ΑγροτικάΦάρσαλα

Προτάσεις του Εκπροσώπου της ΕΟΑΣΝΛ Σωκράτη Αλειφτήρα μετά την κακοκαιρία

Με τοποθέτηση του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Εκπρόσωπος της ΕΟΑΣΝΛ κ. Σωκράτης Αλειφτήρας τόνισε κάποιες προτάσεις για την άμεση ανακούφιση αγροτών και κτηνοτρόφων.
Αναλυτικά:

“Στο Δημοτικό Συμβούλιο ακούσαμε όσοι παραβρεθήκαμε στην αίθουσα τι έκανε η Δημοτική αρχή στην κακοκαιρία Daniel αλλά και τι έργα έγιναν από τον Ιανό μέχρι και σήμερα στην Επαρχία Φαρσάλων.
Θα επισημάνω ορισμένα σημεία που μου έκαναν εντύπωση και με προβλημάτισαν ιδιαιτέρως..

● Η πόλη των Φαρσάλων ανέφερε ο Δήμαρχος άντεξε στην κακοκαιρία …άντεξε όταν η μιση πόλη ήταν πλημμυρισμένη και το μισό οδικό δίκτυο της πόλης καταστράφηκε;;

● Η Πολιτική Προστασία σε επίπεδο Δήμου αναφέρθηκε ότι είχε συνεδριάσει και ήταν έτοιμη για την κακοκαιρία..Σχέδιο εκκενωσης των χωριών είχατε ή πηγαίναμε και όπου μας έβγαζε?Γιατί σχέδιο εχθες δεν νομιζω να καταλαβε κανείς ότι υπήρχε…

● Τα χρήματα που δόθηκαν από τον κρατικό μηχανισμό στον Δήμο Φαρσαλων μετά τον Ιανό ήταν 4,5 εκατομμυρια ευρώ σύμφωνα με δήλωση του ίδιου του Πρωθυπουργου.Χρήματα που δεν αμφισβήτηθηκαν ούτε απο τον Δήμαρχο..
Η κρατική χρηματοδότηση είναι περίπου 450.000 ευρώ ετησίως στον Δήμο..Πήρατε 10 φορες τα ετήσια χρήματα μαζεμένα…

Τα έργα συμφωνα με τον Δήμαρχο που εγιναν αμφισβητήθηκαν από σύσσωμη την Αντιπολιτευση….ο καθενας βγαζει τα συμπερασμα του…

Τέλος τα δέκα μέτρα που αναφέρθηκαν τουλαχιστον για αγρότες.και κτηνοτρόφους θεωρώ οτι είναι χάπι για τους πληγέντες και σε καμία περίπτωση δεν θα ανακουφίσουν και θα δώσουν λύσεις….

Αν θέλετε να βοηθήσετε σας παραθέτω ορισμένες ιδεες μου…

● Το μίσθωμα για τις Δημοτικές εκτάσεις να μειωθεί σε ποσοστό ίσο με το ποσοστό ζημιάς που θα εκτιμήσει στον κάθε παραγωγό ο ΕΛΓΑ και να διατηρηθεί έτσι για όσο διάστημα τα χωράφια επιστρέφουν στην πρότερη μορφή τους.

● Να κάνει ο Δήμαρχος όλες τις απαραίτητες ενέργειες με τα αρμόδια Υπουργεία ώστε το ρεύμα στις γεωτρήσεις να πληρωθεί κατα 50% από τον κρατικό Προυπολογισμό και το υπόλοιπο από τους αγρότες με αναστολή τουλάχιστον για ένα έτος..

● Να ενεργήσει ο Δήμος με τα Υπουργεία ώστε να μην ισχύσουν οι περιορισμοί της Νέας Καπ για τους αγρότες της επαρχίας μας

Υπάρχουν και άλλες σκέψεις αλλά όλα στην στιγμή τους.

Υ.Γ. Δήμαρχε εφόσον πιστεύεις ότι όλοι μαζί με συνεργασία μπορούμε να φέρουμε την επαρχία στην προηγούμενη κατάσταση περιμένω να συγκαλέσεις σύσκεψη όλων των φορέων της Επαρχίας για συζήτηση και παράθεση ιδεών και λήψη αποφάσεων για το καλό του τόπου που όλοι αγαπάμε.

Αλλιώς η συνεργασία που επιδιώκεις είναι μόνο επικοινωνιακό τέχνασμα…”

Back to top button