Front PageΓενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

Οι σκέψεις, οι αγωνίες και η προσμονή των ανθρώπων της εστίασης στα Φάρσαλα

Η χώρα βγαίνει με αργά και σταθερά βήματα από το ολικό lock down και τα μέτρα και αυτή την εβδομάδα αυτοί που επέστρεψαν στα πόστα τους ήταν οι καταστηματάρχες και το προσωπικό των καταστημάτων εστίασης οι οποίοι μετά από δυο και πλέον μήνες σήκωσαν ρολά και ξεκίνησαν τον δικό τους “αγώνα” με τα νέα δεδομένα και την νέα καθημερινότητα που έφερε ο Covid-19 στις ζωές μας.

Ο “Πρώτος Τύπος” συνομίλησε με αρκετούς επαγγελματίες της εστίασης στα Φάρσαλα και μας έδωσαν την δική τους εικόνα για το επόμενο βήμα μετά την άρση των μέτρων και την επανέναρξη λειτουργίας των επιχειρήσεών τους.

Ας δούμε τι μας δήλωσαν αναλυτικά:

Βασίλης Δεληδήμος (Ιδιοκτήτης Coffee – Bar “Πόλις”): «Μετά από πολύ καιρό επιστρέψαμε και εμείς στην καθημερινότητα μας και στα καταστήματά μας.

Τα νέα μέτρα που έχουν επιβληθεί από όλους τους φορείς και είναι αναγκαία και πρέπει να τηρηθούν ώστε να παραμείνουμε όλοι ασφαλής και να επανέλθουμε σταδιακά στην κανονικότητα.

Σίγουρα θα υπάρχει κάποια απώλεια κερδών μετά τα νέα μέτρα και τις αποστάσεις όμως πρέπει να συμβιβαστούμε και εμείς και να δουλέψουμε με τα νέα δεδομένα, καθώς νομίζω ότι όλοι προτιμάμε να έχουμε ένα ανοικτό μαγαζί και με λιγότερα τραπέζια παρά λουκέτα στις πόρτες μας.

Όσο αφορά την πρώτη μέρα ο κόσμος είναι συγκρατημένος και από μόνοι τους τηρούν αποστάσεις και προσέχουν και αυτό δείχνει ότι είναι συνειδητοποιημένοι όλοι τους.

Περιμένουμε την στήριξη του κόσμου ώστε και εμείς να επανέλθουμε σταδιακά.»

Γιώργος Ζαμπούνης (Ιδιοκτήτης “Square Coffee – Bar”): «Ήρθε και η ώρα των επαγγελματιών και των υπαλλήλων της εστίασης στην επιστροφή της νέας κανονικότητας μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα αποχής.

Πλέον όλοι μας αναμένουμε την αντίδραση του κόσμου και το κατά πόσο θα ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα.

Σίγουρα είναι κάτι που κανείς μας δεν έχει ζήσει νωρίτερα και για τα καταστήματα τα οποία έχουν περιορισμένο εξωτερικό χώρο θα είναι ακόμη πιο δύσκολα.

Η πρώτη ημέρα δείχνει ότι ο κόσμος είναι ακόμη συγκρατημένος κάτι που ήταν αναμενόμενο.

Τα μέτρα που έχουν επιβληθεί έχουν βάση και σίγουρα πρέπει να τηρηθούν από όλους μας για το καλό όλων μας.»

Ντίνος Κατσανάκης (Ιδιοκτήτης “Chaplin Coffee – Bar”): «Η νέα πραγματικότητα μας βρίσκει όλους με μέτρα και δεδομένα που δεν είχαμε φανταστεί ποτέ.

Εμένα προσωπικά με βρίσκουν σύμφωνο τα μέτρα αυτά και θεωρώ ότι πρέπει να τηρηθούν με σκοπό την καλύτερη δυνατή πρόληψη όλων μας.

Ο κόσμος είναι το δικό μας στήριγμα και αναμένουμε να δούμε πως θα αντιδράσει στα νέα δεδομένα και τις συνθήκες.»

Ντίνος Δημακόπουλος (Ιδιοκτήτης “Coffee – Bar Τρόηκα”): «Η νέα κανονικότητα είναι σίγουρα δύσκολη και δύσκολη στην διαχείριση για όλο τον κόσμο και η εστίαση δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση.

Αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και πλέον επανερχόμαστε με νέα μέτρα και κανόνες.

Ο κόσμος είναι σε μια μέτρια κατάσταση καθώς δεν ξέρουν και οι ίδιοι πώς να αντιδράσουν στα νέα αυτά δεδομένα.

Εύχομαι και ελπίζω τα νέα μέτρα να αποδώσουν και να επανέλθουμε στην καθημερινότητά μας.»

Βαγγέλης Γιωτόπουλος (Ιδιοκτήτης Παραδοσιακού Καφενείου «Σουλάτσο»): «Τα δεδομένα είναι δύσκολα και η νέα καθημερινότητα σίγουρα μας βρίσκει όλους μπερδεμένους και σαστισμένους.

Όλοι μας προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα νέα μέτρα και τα νέα δεδομένα και να δούμε τις νέες καταστάσεις.

Ο κόσμος δείχνει και αυτός ακόμη σαστισμένος και αναμένουμε το επόμενο διάστημα να ξεκαθαριστεί καλύτερα το τοπίο.»

Πηγή: “Πρώτος Τύπος” – Έντυπη Έκδοση

Back to top button
Close
Close