Γενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

“Προβληματίζει” η δήλωση τετραγωνικών – Ερώτηση Χρ. Παπαγεωργίου

Επίκαιρη ερώτηση για την ταλαιπωρία που υποβάλλονται, οι πολίτες για την δήλωση των τετραγωνικών κατέθεσε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο κ.Χριστόδουλος Παπαγεωργίου ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση για την απλοποίηση της διαδικασίας αυτών καθώς και των δικαιολογητικών – όπως τεχνική περιγραφή- που ζητούνται από την υπηρεσία εσόδων του δήμου. 

Η αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Σοφία Χατζηπλή απάντησε στον κ. Παπαγεωργίου, ότι το θέμα τέθηκε και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Θεοδωρικάκου, όπως επίσης και ξανά στην σύσκεψη στο ΥΠΕΣ. Σε κάθε περίπτωση η νέα πλατφόρμα που ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 27 Φεβρουαρίου απλουστεύει την διαδικασία δήλωσης αυτών. Στα ερωτήματα απάντησε επί του θέματος ο κ. Παπαδήμας, προϊστάμενος Διεύθυνσης Οικονομικών του Δήμου Φαρσάλων.

Όπως δημοσιεύει σήμερα (4/3) η εφημερίδα “Ελευθερία”, σημείο “κλειδί” στην όλη υπόθεση είναι το Ε9 και η δήλωση των ακινήτων, όπου ιδιοκτήτες θα διαπιστώσουν τις διαφορές που πρέπει να δηλώσουν στους δήμους καθώς και την επιφάνεια του κάθε ακινήτου. Η υποβολή των διορθωτικών δηλώσεων στοιχείων ακινήτων είναι δυνατή μέσω της εφαρμογής “Ε9 Περουσιολόγιο” που βρίσκεται στο taxisnet, με απλή διαδικασία. Το πρόβλημα εντοπίζεται όμως όταν κατά την δήλωση της πλατφόρμας το εμβαδόν είναι μικρότερο, σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να σπεύσουν με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στους οικείους δήμου και να προχωρήσουν την διαδικασία με τον συμβατικό τρόπο στην διαδικασία εσόδων.

Back to top button