Front PageΓενικές ΕιδήσειςΤοπικά - ΠολιτικάΦάρσαλα

Πολιτική εκδήλωση στο Ορμάν Μαγούλα της ΚΟΒ ΚΚΕ στον Κ. Δασόλοφο Φαρσάλων – Παράπονα για τον περιβάλλοντα χώρο

Πραγματοποιήθηκε στις 28/5 πολιτική εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους 40 απαγχονισθέντες πατριώτες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και τους συνεργάτες τους στις 31 Μαΐου 1944 στον σιδηροδρομικό σταθμό ΟΡΜΑΝ ΜΑΓΟΥΛΑ -Κάτω  Δασόλοφος Φαρσάλων. Η εκδήλωση που οργανώνει κάθε χρόνο  η ΠΕΑΕΑ Φαρσάλων και η ΚΟΒ ΚΚΕ Φαρσάλων άρχισε με ομιλία του μέλους του γραφείου της ΚΟΒ ΚΚΕ Φαρσάλων κ. Βασίλη Γρίβα, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της εκτέλεσης των 40 πατριωτών από τα γερμανικά στρατεύματα στις 31 Μαΐου 1944 σε αντίποινα για την ανατίναξη του τρένου της γραμμής Βόλου – Καλαμπάκας που μετέφερε εχθρικό υλικό.

Το μέλος του γραφείου της ΚΟΒ ΚΚΕ Φαρσάλων κ. Κώστας Παπάζογλου στην πολιτική του ομιλία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “Το ΚΚΕ αγωνίστηκε για να αποκτήσει αυτός ο τόπος πραγματική ελευθερία, που απορρέει από την κατάργηση της ταξικής εκμετάλλευσης. Σήμερα βλέπουμε να αναζωπυρώνεται ένας νέος φασισμός. Μια νέα τάξη πραγμάτων επιδιώκει σύμφωνα με τα δεδομένα της εποχής να επιβάλει τους κανόνες της. Πρέπει όλοι να αντισταθούμε στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους. Οι άνθρωποι που τιμούμε θυσιάστηκαν γιατί αγωνίστηκαν να καλυτερέψουν τον κόσμο. Η θυσία τους μας δίνει δύναμη για να αντισταθούμε. Πρέπει να υπάρξει ρήξη του λαού με το κεφάλαιο. Μόνο μέσα από οργανωμένη πάλη μπορούν να κερδηθούν μέτρα ανακούφισης και ανάκτηση απωλειών, όπως και ικανοποίηση σύγχρονων λαϊκών αναγκών”. Αναφέρθηκε στο κόστος που έχουν στις ζωές των ανθρώπων του λαού μας οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν από όλες τις πρώην κυβερνήσεις και την κυβέρνηση της ΝΔ, στις δυσκολίες που απορρέουν στην καθημερινότητα που ζούμε με την ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, την ανεργία, τους χαμηλούς μισθούς και στα εργατικά ατυχήματα που έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Επίσης στο δυστύχημα των Τεμπών αλλά και στις προηγούμενες τραγωδίες που έπληξαν τον τόπο μας και που οφείλονται όπως ανάφερε στην πολιτική αυτή που βάζει τα κέρδη πάνω από τον άνθρωπο.

Ακολούθησε εκφώνηση των ονομάτων των απαγχονισθέντων πατριωτών και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων από την ΠΕΑΕΑ και την ΚΟΒ ΚΚΕ Φαρσάλων, από το Συνδικάτο Οικοδόμων Φαρσάλων, από την ΠΕΑΕΑ Δ.Σ.Ε. Κεντρικής Ελλάδος και την ΠΕΑΕΑ Παράρτημα Βόλου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου και του ύμνου της Εθνικής Αντίστασης.

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΛΑ.ΣΥ. ΚΑΙ ΚΟΒ ΚΚΕ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ

Σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης και της ΚΟΒ ΚΚΕ Φαρσάλων προς την Δημοτική Αρχή για τον περιβάλλοντα χώρο πλησίον του ιστορικού μνημείου επισημαίνουν τα εξής:

“Ντροπή για τη Δημοτική Αρχή Φαρσάλων η εικόνα που αντίκρισαν δημότες την Κυριακή 28 Μάη όταν πήγαν να αποδώσουν φόρο τιμής στους 40 απαγχονισθέντες πατριώτες από τους Ναζί Γερμανούς και τους συνεργάτες τους, στη θέση “Ορμάν Μαγούλα” στο κάτω Δασόλοφο, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από την ΚΟΒ ΚΚΕ ΦΑΡΣΑΛΩΝ.  Αίσχος για την απαξίωση της Δημ. Αρχής σε ιστορικά μνημεία, αλλά και για τη στάση της να αναθέτει υπηρεσίες σημαντικές για τους δημότες, όπως η υπηρεσία Πρασίνου σε εργολάβους ακολουθώντας τις πολιτικές της κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Δυστυχώς οι πραγματικές ανάγκες του λαού πίσω από τα κέρδη των λίγων! Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρσάλων θα επιμείνει στη διεκδίκηση μιας άλλης πολιτικής προς όφελος των δημοτών που πληρώνουν δυσβάσταχτα τέλη και φόρους και όχι των επιχειρηματιών που τα λυμαίνονται”.

*Υπενθυμίζεται ότι η εκδήλωση του Δήμου Φαρσάλων στο “Ορμάν Μαγούλα” είναι προγραμματισμένη να γίνει την Τετάρτη (31/05) στις 11:30 το πρωί.

Back to top button