ΑγροτικάΑγροτικάΕιδήσειςΦάρσαλα

Οι χαμηλές τιμές στο βαμβάκι έβγαλαν τα τρακτέρ στους δρόμους

Αγροτικό συλλαλητήριο με τρακτέρ πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας δεκάδες Λαρισαίοι αγρότες, διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές στο βαμβάκι.

Όπως σημειώνουν οι αγρότες, “οι χαμηλές και εξευτελιστικές τιμές στο βαμβάκι τα τελευταία χρόνια και φέτος οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην χρηματιστηριακή τιμή αλλά κυρίως στην εξαιρετική ποιότητα του βαμβακιού.

Τιμές που δεν καλύπτουν καν το κόστος παραγωγής, είναι 20% χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι ενώ ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η απώλεια εισοδήματος καθώς εμφανίζονται πολύ περισσότερα καλλιεργούμενα στρέμματα βαμβακιού με συνέπεια να μειωθεί ακόμη περισσότερο η συνδεδεμένη ενίσχυση”.


Οι αγρότες καλούν τους συναδέλφους τους να μην παραδώσουν το προϊόν τους σε αυτές τις τιμές και ζητούν επίσης “άμεση και κατεπείγουσα συνάντηση με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης κ. Βορίδη στον οποίο θα θέσουμε τα αιτήματα για την εμπορία και τιμή του βαμβακιού.”

Σε δήλωσή του το μέλος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, Ντάντης Αχιλλέας, χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις τιμές του βαμβακιού, σημειώνοντας πως «για την κατάσταση ευθύνονται οι εκκοκιστές και η κυβέρνηση».

Σύσκεψη βαμβακοπαραγωγών στον Πλατύκαμπο

Η ΕΟΑΣΝΛ και ο Αγροτικός Σύλλογος πρώην δήμου Πλατυκάμπου «χαιρετίζουν τους συναδέλφους βαμβακοπαραγωγούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τους και έδωσαν μαζικά μαχητικό παρών με τρακτέρ στον κόμβο Πλατυκάμπου-Αγιάς.


Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην αίθουσα Συνεταιρισμού στον Πλατύκαμπο που θα γίνει ενημέρωση των παραγωγών για την συνάντηση της αντιπροσωπείας με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης».

Back to top button