Front PageΑγροτικάΦάρσαλα

“Σάρωσε με 10 βραβεία σε ισάριθμες συμμετοχές το “Αγρόκτημα Αντωνόπουλου” από τα Φάρσαλα σε διεθνείς διαγωνισμούς!!!

Επιτυχία στο απόλυτο, με δέκα βραβεία (5 χρυσά, 2 αργυρά, 2 χάλκινα και 1 πλατινένιο) για ισάριθμες συμμετοχές για το “Αγρόκτημα Αντωνόπουλου” στα Φάρσαλα,  καθώς διακρίθηκαν όλα τα προϊόντα που συμμετείχαν στους δύο διεθνείς διαγωνισμούς TASTE OLYMP AWARDS 2020 και στον TASTE AWARDS 2020).

Η συμμετοχή του Αγροκτήματος Αντωνόπουλου στους διεθνείς διαγωνισμούς έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πάτρας με το οποίοι οι ιδιοκτήτες του αγροκτήματος έχουν ξεκινήσει μια συνεργασία 5 ετών για συμμετοχή σε μελέτες και έρευνες.

Όπως μάλιστα μας αποκάλυψαν αυτή είναι μόνο η αρχή καθώς αναμένεται συμμετοχή και διακρίσεις σε ακόμη περισσότερα πεδία που αφορούν την γαστρονομία και την εξέλιξή της.

Στους διαγωνισμούς λαμβάνουν μέρος υψηλής γαστρονομικής αξίας τρόφιμα και αξιολογούνται από καταξιωμένους σεφ και επαγγελματίες της γεύσης. Και οι δυο διεθνείς διοργανώσεις δημιουργούν μεθοδικά αξιόπιστα αντικειμενικά σημεία αναφοράς και ποιοτικής αναγνώρισης που εγγυώνται τόσο οι αμερόληπτες διαδικασίες αξιολόγησης και οι υψηλού κύρους και στελέχωσης κριτικές επιτροπές, που συμβολοποιούνται σε ευρέως διαδεδομένα σήματα αναγνωρισμένα από το ευρύ καταναλωτικό κοινό σε όλο τον κόσμο!

Επιπλέον σε όλες τις πολυάριθμες και πολυεπίπεδες γευστικές δοκιμές χρησιμοποιείται η «τυφλή» μέθοδος δηλαδή η αξιολόγηση χωρίς συσκευασία και χωρίς κανένα διακριτό στοιχείο επωνυμίας.

Δικαίωση για τους ανθρώπους του Αγροκτήματος και τους ιδιοκτήτες κ.κ. Γεώργιο και Αντώνη Αντωνόπουλο οι οποίοι τόνισαν τα εξής:

Επί 35 χρόνια (από το 1985) το ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, είναι σταθερά προσηλωμένο στην ανάδειξη , την αναβίωση και καλλιέργεια αμιγώς ντόπιων ποικιλιών επιλέγοντας να αποδείξει στην πράξη την σημασία της ισορροπημένης υγιεινής διατροφής με τρόφιμα απόλυτα συμβατά με τον ανθρώπινο οργανισμό ως αναπόσπαστο τμήμα της αρμονικής συμβίωσης με τη Φύση.

Ακολουθώντας αυστηρά μεθόδους βιολογικής γεωργίας και εφαρμόζοντας συστήματα διαχείρισης φιλικά στο περιβάλλον σε κάθε παράλληλη πτυχή της παραγωγικής διαδικασίας, το ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ πρωτοστατεί στην δημιουργία ευρύτερων κοινωνικών συνθηκών στην Ελλάδα για αγροτική δραστηριότητα που σέβεται και προστατεύει το οικοσύστημα.

Επί 35 χρόνια το ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ κερδίζει στην κοινωνία τα σημαντικότερα βραβεία, πού είναι αδιαμφισβήτητα η αγάπη και η αποδοχή του καταναλωτή και της νοικοκυράς, καθημερινά.

Για πρώτη φορά λοιπόν το ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ υποβάλλει ορισμένα μόνον από τους πολυάριθμους κωδικούς μας στους δύο αυτούς διεθνείς διαγωνισμούς γεύσης και ποιότητας.

Για το ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ τα 10 βραβεία είναι πολύτιμες αναγνωρίσεις μιας κοπιαστικής, επίμονης, και βήμα-βήμα πολύχρονης προσπάθειας να συλλειτουργήσουν το φως και η σοφία της παραδοσιακής γεωργικής φιλοσοφίας με επιστημονικές τεχνικές και πρακτικές των συγχρόνων μεθόδων οικολογικής καλλιέργειας, έτσι όπως διαμορφώνονται από τα ελληνικά γεωπονικά πανεπιστημιακά ιδρύματα, με τα οποία συνεργαζόμαστε και τις Ιατρικές Επιστημονικές έρευνες στις οποίες συμμετέχουμε.

Τα βραβεία που κατέκτησε το Αγρόκτημα Αντωνόπουλου:

• Χρυσό Βραβείο Καινοτομίας, GOLD MEDITERRANEAN TASTE AWARDS 2020 για τις ΓΚΟΦΡΕΤΕΣ ΜΟΝΟΚΟΚΚΟΥ

• Χρυσό Βραβείο Ποιότητας, GOLD MEDITERRANEAN TASTE AWARDS 2020 για τη ΦΑΒΑ ΛΑΘΟΥΡΙΟΥ

• Χρυσό Βραβείο Ποιότητας GOLD MEDITERRANEAN TASTE AWARDS 2020 για τις ΓΚΟΦΡΕΤΕΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ

• Χρυσό Βραβείο Ποιότητας GOLD MEDITERRANEAN TASTE AWARDS 2020 για το ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΖΕΑΣ ΛΕΥΚΟ (Σιμιγδάλι)

• Χρυσό Βραβείο Ποιότητας GOLD MEDITERRANEAN TASTE AWARDS 2020 για την ΦΑΒΑ ΦΑΚΗΣ

• Αργυρό Βραβείο γεύσης, SILVER OLYMP TASTE AWARD 2020 για την ΦΑΚΗ ΨΙΛΗ

• Αργυρό Βραβείο για βιολογικά προϊόντα, SILVER MEDITERRANEAN TASTE AWARD 2020 για το ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ

• Χάλκινο Βραβείο γεύσης, SILVER OLYMP TASTE AWARD 2020 για το ΣΤΡΙΦΤΟ «ΖΕΑΣ» ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ

• Χάλκινο Βραβείο γεύσης, SILVER OLYMP TASTE AWARD 2020 για το ΣΠΑΓΓΕΤΙ «ΖΕΑΣ» ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ

• Πλατινένιο Βραβείο γεύσης, PLATINUM OLYMP AWARD 2020 για τις ΓΚΟΦΡΕΤΕΣ «ΖΕΑΣ» 10 βραβεία, μονάκριβα εφόδια για την συνέχιση όσων μας παραδόθηκαν από τις προηγούμενες γενιές και όσων ανακαλύψαμε σκάβοντας στα χωράφια…Αλλά και μια σημαντική αναγνώριση πως όλα όσα οραματιζόμαστε για μια παραγωγική διαδικασία με τον Άνθρωπο στο κέντρο γίνονται και πράξη.

Όλα τα «λαμπερά» προϊόντα από το ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ διατίθενται αποκλειστικά από επιλεγμένα παντοπωλεία και καταστήματα βιολογικών προϊόντων σε όλη την Ελλάδα, με την χαρακτηριστική επισήμανση διάκρισης!

Πηγή: “Πρώτος Τύπος” – Έντυπη Έκδοση

Back to top button