Γενικές ΕιδήσειςΕιδήσεις

Πηγές ΕΛ.ΑΣ: Κάποιοι υποκινούν τα επεισόδια στον οικισμό των Ρομά στη Λάρισα

Υποδαύλιση και καθοδήγηση στην αμφισβήτηση των μοριακών τεστ του ΕΟΔΥ, που είχαν γίνει στους κατοίκους της Νέας Σμύρνης, ερευνούν οι αξιωματικοί της Αστυνομίας.

Έχουν στοιχεία και ενδείξεις πως κάποιοι υποκινούν την ένταση με πρόσχημα την ρατσιστική στοχοποίηση των ΡΟΜΑ, υποστηρίζουν οι αστυνομικοί.

Σήμερα κάποιοι έδειχναν αμφιλεγόμενης αξιοπιστίας τεστ αντισωμάτων που τους έδειχναν αρνητικούς στον ιό, αναφέρουν. “Δύο πολίτες έδειχναν το θετικό μοριακό τεστ του ΕΟΔΥ και τα αρνητικά από τεστ αντισωμάτων” δηλώνει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.. Κάπως έτσι ξεκίνησαν σήμερα τα επεισόδια.

Από νωρίς το πρωί στην Νέα Σμύρνη, βρίσκονταν περίπου 80 αστυνομικοί με 10 περιπολικά, δύο ομάδες ΟΠΚΕ, τρία συμβατικά περιπολικά της Ασφάλειας. Η αστυνομία είχε διακριτική και συνοδευτική παρουσία στα συνεργεία του ΕΟΔΥ, που θα παραλάμβανε τους 35 πολίτες που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό προκειμένου να μεταφερθούν στην δομή. Εντελώς ξαφνικά, και μετά από 45 ημέρες που δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα ακόμη και στην τήρηση της καραντίνας, βρέθηκαν αντιμέτωποι με περίπου 800 άτομα.

Στο μεταξύ κάποιοι ΡΟΜΑ ζήτησαν να μιλήσουν σε δημοσιογράφους για να αμφισβητήσουν τα τεστ του ΕΟΔΥ. Όταν προσέγγισε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Γαρουφαλιάς, και αφού ολοκληρώθηκαν οι δηλώσεις δέχθηκε την επίθεση από τουλάχιστον δύο άτομα. Οι αστυνομικοί αιφνιδιάστηκαν, δεν πρόλαβαν να επέμβουν αλλά ήταν αυτοί που ηρέμησαν τα πνεύματα και τον απομάκρυναν από εκεί.

Δεν θα μπορούσε να γίνει επιχείρηση για την προσαγωγή ή σύλληψη ατόμων που συμμετείχαν στις επιθέσεις καθώς θα όξυνε την ήδη τεταμένη κατάσταση, όταν επιχειρείται η συναίνεση, συνεννόηση και συνεργασία με τους κατοίκους. Καθώς σήμερα πρέπει να τηρηθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας από ώρα 22.00 έως 06.00 και για 14 ημέρες.

Σε περίπτωση που συνεχιστούν τα επεισόδια δεν αποκλείεται να σκληρύνει η αστυνομική στάση, να υπάρξουν ταυτοποιήσεις, προσαγωγές ακόμη και συλλήψεις, υποκινητών και δραστών.

Πηγή: thetoc.gr

Back to top button