Front PageΕιδήσεις

Παλαιστίνιος Πρέσβης: «Ο πρόεδρος Τραμπ δημιουργεί ένα νέο Ισραήλ»

Η Συμφωνία του Αιώνα στρέφεται ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο και των ψηφισμάτων της διεθνούς νομιμότητας. Επιπλέον, προσπερνά τη διεθνή κοινότητα και τη διεθνή συναίνεση.

Το σχέδιο Trump και Netanyahu είναι μια παλιά συνωμοσία για την εκκαθάριση ολόκληρου του Παλαιστινιακού ζητήματος και μια προσπάθεια να διαγραφούν τα δίκαια, νόμιμα και διεθνώς αναγνωρισμένα εθνικά δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού, ιδιαίτερα το δικαίωμά τους για αυτοδιάθεση, επιστροφή στην πατρίδα τους και την ίδρυση ενός Ανεξάρτητου Κράτους της Παλαιστίνης στα προ-σύνορα της 4ης Ιουνίου 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσσι καταδικάζει σθεναρά τις δηλώσεις του Προέδρου Τραμπ και του Πρωθυπουργού Νετανιάχου κατά την παρουσίαση της Συμφωνίας του Αιώνα που στοχεύει να θέσει τέρμα στις εναπομείνασες προοπτικές ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή αγνοώντας το διεθνές δίκαιο και όλα τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. Ο Πρέσβης Τουμπάσσι επανέλαβε τη δήλωση του προέδρου του κράτους της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, ότι “η Ιερουσαλήμ δεν είναι προς πώληση, ούτε παζαρεύεται” και ότι “η παλαιστινιακή στρατηγική βασίζεται στη συνέχιση του αγώνα μέχρι την επίτευξη της ανεξαρτησίας και στην ίδρυση του Κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα πριν από το 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ” και ” δεν θα γονατίσουμε και δεν θα παραδοθούμε. Οι συνωμοσίες και το αποκαλούμενο ειρηνευτικό σχέδιο είναι καταδικασμένες να αποτύχουν και να αφανιστούν”, ο Πρόεδρος επανέλαβε την απόρριψη της αμερικανικής μονομερούς διαμεσολάβησης για την ειρηνευτική διαδικασία Παλαιστινίων – Ισραηλινών.

Ο πρέσβης Τουμπάσσι σημείωσε ότι “ο Πρόεδρος Τραμπ όχι μόνο δημιουργεί ένα νέο Ισραήλ, αλλά έναν νέο κόσμο. Έναν κόσμο στον οποίο υπάρχει απόλυτη αδιαφορία για τη δικαιοσύνη, το διεθνές δίκαιο και τα διεθνή ψηφίσματα”.

Το Ισραήλ υλοποιώντας αυτή τη συμφωνία θα οδηγήσει σε μια γενικευμένη αλλαγή στις προηγούμενες πολιτικές βάσεις και θα επιβάλει ένα νέο status quo με μονομερή βήματα που θα σταθούν ως νομική διακήρυξη του Ισραήλ να τερματίσει όλες τις υπογεγραμμένες συμφωνίες μεταξύ του Ισραήλ και της Ο.Α.Π. (P.L.O.). Αυτό θα επιφέρει πολύ σοβαρές και επικίνδυνες συνέπειες για τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο πρέσβης Τουμπάσσι τόνισε ότι «το λεγόμενο Deal of the Century είναι ένα διαρκές Σιωνιστικό ισραηλινό σχέδιο εθνοκάθαρσης, αποικιακής κατοχής και απαρτχάιντ που άρχισε με την Nakba (καταστροφή) το 1947 τυλιγμένο σε ένα αμερικανικό φάκελο που περιέχει πολιτικές μίσους ενάντια στον ευγενή σκοπό για ελευθερία του λαού μας” και πρόσθεσε ότι” δεν υπάρχει απολύτως τίποτα σκιώδες για έναν ηγέτη ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας και παρεμπόδιση του Κογκρέσου και έναν δεύτερο ηγέτη κατηγορούμενο για απάτη, δωροδοκία, παραβίαση εμπιστοσύνης και ο οποίος επίσης διερευνάται από το ΔΠΔ για εγκλήματα πολέμου, οι οποίοι αποκαλύπτουν μια συμφωνία για το μέλλον μιας τρίτης χώρας και εκατομμύρια ανθρώπων που δεν εκπροσωπούνται εκεί.

Ο Πρέσβης Τουμπάσσι καλεί την ελληνική κυβέρνηση να επιβεβαιώσει την ιστορική στάση της Ελλάδας προς στήριξη της λύσης των δυο κρατών στα σύνορα πριν από το 1967 και την εγκαθίδρυση του κράτους της Παλαιστίνης με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα βάση του Διεθνούς Δικαίου και όλων των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ , ως το μοναδικό βιώσιμο δρόμο για τη διεξαγωγή σοβαρών διαπραγματεύσεων για την ειρηνευτική διαδικασία υπό διεθνή αιγίδα. Ο Πρέσβης κάλεσε την Ελληνική Κοινότητα, τα πολιτικά κόμματα, τους δήμους, τα συνδικάτα και τις ομάδες αλληλεγγύης να συνδράμουν υψώνοντας τη φωνή τους υπέρ του ευγενή παλαιστινιακού αγώνα και των κοινών αξιών και αρχών μας για ελευθερία, ειρήνη, αξιοπρέπεια, δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα.

Πηγή του άρθρου:

Back to top button