Front PageΓενικές ΕιδήσειςΠολιτικά,Φάρσαλα

Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή!

Χθες (23/8) το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νεοεκλεγέντα Δημάρχου του Δήμου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου που θα εκπροσωπήσει τον Δήμο Φαρσάλων την θητεία από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Παρουσία παλαιών και νέων Δημοτικών συμβούλων του Δήμου Φαρσάλων μεταξύ των οποίων, συγγενών, αυτοδιοικητικών και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Φαρσάλων.

Η τελετή ξεκίνησε με τον αγιασμό που τέλεσε χθες το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος.

Συγκεκριμένα ορκίστηκαν, ο νέος Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, οι 27 δημοτικοί σύμβουλοι, το επταμελές συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Φαρσάλων, οι 14 πρόεδροι και τα 13 πενταμελής τοπικά συμβούλια των κοινοτήτων, που απαρτίζουν το Δήμο Φαρσάλων.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί των επικεφαλής των παρατάξεων που εκλέχτηκαν στο Δήμο Φαρσάλων και συγκεκριμένα του Άρη Καραχάλιου, της Μαρίας Ίφου, του Κων/νου Τύμπα, του Ευάγγελου Δημητρακόπουλου και του Αποστόλη Αναγνώστου, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα στηρίξουν τη δημοτική αρχή, σε μία δύσκολη εποχή, ασκώντας εποικοδομητική αντιπολίτευση για την ανάπτυξη του δήμου και την ευημερία των πολιτών και όχι ασκώντας αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, ευχόμενοι καλή θητεία.

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης οι βουλευτές κ.κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας και Ευαγγελία Λιακούλη.

Στον χαιρετισμό του, ο νέος Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου ανέφερε τα εξής:

«Σεβασμιότατε, κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συνδημότες, Θέλω κατ’ αρχάς να ευχηθώ υγεία και ευημερία σε όλους εδώ τους παρευρισκόμενους και στις οικογένειές σας. Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για την επαρχία Φαρσάλων, γιατί σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας εποχής για την περιοχή. Είναι μεγάλη τιμή για μένα κι ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη, να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας για την ανασυγκρότηση των Φαρσάλων και των χωριών μας, ως νέος δήμαρχος Φαρσάλων.

Όπως όμως έχω πει σε κάθε δημόσια μου εμφάνιση τους τελευταίους μήνες, ο στόχος είναι αδύνατο να επιτευχθεί εάν δεν έχω στο πλευρό μου σύσσωμη τη Φαρσαλινή κοινωνία και φυσικά το σύνολο των συναδέλφων εντός του νέου δημοτικού συμβουλίου.

Είμαι βέβαιος πως αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Γι’ αυτό το λόγο από την πλευρά μου, ως νέος δήμαρχος Φαρσάλων, δεσμεύομαι πως θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε αυτή η θητεία να κυλήσει με σύμπνοια και ομοθυμία και προπαντός με διάθεση συνεργατικότητας.

Βασικό μας μέλημα ως νέα δημοτική αρχή, είναι η καθημερινότητα του πολίτη και η ισόμετρη ανάπτυξη της πόλης και των χωριών, παράλληλα με το στόχο των μεγάλων έργων, τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ανάπτυξη συνολικά της επαρχίας Φαρσάλων. Αν θέλουμε πραγματικά να καταγραφούμε από τον ιστορικό του μέλλοντος ως τοπικοί άρχοντες που άφησαν έστω ένα παραπάνω λιθαράκι στον τόπο τους, πρέπει να πορευτούμε στο δρόμο του διαλόγου και των συναινέσεων. Να ακούμε τους πολίτες και να συζητάμε μεταξύ μας. Είμαι βέβαιος πως θα το κάνουμε όλοι και πως θα πετύχουμε. Καλή και παραγωγική θητεία σε όλους»!

Μετά την ομιλία του Δημάρχου Μάκη Εσκίογλου, ο Δήμαρχος, όπως και οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι υπέγραψαν τα πρωτόκολλα ανάληψης των καθηκόντων τους.

Υ.Γ.Θα ακολουθήσει και δεύτερο μέρος με φωτογραφικό υλικό από την τελετή ορκωμοσίας.

Back to top button