Front PageΑθλητικάΓενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

Ο Τοπικός Αθλητισμός εν μέσω Κορωνοϊού (Μέρος 1ο)

Ο Κορονοϊός συνεχίζει να μαστίζει την ανθρωπότητα ολοκληρωτικά και την ανθρωπότητα και τα νέα δεδομένα μετά την εξάπλωση του ιού σε όλον τον κόσμο μέρα με την μέρα αλλάζουν.

Κομμάτι όλων αυτών των αλλαγών δεν θα μπορούσε να μην είναι φυσικά και ο αθλητισμός με όλα τα αθλητικά γεγονότα μεγάλα και μικρά να έχουν “παγώσει” σχεδόν σε όλον τον πλανήτη.

Ο “Πρώτος Τύπος” συνομίλησε με τους προπονητές όλων των συλλόγων της Επαρχίας Φαρσάλων σε όλα τα αθλήματα με σκοπό να σας μεταφέρει το πως βιώνουν και οι άνθρωποι του αθλητισμού αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες για όλους μας στιγμές.

Ας δούμε τι μας δήλωσαν αναλυτικά:

Σωτήρης Ρίζος (Προπονητής Γυμναστικού Συλλόγου Φαρσάλων): “Εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας το πρώτο και κύριο μέλημα όλων μας θα είναι η υγεία και η ορθή αντιμετώπιση των δεδομένων της «μπόρας» που έχει ξεσπάσει στον πλανήτη.

Ο αθλητισμός είναι το πιο όμορφο από τα δευτερεύοντα στην ζωή μας, είναι μια δραστηριότητα που όλοι μας αγαπάμε και λατρεύουμε και δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας.

Όμως πάνω και πρώτα απ’ όλα πρέπει και είναι η υγεία και η ζωή τόσο η δική μας όσο και των συνανθρώπων μας.

Όσον αφορά την ομάδα του Γυμναστικού Συλλόγου Φαρσάλων οι αθλητές μας έχουν επιστρέψει στις πόλεις τους από τις αρχές της καραντίνας.

Προσπαθούμε όσο είναι εφικτό να τους κρατάμε σε ένα επίπεδο καλής φυσικής κατάστασης, εν μέσω δυσκολιών και φυσικά με προσοχή.

Όσον αφορά τα πρωταθλήματα και την συνέχιση τους ή μη είναι κάτι που οι αρμόδιοι θα πρέπει να κοιτάξουν και να ελέγξουν πολύπλευρα, αρχικά να διαφυλάξουν την υγεία όλων όσων θα συμμετέχουν σε έναν αγώνα, επίσης όταν μιλάμε για ένα σωματείο σε μια Επαρχία όπως είναι τα Φάρσαλα π.χ. εκτός των αγωνιστικών προβλημάτων πλήττεται πολύπλευρα, καθώς κύρια πηγή εσόδων είναι οι τοπικές επιχειρήσεις οι οποίες έχουν βάλει «λουκέτο» με τα νέα μέτρα ή υπολειτουργούν και φυσικά τα έσοδα των εισιτηρίων με το δεδομένο αν γίνει η εκκίνηση των αγωνιστικών υποχρεώσεων να είναι κεκλεισμένων των θυρών να είναι ακόμη ένα χτύπημα.

Σίγουρα όλα αυτά και πολλά άλλα θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν από όλες τις αρμόδιες αρχές και να παρθεί η καλύτερη και πιο ορθολογική απόφαση προς συμφέρον των πολλών και του μέλλοντος.

Μέχρι τότε ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, ακούμε ειδικούς και γιατρούς και προσέχουμε εμάς και τους γύρω μας.”

Χρήστος Καπελιάνης (Προπονητής Αχιλλέα Φαρσάλων): “Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα βιώνουμε τόσο παγκοσμίως, όσο και στη χώρα μας πρωτόγνωρες για τη ζωή μας καταστάσεις με το θέμα του κορονοιού.

Έχει αλλάξει η καθημερινότητά μας σε όλες τις εκφάνσεις της, και το ανησυχητικό είναι ότι δεν γνωρίζουμε το τέλος αυτής της πανδημίας. Αισθάνομαι ότι με στενοχωρεί ιδιαίτερα αυτή η παγκόσμια τραγωδία, διότι είναι λυπηρό να βλέπει κανείς συνανθρώπους του, να χάνονται καθημερινά σε κάθε γωνιά του πλανήτη άνευ λόγου και αιτίας.

Αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη όπως είναι αναμενόμενο έχει επηρεάσει κ τον αθλητισμό και ειδικότερα το ποδόσφαιρο τόσο σε παγκόσμια κλίμακα όσο και στην περιοχή μας, αν και τις δύσκολες αυτές στιγμές το γεγονός αυτό περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Σαν προπονητής του Αχιλλέα Φαρσάλων ως όφειλα έχω ήδη ενημερώσει τους ποδοσφαιριστές μου, ότι είναι προτιμότερο και ασφαλέστερο για την υγεία τους, να παραμείνουν αυτό το διάστημα στο σπίτι τους, και να αποφεύγουν κάθε είδους κοινωνική συνάθροιση.

Είναι χρέος μας να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, το διπλανό μας αλλά και να εξασφαλίσουμε ένα υγιές περιβάλλον για τις νεότερες γενιές που μας ακολουθούν.

Η ΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ ΞΑΝΑΡΧΕΤΑΙ, Η ΖΩΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ!”

Θοδωρής Εμμανουήλ (Προπονητής Ολυμπιακού Αμπελιάς): “Το δικό μου μήνυμα σε όλους είναι ένα μένουμε σπίτι για να μπορέσουμε σύντομα να καταπολεμήσουμε τον ιό του covid – 19.

Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές , μένουμε σπίτι και βοηθάμε στην μη εξάπλωση του ιού. Ανοίγοντας την τηλεόραση καθημερινά βλέπουμε εικόνες που προκαλούν φόβο σε όλο τον κόσμο.

Για να μην ζήσουμε όμοιες καταστάσεις στην Ελλάδα πρέπει να υπακούμε στις οδηγίες των ειδικών. Όσον αφορά τον αθλητισμό και γενικότερα το ποδόσφαιρο έρχεται σε δεύτερη μοίρα γιατί προέχει η υγεία των ανθρώπων.

Σίγουρα είναι ένα δύσκολο κομμάτι για τους αθλητές ποδοσφαιριστές το να σταματάνε απότομα τις αγωνιστικές υποχρεώσεις και είναι πάρα πολύ δύσκολο να τους κρατάς σε ικανοποιητική κατάσταση τόσο σωματική όσο και πνευματική.

Η αποχή είναι μεγάλη και δεν γνωρίζουμε πόσο θα συνεχιστεί για αυτό εγώ και ο Βαγγέλης Μπρισίμης συνομιλούμε καθημερινά με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας δίνοντας οδηγίες για ασκήσεις σε ατομικό επίπεδο πού αφορούν δύναμη και φυσική κατάσταση στο κάθε αθλητή.

Προσπαθούμε και εγώ και ο Βαγγέλης μέσα από αυτήν την διαδικασία να συντηρήσουμε και να κρατήσουμε όσο δυνατόν σε καλύτερη φυσική κατάσταση τους ποδοσφαιριστές.

Κλείνοντας εύχομαι σε όλο τον κόσμο πάνω από όλα υγεία, μένουμε σπίτι και όσο δυνατόν πιο γρήγορα να ξεπεράσουμε την πανδημία του ιού που έχει επηρεάσει όλη την ανθρωπότητα. πολλούς τομείς της ζωής μας και της καθημερινότητας μας.

Μέσα σε όλο αυτό φυσικά έχει επηρεαστεί και ο αθλητισμός με μια διακοπή αγωνιστικών υποχρεώσεων αγνώστου χρονικού ορίζοντα.

Όλοι μας πρέπει να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα και να προσέχουμε, εμάς και τους γύρω μας.

Είναι δύσκολο να επανέλθουν οι αθλητές σε φυσική και σωματική κατάσταση ικανοποιητική μετά το τέλος της διακοπής όμως προέχει η υγεία, η ασφάλεια και η ανθρώπινη ζωή.”

Χρήστος Ανδρεόπουλος (Προπονητής Ατρόμητου Βαμβακούς): “Όλοι μας βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και αλλαγή ζωής σε όλα τα επίπεδα.

Όλοι μας αγαπάμε τον αθλητισμό αλλά τίποτα δεν είναι πάνω από την ανθρώπινη ζωή και την υγεία μας.

Ας το δούμε σαν ευκαιρία ξεκούρασης, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των ειδικών και των ιατρών και ας ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.”

Κώστας Ρόφαλης (Προπονητής Αναγέννησης Φαρσάλων): “Η διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων από την πανδημία δημιουργεί προβλήματα στην ολοκλήρωση τον πρωταθλημάτων.

Η λειτουργία των σωματείων έχει δεχθεί πλήγμα διότι ο σχεδιασμός και η προετοιμασία όλης της σεζόν έχει πάει περίπατο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν οι ομάδες που διεκδικούν την άνοδο η την παραμονή γιατί χάνουν τον αγωνιστικό ρυθμό από την διακοπή .

Τα τοπικά πρωταθλήματα έχουν να αντιμετωπίσουν πλέον τον φόβο που έχει δημιουργηθεί από την πανδημία αλλά συγχρόνως και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις των αθλητών που όσο περνάμε στην άνοιξη αυξάνονται περισσότερο σε σωματεία στις αγροτικές περιοχές (όλα αυτά εφόσον όλα πάνε καλά και ξεκινήσουν πάλι τα πρωταθλήματα γιατί όλοι είμαστε σε αναμονή για το τι θα γίνει και αν θα έχουμε ξανά σέντρα στα γήπεδα για αυτή την σεζόν).

Ελπίζω βέβαια μετά το πέρας της πανδημίας να δούμε γενικά περισσότερους ανθρώπους να έχουν αναθεωρήσει τον τρόπο ζωής τους και να στραφούν προς τον αθλητισμό.

Είναι καιρός πλέον να στρέψουμε και τα παιδιά μας στην μεγαλύτερη πηγή ψυχαγωγίας που είναι ο αθλητισμός και η εκγύμναση που βοηθάει στην ατομική υγεία που είναι το μεγαλύτερο αγαθό που μπορεί να έχουμε.

Αυτή την στιγμή όμως έχουμε έναν πολύ μεγάλο και κρίσιμο αγώνα μπροστά μας που μπορούμε να νικήσουμε αν παίξουμε ομαδικά, να σεβόμαστε τους κανόνες και να ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ”.

Συνέχεια στο Μέρος Β.

Back to top button