Front PageΜόδα - ΟμορφιάΦάρσαλα

Πώς να καθορίσετε τον προϋπολογισμό σας για ένα δαχτυλίδι αρραβώνων

Όπως συμβαίνει με κάθε δαπάνη που επηρεάζει τη ζωή σας, καλό είναι να αποφασίσετε πρώτα τι είναι οικονομικά λογικό και μετά να βρείτε πώς να καθορίσετε τον προϋπολογισμό σας για ένα δαχτυλίδι αρραβώνων.

Αν τα μάτια σας γουρλώνουν όταν ακούτε τη φράση “προϋπολογισμός γάμου”, δεν είστε οι μόνοι. Ακόμα και για τους μαθηματικούς, είναι δύσκολο να ξέρουν τι είδους προϋπολογισμό πρέπει να ορίσουν για ένα δαχτυλίδι αρραβώνων. Αλλά είναι ευκολότερο απ’ ό,τι νομίζετε. Και μπορεί να οδηγήσει σε μια ικανοποιητική αγορά όταν τελικά αποφασίσετε για το τέλειο δαχτυλίδι αρραβώνων.

Είναι σημαντικό να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά ένα δαχτυλίδι προτού δεσμευτείτε για την αγορά του, ειδικά καθώς ξεκινάτε τη νέα σας ζωή ως παντρεμένο ζευγάρι που συνδυάζει τα οικονομικά του. Ευτυχώς, δεν είναι πολύ περίπλοκο να υπολογίσετε πόσα μπορείτε να διαθέσετε οικονομικά.

 

πρόταση γάμου με διαμαντένιο δαχτυλίδι σε όμορφο σκηνικό

Τέσσερα βήματα για να προσδιορίσετε τον προϋπολογισμό σας

 1. Συγκεντρώστε αρχεία με όλα τα εισοδήματά σας, συμπεριλαμβανομένων του μισθού σας, των τόκων από τυχόν επενδύσεις και των χρημάτων που λαμβάνετε σε τακτική βάση από οποιαδήποτε άλλη πηγή. Καταγράψτε όλα αυτά τα περιουσιακά στοιχεία ξεχωριστά σε ένα κομμάτι χαρτί ή σε ένα υπολογιστικό φύλλο στον υπολογιστή .
 2. Συγκεντρώστε αρχεία όλων των εξόδων σας, όπως:
 • Υποθήκη ή ενοίκιο
 • Υπηρεσίες κοινής ωφέλειας
 • Κινητό τηλέφωνο
 • Δόσεις αυτοκινήτων
 • Δόσεις πιστωτικών καρτών
 • Υπηρεσία Internet
 • Οποιαδήποτε άλλη σταθερή πληρωμή κάνετε κάθε μήνα

Στη συνέχεια, υπολογίστε τα μεταβλητά σας έξοδα: τι ξοδεύετε σε σούπερ μάρκετ και για διασκέδαση, δώρα, βενζίνη, επισκευές αυτοκινήτων. Προσέξτε να μην παραβλέψετε τα μεταβλητά έξοδα. Συνδυάστε όλα τα έξοδα για ολόκληρο το έτος και, στη συνέχεια, διαιρέστε τα δια 12. Καταγράψτε όλα αυτά τα έξοδα στο λογιστικό σας φύλλο.

 1. Συγκρίνετε τα έξοδα με τα έσοδα. Αν τα έξοδα είναι μεγαλύτερα, δείτε από πού μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε περικοπές, ώστε να μπορέσετε να βάλετε στην άκρη κάποια χρήματα για το δαχτυλίδι. Εάν τα έσοδα είναι μεγαλύτερα, είστε σε καλή κατάσταση. Αρχίστε να διαθέτετε μέρος ή το σύνολο αυτών σε ένα ‘’ταμείο’’ για το δαχτυλίδι αρραβώνων.
 2. Πόσα χρήματα και από πού;

Θα πρέπει να αισθάνεστε καλά με τον προϋπολογισμό που μόλις δημιουργήσατε, επειδή μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε ως οδηγό για το υπόλοιπο της ζωής σας. Απλά επανεξετάστε και ενημερώστε τον κάθε μήνα. Καθώς περνάει ο καιρός, οι ανάγκες σας θα αλλάζουν, αλλά αναθεωρώντας τον προϋπολογισμό μπορείτε εύκολα να αλλάξετε το “ταμείο για το δαχτυλίδι αρραβώνων” σε “ταμείο για την προκαταβολή του σπιτιού” σε “ταμείο για το κολιέ της πέμπτης επετείου“.

 

Πώς χρησιμοποιείτε αυτές τις πληροφορίες κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού για ένα δαχτυλίδι αρραβώνων; Έχετε διάφορες επιλογές:

ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ

Αν έχετε αποταμιευτικό λογαριασμό, αποφασίστε πόσα από αυτά θα θέλατε να διαθέσετε για το δαχτυλίδι αρραβώνων.

ΠΙΣΤΩΣΗ

Εάν σκοπεύετε να αγοράσετε το δαχτυλίδι χρησιμοποιώντας πίστωση ή συνδυασμό αποταμιεύσεων και πίστωσης, καθορίστε πόση πίστωση μπορείτε να πάρετε και – το σημαντικότερο – πόσο από αυτήν αισθάνεστε άνετα να χρησιμοποιήσετε. Εάν χρησιμοποιήσετε πίστωση για την αγορά δαχτυλιδιού αρραβώνων, οι πληρωμές πιθανόν να συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια του γάμου.

ΠΙΣΤΩΣΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε πίστωση για το σύνολο ή μέρος της τιμής αγοράς του δαχτυλιδιού αρραβώνων, ελέγξτε αν υπάρχει διαθέσιμο πρόγραμμα πίστωσης στο κοσμηματοπωλείο σας. Πολλά κοσμηματοπωλεία διαθέτουν προγράμματα με καλύτερα επιτόκια και όρους από αυτά που προσφέρει η εταιρεία πιστωτικών καρτών σας, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων “χωρίς τόκους” που σας επιτρέπουν να πληρώνετε σε βάθος χρόνου χωρίς τόκους, εφόσον πληροίτε τους όρους του προγράμματος.

ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΑΝΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Ο καθορισμός ενός προϋπολογισμού υπερβαίνει τις συγκρίσεις εσόδων και εξόδων. Πρέπει να αισθάνεστε άνετα με οποιοδήποτε ποσό αποφασίσετε να δαπανήσετε και με το τι θα αγοράσετε με αυτό. Το να γνωρίζετε ποιες είναι οι προσδοκίες της μέλλουσας νύφης σας θα σας βοηθήσει επίσης. Σίγουρα, αυτός ο προϋπολογισμός και στη συνέχεια η επιλογή του κατάλληλου δαχτυλιδιού αφαιρεί λίγο από τον ανέμελο ρομαντισμό, αλλά σας προετοιμάζει για το μέλλον, κοντινό και μακρινό. Και αυτή η αγορά δαχτυλιδιού αρραβώνων είναι το πρώτο βήμα σε αυτό το ταξίδι.

Έλα να γνωριστούμε καλύτερα!

Ακολούθησε μας στο Instagram

Βρες μας στο Facebook 

Back to top button