Front PageΑγροτικάΤοπικά - ΠολιτικάΦάρσαλα

Κ. Παναγιωτοπούλου: Η παράταξη μας στηρίζει και στέκεται δίπλα στον Έλληνα αγρότη και την Ελληνίδα αγρότισσα

Σε ανακοίνωση της επικεφαλής παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δήμου Φαρσάλων Κυριακής Παναγιωτοπούλου επισημαίνονται τα εξής:

“Η παράταξη μας στηρίζει και στέκεται δίπλα στον Έλληνα αγρότη και Ελληνίδα αγρότισσα και επιθυμεί να δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματα των Αγροτικών Μπλόκων της χώρας. Φυσικά οι αγώνες πρέπει να δίνονται με σύνεση και ορθολογισμό έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα σε άλλες κοινωνικές ομάδες γιατί όλοι δίνουμε το δικό μας αγώνα για την επιβίωση.

Αιτήματα:
Μείωση του κόστους παραγωγής με μέτρα όπως:
-Θεσμοθέτηση αγροτικού αφορολόγητου πετρελαίου
-Πλαφόν 7 λεπτά/Kwh στο αγροτοκτηνοτροφικό ρεύμα
– Επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.

• Να μην εφαρμοστεί και να αναθεωρηθεί η νέα ΚΑΠ.
• Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έχουν απώλεια παραγωγής η οποία δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ καθώς και σε προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής. Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημιές και νόσους στο 100% της πραγματικής ζημιάς και όχι της ασφαλιζόμενης αξίας.
• Να παρθούν μέτρα και να γίνονται έλεγχοι από την Κυβέρνηση για να σταματήσουν οι «Ελληνοποιήσεις» προϊόντων φυτικής, ζωικής & μελισσοκομικής παραγωγής.
• Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής ώστε να έχουμε εισόδημα για τις βιοποριστικές και καλλιεργητικές ανάγκες μας.
• Έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Χώρας.

Καθώς και τα αιτήματα για τις καταστροφές στην Θεσσαλία όπως κατατέθηκαν με υπόμνημα στο Πρωθυπουργό.

Back to top button