Front PageΓενικές ΕιδήσειςΕιδήσειςΠολιτικάΠολιτικά,Φάρσαλα

Σκέψεις για τον τόπο μας…

Άρθρο του Κωνσταντίνου Β. Στατήρη, Ιατρού – Ειδικού Παθολόγου, στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας “Πρώτος Τύπος”

Η καλή μας τύχη θέλησε να βρισκόμαστε σε ένα μέρος προικισμένο από την φύση και ευνοημένο από την γεωγραφία.

Κατοικούμε στο κεντρικότερο σημείο της χώρας, σταυροδρόμι συγκοινωνιακό και μια από τις ευφορότερες  πεδιάδες ολόγυρά του. Η εργατικότητα παράλληλα των ανθρώπων μας κατέστησε την αγροτική παραγωγή αιχμή της τοπικής μας οικονομίας, η οποία δέχθηκε ισχυρές δόσεις τονωτικών ενέσεων από την εξωστρέφεια και τον δυναμισμό των εμποροβιοτεχνών μας. Ευτυχής συγκυρία υπήρξε και η επιστροφή στον τόπο μας αρκετών από τους νέους μας που ακολούθησαν και αποπεράτωσαν σπουδές στον ανώτατο τεχνολογικό και πανεπιστημιακό τομέα.

Στις μέρες μας κομβική σημασία έχει ο συντονισμός όλων των δράσεων και η υιοθέτηση πρωτοβουλιών που θα θέσουν την πόλη και την επαρχίας μας στην αιχμή των εξελίξεων και στην πρωτοπορία των καινοτομιών.

  • Η μεταποίηση πρέπει να γίνει σημείο αναφοράς και η έκφραση της εξωστρέφειας μας, καθώς μπορεί να καταστήσει τα εξαιρετικά μας προϊόντα του πρωτογενούς τομέα πραγματικά ασυναγώνιστα τόσο στην εγχώρια, όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά.
  • Τα ζητήματα ανεργίας των νέων ανθρώπων, μόνιμα πρέπει να απασχολούν την σκέψη μας, τα οποία παραγωγικά θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με την εξάντληση των δυνατοτήτων που παρέχουν τα ευρωπαϊκά  προγράμματα απασχόλησης, αλλά και την ώθηση που όπως τονίσαμε η μεταποίηση μπορεί να αποφέρει ενισχύοντας το δυναμισμό του ήδη δραστήριου εμποροβιοτεχνικού μας κόσμου.
  • Στις παραπάνω δράσεις πολλαπλασιαστής ισχύος μπορεί να σταθεί η βελτίωση – ενίσχυση – αναβάθμιση των οδικών δικτύων που διασχίζουν την επαρχίας μας. Με δεδομένη την αγαστή συνεργασία δημοτικής αρχής, εμποροβιοτεχνικών επιμελητηρίων, φορέων δράσεις και αιχμή του δόρατος την περιφέρεια Θεσσαλίας, πρέπει να σταθούμε διεκδικητικά έναντι των αρμόδιων υπουργείων, ώστε άμεσα να χρηματοδοτηθούν και να υλοποιηθούν τα μεγάλα έργα που θα καταστήσουν τον τόπο μας εκτός από γεωγραφικό κέντρο και συγκοινωνιακό κόμβο της πατρίδας μας. Επικροτούμε λοιπόν τις προσπάθειες για τη σύγχρονη οδική σύνδεση Φαρσάλων – Λάρισας και τονίζουμε την ανάγκη λειτουργικής μας πρόσβασης στην Ε65.
  • Μεγάλο στοίχημα αποτελεί και η εξέλιξη της εξαιρετικής προσπάθειας ανάδειξης των αρχαιοτήτων, η τόνωση του θρησκευτικού τουρισμού, οικολογικές δράσεις στην κοίτη του Ενιππέα, η ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και η ενίσχυση του αγροτουρισμού, ιδιαίτερα στις ημιορεινές μας περιοχές.

Ας σταθούν αυτές οι σκέψεις μας αφετηρία μιας περισσότερο παραγωγικής θεώρησης των πραγμάτων, κάτι που φυσικά προϋποθέτει και απαιτεί λειτουργική ώσμωση απόψεων και φυσικά πνεύμα συνεργασίας.

Μέσα από το πρίσμα αυτό πρέπει να πορευτούμε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, συνειδητοποιώντας ότι οι εντάσεις της στιγμής δεν πρέπει να επισκιάσουν την διάθεση προσφοράς όλων μας. Τελικά ίσως ο μεγαλύτερος αντίπαλός μας είναι ο χρόνος, γιατί πρέπει σε μικρό χρονικό διάστημα να συμπυκνώσουμε κορυφαίες δράσεις που θα καταστήσουν τον τόπο μας πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Κωνσταντίνος Β. Στατήρης

Ιατρός – Ειδικός Παθολόγος

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τη «Συμμαχία υπέρ των Πολιτών»

Back to top button
Close
Close