Front PageΤοπικά - ΠολιτικάΦάρσαλα

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για τη διάλυση των υπηρεσιών του Δήμου Φαρσάλων

Σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Φαρσάλων επισημαίνoνται τα εξής:

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για τη διάλυση των υπηρεσιών του Δήμου Φαρσάλων. Καθημερινά φαίνεται η ανύπαρκτη υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Φαρσάλων όπως και άλλες υπηρεσίες του, παρόλο  την μεγάλη προσπάθεια των εργαζομένων σε κάθε υπηρεσία  του Δήμου . Η πολιτική της δημοτικής αρχής δυστυχώς αυτή είναι  ,αλλά και διαχρονικά οι προηγούμενες δημοτικές αρχές είχαν  την ίδια πολιτική  ,την   απαξίωση των υπηρεσιών του Δήμου και το ξεπούλημα σε ιδιώτες με όλα αυτά τα αποτελέσματα ,που λίγο έλλειψε να υπάρξουν θύματα. Ο Δήμος Φαρσάλων  αποτελεί έναν δήμο με αυξημένες ανάγκες, ιδιαιτερότητες και χαρακτηριστικά. Εκτός από την πόλη των Φαρσάλων , ο δήμος περιλαμβάνει περίπου 52 οικισμούς, ορεινές, πεδινές  περιοχές με σημαντικές διαφοροποιήσεις και ιδιαιτερότητες η κάθε μία, υποβαθμισμένους οικισμούς στα όρια της πόλης και γειτονιές με αυξημένες ανάγκες.

Ωστόσο ο Δήμος Φαρσάλων  παραμένει υποστελεχωμένος εδώ και αρκετά χρόνια και η κατάσταση γίνεται χειρότερη κάθε χρόνο, αφού δεν καλύπτονται οι υπάρχοντες ελλείψεις σε προσωπικό, οι οποίες αυξάνονται συνεχώς λόγω των πολλών συνταξιοδοτήσεων , το οποίο σημαίνει ότι τα επόμενα χρόνια το πρόβλημα θα ενταθεί ακόμη περισσότερο.

Το ποσοστό κάλυψης των οργανικών θέσεων είναι περίπου 65%, ενώ υπάρχει σημαντική έλλειψη σε επιστημονικό προσωπικό και ιδιαίτερα σε ειδικότητες μηχανικών, της Τεχνικής  Υπηρεσίας και κοινωνικών επιστημόνων. Θα πρέπει να τονιστεί, ότι ο Δήμος Φαρσάλων  εξυπηρετεί και τους υπόλοιπους τρεις δήμους της , που   ήταν  και είναι επίσης υποστελεχωμένοι.

Back to top button