Front PageΑθλητικάΓενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

Ο Τοπικός Αθλητισμός εν μέσω Κορωνοϊού (Μέρος 2ο)

Ο Κορονοϊός συνεχίζει να μαστίζει την ανθρωπότητα ολοκληρωτικά και την ανθρωπότητα και τα νέα δεδομένα μετά την εξάπλωση του ιού σε όλον τον κόσμο μέρα με την μέρα αλλάζουν.

Κομμάτι όλων αυτών των αλλαγών δεν θα μπορούσε να μην είναι φυσικά και ο αθλητισμός με όλα τα αθλητικά γεγονότα μεγάλα και μικρά να έχουν “παγώσει” σχεδόν σε όλον τον πλανήτη.

Ο “Πρώτος Τύπος” συνομίλησε με τους προπονητές όλων των συλλόγων της Επαρχίας Φαρσάλων σε όλα τα αθλήματα με σκοπό να σας μεταφέρει το πως βιώνουν και οι άνθρωποι του αθλητισμού αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες για όλους μας στιγμές.

Ας δούμε τι μας δήλωσαν αναλυτικά:

Γιώργος Λυκοκώστας (Προπονητής Δόξας Υπέρειας): “Στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάμε θα ήθελα να ευχηθώ πρώτα απ’ όλα υγεία, να ακούμε τους ειδικούς και τους αρμόδιους, να ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και να προσέχουμε. Αυτή η κατάσταση μας έχει επηρεάσει όλους σε πάρα πολλούς τομείς της ζωής μας και της καθημερινότητας μας.

Μέσα σε όλο αυτό φυσικά έχει επηρεαστεί και ο αθλητισμός με μια διακοπή αγωνιστικών υποχρεώσεων αγνώστου χρονικού ορίζοντα.

Όλοι μας πρέπει να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα και να προσέχουμε, εμάς και τους γύρω μας.

Είναι δύσκολο να επανέλθουν οι αθλητές σε φυσική και σωματική κατάσταση ικανοποιητική μετά το τέλος της διακοπής όμως προέχει η υγεία, η ασφάλεια και η ανθρώπινη ζωή.”

Γιάννης Βασιλείου (Προπονητής Α.Ο. Ναρθακίου): «Εύχομαι σε όλον τον κόσμο υγεία, υπομονή, δύναμη και κουράγιο. Όλοι μας θα πρέπει να προσαρμοστούμε με δύσκολο τρόπο σε νέα δεδομένα κάτι που δεν είναι εύκολο, είναι όμως αναγκαίο. Όσον αφορά το αθλητικό κομμάτι, είναι κάτι πρωτόγνωρο και για εμάς και χρειάζεται ειδική διαχείριση των δεδομένων. Μακάρι να παρθούν σωστές αποφάσεις με αποκλειστικό γνώμονα το καλό των αθλητών και των συντελεστών των πρωταθλημάτων. Βέβαια είναι άγνωστο το πότε και αν θα ξεκινήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις γενικά, μέχρι τότε ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και ακούμε τις οδηγίες των αρμοδίων, ώστε να επανέλθουμε δυνατοί και υγιέστατοι στον τρόπο ζωής μας.»

Βασίλης Τσιανάκας (Προπονητής Μέγα Αλέξανδρου Χαλκιάδων): “Εύχομαι υγεία, υπομονή, δύναμη και προσοχή σε όλο τον κόσμο που δοκιμάζεται από την πανδημία του ιού. Με ευθύνη ατομική και συλλογική και ακούγοντας αποκλειστικά τους ειδικούς εύχομαι να το ξεπεράσουμε γρήγορα και ανώδυνα και να επανέλθουμε άμεσα στην καθημερινότητά μας. Ο αθλητισμός έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τα ψηλά έως και τα χαμηλά στρώματα, όμως μόνο ενωμένοι και με αισιοδοξία θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στα γήπεδα και να είμαστε και πάλι χαμογελαστοί, υγιείς και έτοιμοι για τις νέες περιπέτειες, μέχρι τότε ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ”

Αρίστος Παπαγεωργίου (Προπονητής Ακαδημίας Αχιλλέως Φαρσάλων): “Όπως έχει επηρεάσει όλους μας αυτή η κατάσταση εξαιτίας της πανδημίας Covid-19 , έτσι δεν θα μπορούσε να μην αγγίξει και τον κλάδο του αθλητισμού. Συγκεκριμένα όλους όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και ειδικότερα τα παιδιά που μέσω αυτού αθλούνται και ψυχαγωγούνται συγχρόνως.

ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΠΙΤΙ μιλώντας για ηλικίες άνω των 16 η φυσική κατάσταση(VO2max) των ποδοσφαιριστών με αποχή από προπονήσεις και αγώνες σχεδόν 1 μηνά σημαίνει μείωση του VO2max έως και 30% ακολούθως φυσικά και η μείωση της δύναμης.

Οι επιπτώσεις αυτές αφορούν την φυσική κατάσταση. Είναι, όμως, εξίσου σοβαρές οι επιπτώσεις στην ψυχολογία τους.

Υπάρχουν άτομα τα οποία παίζοντας ποδόσφαιρο αποσυμφορούνται, σε άλλους έχει γίνει συνήθεια, για άλλους είναι ένας τρόπος άθλησης.

Φυσικά το να περιμένεις σαν φίλαθλος να δεις την ομάδα σου είναι ένας τρόπος να ξεφύγεις από την καθημερινότητα .

Σίγουρα από όλους εμάς λείπει το ποδόσφαιρο όμως έχουμε ένα κοινό στόχο.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟ<< ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ>>.

Σάκης Τσιάρας (Προπονητής Νίκης Κρήνης): “Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να έχει την υγεία του, όλα τα υπόλοιπα έρχονται δεύτερα, μπροστά σε αυτό. Αναφορικά με τον αθλητισμό έχει δεχθεί και αυτός ισχυρό πλήγμα και σίγουρα θα αντιμετωπίσει προβλήματα παγκόσμια μετά το φαινόμενο της πανδημίας. Εμείς ως Νίκη Κρήνης έχουμε δώσει στους αθλητές μας κάποιες οδηγίες ώστε να συντηρηθούν όσο είναι εφικτό πάντα με προσοχή και σύνεση. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, ακούμε τους ειδικούς και αναμένουμε τις εξελίξεις για να επιστρέψουμε όλοι μαζί υγιέστατοι και χαμογελαστοί στις συνήθειες μας.”

Παναγιώτης Κορδαλής (Προπονητής Θύελλας Βασιλί): “Μόνο ενωμένοι και με κοινό στόχο το καλό όλων μας μπορούμε να βγούμε δυνατοί από αυτή την “μάχη” με μια πανδημία. Όλοι μας έχουμε προσαρμόσει τις ζωές μας σε νέα δεδομένα και έτσι πρέπει να γίνει.

Ο αθλητισμός είναι κομμάτι της ζωής μας και θα πρέπει να σεβαστούμε όλοι μας τους ειδικούς, τις οδηγίες, να ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και να προσέχουμε. Η ομάδα μας προσπαθεί μέσω συνομιλιών και οδηγιών να διατηρήσει τους αθλητές σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, είναι δύσκολο, όμως ΠΡΕΠΕΙ να ακούμε όλοι μας και να κάνουμε το καλύτερο για εμάς και τους ανθρώπους μας. Υγεία να έχει όλος ο κόσμος και να βγούμε γρήγορα νικητές.”

Αντώνης Μανετζής (Προπονητής Αθλητικού Συλλόγου Φαρσάλων): “O Κορονοϊός έχει επηρεάσει τα πάντα, έτσι επηρέασε και τον χώρο του αθλητισμού. Σε Παγκόσμιο επίπεδο: *σταμάτησαν όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα *το Euro 2020 θα γίνει τελικά Euro 2021, *Σκέψεις να μεταφέρουν για αργότερα τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε τοπικό επίπεδο έχουμε παρόμοιες καταστάσεις: *διακοπή όλων των τοπικών πρωταθλημάτων , *διακοπή προπονήσεων όλων των τμημάτων αγωνιστικών και μη * κλείσιμο όλων των χώρων άθλησης.

Όλα αυτά για να μειωθεί ο κίνδυνος από τον 《αόρατο εχθρό》.

Η άθληση είτε ομαδική είτε ατομική είναι μία ευχάριστη συνήθεια της καθημερινότητας μας που θα συνεχιστεί όταν επανέλθει η κανονικότητα.

Όλη αυτή η κατάσταση που ζούμε έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους να βρουν άλλους τρόπους, να κάνουν κάποιο είδος άσκησης-άθλησης και γυμναστικής.

* Γυμναστική και άθληση μέσα στο σπίτι *Σε ανοιχτούς χώρους (περπάτημα-τρέξιμο ποδήλατο) τηρώντας τα μέτρα που γνωρίζουμε από τους ειδικούς.

Ας κάνουμε υπομονή και ας τηρούμε όλοι τα μέτρα και σε λίγο χρονικό διάστημα θα επιστρέψουμε σε όλες τις δραστηριότητες μας όπως και στις αθλητικές.

Αυτές τις μέρες που άλλαξε η συνηθισμένη καθημερινότητα μας κάνει όλους μας να συνειδητοποιούμε την αξία της! Μπόρα είναι θα περάσει!”

Μάκης Τριανταφυλλόπουλος (Προπονητής Α.Σ. Φαρσάλων “Ολυμπιάδα”): “Η σημαντικότητα του αθλητισμού φαίνεται και στο ότι υπάρχει ακόμη και σε αυτή την κατάσταση ένα “παράθυρο” ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να αθληθούν.

Μακάρι από όλη αυτή την περιπέτεια να βάλουμε σε προτεραιότητα νέα πράγματα στην ζωή μας και να βγούμε πιο δυνατοί και πιο βελτιωμένοι.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ακούμε τους ειδικούς και προχωράμε ώστε να περάσει άμεσα αυτή η πανδημία και να επανέλθουμε όλοι μας στην κανονική ροή ζωής, γεμάτοι μαθήματα και νέες εμπειρίες.”

Back to top button