Γενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

Ο Δήμος Φαρσάλων υλοποιεί δρόμο προς το νέο κοιμητήριο της Ζ. Πηγής και αποκαθιστά την παλαιά βρύση

Στην αποκατάσταση της παλαιάς βρύσης δυτικά Ζωοδόχου Πηγής και στην κατασκευή οδού προς το νέο κοιμητήριο θα προχωρήσει ο Δήμος Φαρσάλων, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης του έργου, από τον Δήμαρχο κ. Μάκη Εσκίογλου.

«Παράλληλα με τα μεγαλύτερα έργα υποδομής και ανάπτυξης που υλοποιούμε, είμαστε πάντα δίπλα στην κοινωνία ικανοποιώντας επιμέρους ανάγκες, όπως αυτή στη Ζωοδόχο Πηγή. Πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει ξανά ζωή στην παλαιά βρύση, ενώ παράλληλα θα προσφέρει πρόσβαση προς το νέο κοιμητήριο» δήλωσε μετά την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Εσκίογλου.

Με το νέο έργο πρόκειται να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αποκατάστασης της βρύσης που βρίσκεται Δυτικά του οικισμού των Προσφύγων Ζωοδόχου Πηγής  και συγκεκριμένα:

Θα γίνει αποκατάσταση του φρεατίου της υδρομάστευσης πριν την πηγή με τσιμεντοκονία, πλαϊνή σκουροδέτηση και τοποθέτηση μεταλλικού καπακιού.

Θα γίνει τσιμεντοκονίαμα ειδικού άνθυγρου τύπου εσωτερικά της βρύσης και ειδικό ενισχυμένο τσιμεντοκονίαμα στην στέγη. Θα γίνει απόξεση των αρμών της λιθοδομής και ειδικό αρμολόγημα.

Θα γίνει εκσκαφή έμπροσθεν την βρύσης και θα τοποθετηθεί λιθόστρωτο δάπεδο σε όλο το μήκος. Θα αδιαβροχοποιηθούν τα τσιμεντοκονιάματα όπου αυτό απαιτείται στο εσωτερικό των διαχωριστικών χωρισμάτων που γίνεται διακράτηση νερού.

Στον χώρο του νεκροταφείου θα εγκατασταθεί κιόσκι ξύλινο σε μεταλλικό σκελετό.

θα κατασκευαστεί ο δρόμος που οδηγεί στο νέο νεκροταφείο. Το συμφωνητικό εκτέλεσης του έργου ανέρχεται σε 21.774,19 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.

Back to top button