Γενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

Πλήθος επισήμων και κόσμου στο “τελευταίο αντίο” στον Δημήτρη Καπετάνο

Απεβίωσε την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 81 ετών ο πρώην Δήμαρχος και Κοινοτάρχης Ναρθακίου Δημήτρης Καπετάνος.

Ο εκλιπών υπήρξε ένας από τους πλέον πολυδραστήριους στο χώρο της αυτοδιοίκησης, έχοντας παράλληλα διατελέσει νομαρχιακός σύμβουλος Λάρισας ενώ είχε «βαριά γαλόνια» στην Αυτοδιοίκηση όντας ένας από τους Δημάρχους με ρεκόρ θητειών στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Ναρθάκι.


Εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος το 1981 και θήτευσε τρία χρόνια σε αυτή την θέση.
Μετέπειτα από το 1986 έως και το 1998 12 συνολικά χρόνια δηλαδή θήτευσε ως Πρόεδρος της Κοινότητας Ναρθακίου.

Ενώ από το 2002 έως και το 2010 ήταν στον Δημαρχιακό θώκο του Ναρθακίου, όντας και ο τελευταίος Δήμαρχος μέχρι και την αλλαγή του Νόμου και τους Καλλικρατικούς Δήμους που ισχύει από το 2010 και έπειτα.

Στην εξόδιο ακολουθία του η οποία τελέστει την Δευτέρα 23/9 στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Ναρθάκι παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, μεταξύ αυτών ο Υπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, καθώς επίσης και βουλευτές, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος επισήμων και κόσμου, στο τελευταίο αντίο του εκλιπών.

Αμέσως μετά την είδηση του θανάτου του το Δημοτικό Συμβούλιο των Φαρσάλων , συνήλθε έκτακτα, εκφράζοντας τη βαθιά του θλίψη, για τον θάνατο ενός συνεπούς αυτοδιοικητικού λειτουργού, τονίζοντας ότι ο Δημήτριος Καπετάνος είχε ταυτίσει τη συμμετοχή του, στα κοινά του τόπου μας, με την προσφορά πολύτιμων υπηρεσιών, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαρσάλων.

Ο θάνατός του αποτελεί πλήγμα για την οικογένειά του και σημαντική απώλεια για το Δήμο και την κοινωνία.

Αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην εργατικότητα, στην εντιμότητα, στο προσωπικό ήθος του εκλιπόντος και επεσήμανε την υποχρέωση του Δήμου να τιμήσει αυτόν, με τιμές εν ενεργεία Δημάρχου, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του.

Επίσης αποφάσισε ομόφωνα
Η κηδεία να γίνει με δαπάνη του Δήμου ενώ κατατέθηκε και στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος.

Ο Δημήτρης Καπετάνος ήταν πατέρας δύο παιδιών, του προέδρου της ΝΟΔΕ Λάρισας της Ν.Δ. Χρήστου Καπετάνου και του γιατρού Γιώργου Καπετάνου, από τους οποίους ευτύχησε να δει πολλά εγγόνια.

Πηγή: “Πρώτος Τύπος” – Έντυπη Έκδοση

Back to top button