Ειδήσεις

Πότε θα καταβληθεί η 13η σύνταξη

Την καταβολή της 13ης σύνταξης στις 20 Μαΐου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ1.

Ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι η 13η σύνταξη θα είναι ακατάσχετη και θα καταβληθεί και σε όσους παίρνουν προσωρινή σύνταξη με την πρόβλεψη να καταβληθούν τυχόν διαφορές, μόλις εκδοθεί η οριστική σύνταξη.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης διευκρίνισε ότι όσοι δικαιούνται περισσότερες κύριες συντάξεις, θα λάβουν το ποσό της 13ης σύνταξης που αντιστοιχεί στο άθροισμα των κύριων συντάξεών τους.

«Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης θεωρούν λαϊκισμό και είχαν αποκλείσει τη χορήγηση της 13ης σύνταξης, την οποία κατήργησαν, μαζί με τα δώρα, ολοσχερώς το 2012. Εμείς την επαναθεσμοθετούμε, αξιοποιώντας τα δημοσιονομικά περιθώρια» τόνισε ο κ. Πετρόπουλος.

Τα ποσά που θα λάβουν οι συνταξιούχοι

Την περασμένη Τρίτη, εξειδικεύοντας τον τρόπο και το χρόνο καταβολής της 13ης σύνταξης, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ανέφερε πως:

Για συντάξεις μέχρι 500 ευρώ, οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το 100% της σύνταξης που λαμβάνουν.
Για συντάξεις από 501 έως 600 ευρώ θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το 70% της σύνταξης που λαμβάνουν.
Για συντάξεις από 601 έως 1.000 ευρώ θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το 50% της σύνταξης που λαμβάνουν.
Και για τις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το 30% της σύνταξης που λαμβάνουν.
Στη συνέχεια η κ. Αχτσιόγλου διευκρίνισε επίσης πως το μέτρο θα νομοθετηθεί άμεσα και σε αυτό το πλαίσιο θα καταβληθεί και άμεσα η 13η σύνταξη. Συνεπακόλουθα, λόγω του μόνιμου χαρακτήρα του μέτρου, η εν λόγω παροχή θα κατατίθεται στους λογαριασμούς των ασφαλισμένων κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, δηλαδή το Μάιο.

Πηγή: ant1news.gr

Back to top button