προϊόν,ρεβίθια Φαρσάλων, ποικιλίας Αμοργού!
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βολιοτόπουλος σε ανάρτησή του
«Μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία με τοπικά προϊόντα που αναδεικνύουν την αυθεντική ελληνική κουζίνα.»
Η αναβίωση της ποικιλίας ρεβιθιών «Αμοργός» στα Φάρσαλα
Πρόσφατα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενέκρινε τον φάκελο για την Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη ΠΓΕ «Ρεβίθια Αμοργός Φαρσάλων», προχωρώντας στο επόμενο στάδιο.
Η συγκεκριμένη ποικιλία ρεβιθιών είναι μεσόσπερμη, έχει γερή φλούδα και τραγανή ψίχα, είναι αρκετά βραστερή χωρίς να χυλώνει, και είναι ιδανική για ρεβιθάδα στη γάστρα και για σαλάτες οσπρίων. Αξίζει
να σημειωθεί ότι, λόγω των χαμηλών απαιτήσεων σε φυτοπροστασία έχει χαμηλότερη τιμή στο ράφι.