Front PageΓενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

Δημοπρατείται η ολοκλήρωση της μελέτης του δρόμου Λάρισα-Φάρσαλα

Στη δημοπράτηση του έργου για την ολοκλήρωση της μελέτης βελτίωσης της εθνικής οδού Λάρισα-Φάρσαλα προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την έγκριση διάθεσης πίστωσης του έργου, προϋπολογισμού 1.468.209 ευρώ που αφορά το τμήμα από  την παράκαμψη Νίκαιας στο ύψος των Νέων Καρυών μέχρι τα Φάρσαλα. Με την ολοκλήρωσή της αναμένεται να δώσει στην Περιφέρεια την πλήρη εικόνα των παρεμβάσεων που απαιτούνται στον οδικό άξονα Λάρισα-Φάρσαλα,  με τη δημιουργία παράπλευρου δικτύου κυκλοφορίας, κυκλικών  κόμβων  και  άλλων συμπληρωματικών έργων.

«Σχεδιάζουμε σήμερα τη Θεσσαλία του αύριο. Προχωράμε τη μελέτη που θα μας οδηγήσει στην υλοποίηση της ενός σημαντικού έργου.  Η ταχύτητα, ο συντονισμός  και ο αυτοματισμός ενεργειών, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις  μιας  σύγχρονης δημόσιας διοίκησης» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Τα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας δεν σταματούν. Ήδη σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο της κατασκευής δυο κυκλικών κόμβων σε Φάρσαλα και Λάρισα, ενώ  δημοπρατείται μελέτη ύψους  350.000 για το τμήμα από τον ισόπεδο κόμβο της νότιας παράκαμψης Λάρισας (κατάστημα Βιοκαρπέτ) έως την αρχή της παράκαμψης της Νίκαιας, με την οποία   ολοκληρώνεται η μελέτη που έχει αφετηρία την παράκαμψη Νίκαιας και τέλος τον υφιστάμενο κόμβο συμβολής της με την παράκαμψη Φαρσάλων. Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται και παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας στην π.ε.ο Λάρισας – Φαρσάλων ύψους 2 εκατ. ευρώ» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Back to top button