Γενικές ΕιδήσειςΕιδήσεις

Πέτσας: Αν τηρήσουμε τα μέτρα, τον Μάϊο θα χαρούμε τα αποτελέσματα

Αν δεν είχαμε λάβει γρήγορα τα αυστηρά μέτρα η κατάσταση θα ήταν δραματική, τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τα αυστηρά μέτρα. Τον Μάιο μπορούμε να χαρούμε τα πρώτα αποτελέσματα. Ο αγώνας μέρα με τη μέρα κερδίζεται» τόνισε ο κ. Πέτσας σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας. Μάλιστα, έδειξε ένα διάγραμμα με μία καμπύλη όπου πιστοποιείται η καλή πορεία της Ελλάδας όσο αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα.

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι με τα αυστηρά και δύσκολα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση φρενάραμε τον ιο. «Χωρίς αυτά θα ζούσαμε δραματικές στιγμές. Ας διαφυλάξουμε αυτό που κερδίσαμε. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Γι΄ αυτό, όπως είπε, παρατάθηκαν μέχρι τις 27 Απριλίου τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Αναφορικά με την πρόταση της Ιεράς Συνόδου για λειτουργίες την περίοδο του Πάσχα κεκλεισμένων των θυρών είπε ότι εξετάζεται, ωστόσο πρόσθεσε ότι προκαλεί προβληματισμό το θέμα με ορισμένους που έσπευσαν στις εκκλησίες για να παρακολουθήσουν λειτουργίες.

«Η πίστη μας δεν δοκιμάζεται» λέμε σε όσους πιστούς έσπευσαν τις προηγούμενες ημέρες στις εκκλησίες.

Αναφορικά με τις ΜΕΘ, υπογράμμισε ότι μέσα σε 2,5 μήνες αυξήθηκαν από τις 565 στις 910. Ακόμη προανήγγειλε μία νέα πρωτοβουλία, αυτή της τηλειατρικής σχετικά με ασθενείς με κοροναϊό που νοσούν και βρίσκονται στο σπίτι.

Back to top button