ΑγροτικάΑγροτικάΕιδήσειςΦάρσαλα

Στήριξη στους αγώνες των αγροτών από την Ομάδα Γυναικών Φαρσάλων (μέλος ΟΓΕ)

Η Ομάδα Γυναικών Φαρσάλων (μέλος ΟΓΕ) στηρίζουμε και συμπαραστέκομαστε στο δίκαιο αγώνα των αγροτών της επαρχίας μας,  που με τα τρακτέρ βγαίνουν μαζικά στον δρόμο στήνοντας μπλόκο στην Ε65, για να διεκδικήσουν την επιβίωσή  τους, απέναντι στα οξυμένα προβλήματα που έχουν ειδικά μετά τις μεγάλες καταστροφές που υπέστη η αγροτική παραγωγή με τις πλημμύρες.

Καταγγέλλουμε παράλληλα «την απρόκλητη αστυνομική βία που δέχθηκαν οι βιοπαλαιστές αγρότες κατά την κινητοποίηση της Τετάρτης 24/1 με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης από τις αστυνομικές δυνάμεις στο κόμβο του Ε65, με αποτέλεσμα ένας αγρότης να τραυματιστεί κι άλλοι δύο να συλληφθούν».

«Για άλλη μια φορά οι αγρότισσες και οι αγρότες  διεκδικώντας άμεσα μέτρα για την επιβίωσή τους βρήκαν απέναντί τους το εχθρικό κράτος και τις δυνάμεις καταστολής του.

Οι γυναίκες αγρότισσες, οι γυναίκες της υπαίθρου, που είναι συμβοηθούντα μέλη, εργάτριες γης, εποχιακά εργαζόμενες, άνεργες είναι και τα μεγαλύτερα θύματα της αντιαγροτικής πολιτικής της σημερινής, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, των επιχειρηματικών ομίλων, της ΕΕ που μέσα από την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ ξεκληρίζουν τις οικογένειές τους.Η Ομάδα Γυναικών Φαρσάλων (μέλος ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες αγρότισσες να πάρουν τη δική τους θέση στα μπλόκα του αγώνα για την επιβίωση της πλειοψηφίας των αγροτικών οικογενειών, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες!

Ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης απαιτεί συστράτευση όλων των λαϊκών δυνάμεων. Από αυτό το κοινό μέτωπο δεν μπορούν και δεν πρέπει να λείπουν οι εργαζόμενες, οι άνεργες, οι αυτοαπασχολούμενες γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων και βεβαίως οι γυναίκες της αγροτικής οικογένειας.

Γι’ αυτό ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους, είμαστε παρούσες στα μπλόκα, καλώντας όλες τις γυναίκες της επαρχίας μας να στηρίξουν τον αγώνα τους για επιβίωση».

Back to top button