ΑγροτικάΑγροτικάΕιδήσειςΦάρσαλα

Σε εκδήλωση για τα τοπικά προϊόντα ο Α.Σ. ο Ενιπέας

Προσκεκλημένος στην Αθήνα ήταν τη Τετάρτη 17/4 ο αγροτικός Συνεταιρισμός επαρχίας Φαρσάλων ο Ενιπέας στην προβολή του αγροτικού ντοκιμαντέρ της Μαριάννας οικονόμου «όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες» οι προβολές του ντοκιμαντέρ συνοδεύονται από εκδηλώσεις και συζητήσεις με καλεσμένους, γύρω από θέματα που θίγει το ντοκιμαντέρ όπως η παραγωγή τοπικών ελληνικών προϊόντων, η ελληνική γαστρονομία, η βιωσιμότητα, η διάσωση και διάδοση παλαιών ποικιλιών και σπόρων αλλά και η αναγέννηση των αγροτικών κοινοτήτων.

Επίσης ο στόχος είναι μετά το τέλος των προβολών να ακολουθεί συζήτηση με το κοινό παρουσία της σκηνοθέτριας αλλά και καλεσμένων ειδικών στα παραπάνω θέματα.

Στη συγκεκριμένη προβολή οι καλεσμένοι ήταν ο κ. Γεώργιος Παπαδάκης καθηγητής του γεωπονικού πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Νίκος Γούσιος αγρότης και αντιπρόεδρος του Α.Σ Ενιπέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγροτικός συνεταιρισμός επαρχίας Φαρσάλων Ενιπέας συμμετέχει στο πρόγραμμα Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, το οποίο υλοποιείται από το γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών με αποκλειστική δωρεά του ιδρύματος «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»

Back to top button