Πολιτικά,Φάρσαλα

Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 19/3

Με δυο ξεχωριστές συνεδριάσεις ολοκληρώθηκε, το Δ.Σ. Φαρσάλων, το απόγευμα της Τρίτης, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου. Η πρώτη συνεδρίαση αφορούσε την έγκριση τροποποίησης ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης για το οικονομικό έτος 2019, θέμα το οποίο το σώμα ψήφισε κατά πλειοψηφία στην εισήγηση του Γ. Παπαδήμα.

Στην συνέχεια  ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Βάιος Νικολάου ξεκίνησε τη συνεδρίαση με 21 θέματα, δίνοντας αρχικά τον λόγο στους δημοτικούς συμβούλους για ερωτήματα.

Ο κ. Νίκος Γκατζόγιας έθεσε δύο ερωτήματα, το πρώτο αφορούσε την διαδικασία πιστοποίησης και ένταξης των δικαιούχων στο έργο «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς λήψης εθνικής εμβέλειας» ώστε να ενταχθούν και οι οικισμοί της επαρχίας στο πρόγραμμα, με τον Δήμαρχο να απαντά ότι έχει πάρει παράταση το συγκεκριμένο πρόγραμμα (5 μήνες) και οτι θα ενταχθούν και οι οικισμοί σε αυτό, ενώ στο επόμενο ερώτημα του δημοτικού συμβούλου που αφορούσε τους οδούς χωρίς όνομα (ανώνυμες), και στην επισήμανση της κ. Σοφ. Χατζηπλή, για την διπλή ονομασίας αυτών, ο Δήμαρχος απάντησε ότι δύο χρόνια πριν κατασκευάστηκαν και τοποθετήθηκαν μία σειρά πινακίδων στο κέντρο της πόλης, ενώ απομένει η υλοποίηση για το ευρύτερο κέντρο, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.Όσον αφορά το ερώτημα του Δημοτικού συμβούλου κ.Γιώργου Αρσενόπουλου για τις παιδικές ανέφερε ότι κατά την πρόσφατη δημοπρασία πριν από λίγες μέρες δεν έστειλε προσφορά κανένας από τους πέντε ενδιαφερόμενους, γιατί η τεχνική υπηρεσία είχε βάλει τιμές πάρα πολύ χαμηλές. Κανείς από τους πέντε κατασκευαστές δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον και δεν απέστειλε σχετική προσφορά. Θα πρέπει να γίνει αναμόρφωση στην τεχνική περιγραφή και να ξανά ψηφιστεί ώστε να δοθεί ξανά ο διαγωνισμός, ο οποίος αφορά την συντήρηση και επισκευή 46 παιδικών χαρών (40 στα χωριά και 6 στην πόλη).

Το τρίτο θέμα της ημερήσιας διάταξης απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο και αφορούσε την αλλαγή χρήσης και υποβολής αιτήματος εξαγοράς δημοτικών ακινήτων εκμισθωμένων. οι οποίες προσδιορίζονται ως δασικά με αποτέλεσμα να υπάρχει περίπτωση να χαθούν οι επιδοτήσεις των αγροτών – παραγωγών. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να γίνει εξαγορά της χρήσης των αγροτεμαχίων αυτών από χορτολιβαδική σε καλλιεργητική, ώστε να δοθεί λύση στους αγρότες της επαρχίας, οι οποίοι μισθώνουν τα δημοτικά αγροτεμάχια.

Στα υπόλοιπα θέματα, το τέταρτο θέμα που αφορούσε την έγκριση αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού του Δήμου οικον. έτους 2019, πέρασε κατά πλειοψηφία, ενώ τα υπόλοιπα ομόφωνα.

Αναλυτικά τα θέματα:

 1. Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου με τίτλο: «Συντήρηση – Επισκευή Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ. Διλόφου».
 2. Έγκριση της με αριθμό 4/2019 μελέτης του έργου με τίτλο «Διαμόρφωση και διασύνδεση της πλατείας Τ.Κ. Ναρθακίου έως την Εκκλησία» και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης με συνοπτικό διαγωνισμό (Π = 12.000,00€ με ΦΠΑ).
 3. Έγκριση επέμβασης αλλαγής χρήσης και υποβολής αιτήματος εξαγοράς δημοτικών ακινήτων εκμισθωμένων σε τρίτους παραγωγούς.
 4. Έγκριση αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού του Δήμου οικον. έτους 2019.
 5. Έγκριση απόδοσης αναδρομικής εισφοράς από τον Δήμο στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π).
 6. Έγκριση προγραμματικής σύμβασης με ΟΚΑΝΑ για δημιουργία τοπικής δράσης «Εργαστηρίου ζωής» και εξειδίκευση πίστωσης.
 7. Έγκριση τροποποίησης της με αριθμό 167/26.06.2018 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου που αφορά το τέλος άρδευσης σουσαμιού.
 8. Έγκριση αποδοχής ποσού 62.605,95€ από το ΥΠ.ΕΣ. και κατανομή στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών.
 9. Έγκριση της αριθμ. 36/19.02.2019 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής με θέμα : «Έλεγχος υλοποίησης του προϋπολογισμού και υποβολή έκθεσης Δ’ τριμήνου έτους 2018».
 10. Έγκριση διοργάνωσης εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου & εξειδίκευση πίστωση
 11. Έγκριση συνδιοργάνωσης με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας την 26η.03.2019 αγροτικής ημερίδας με θέμα : «ψεκασμός και φυτοφάρμακα» και εξειδίκευση πίστωσης.
 12. Έγκριση διοργάνωσης εκδηλώσεων μνήμης εκτελεσθέντων πατριωτών την 30η.03.2019 στους οικισμούς του Δήμου Φαρσάλων, Δενδράκια και Σιδηροδρομικό Σταθμό αντίστοιχα και εξειδίκευση πίστωσης.
 13. Έγκριση διοργάνωσης εκδήλωσης την 31η.03.2019 στην Τ.Κ. Βαμβακούς για τον αγρότη αγωνιστή Ευάγγελο Κομισόπουλο και εξειδίκευση πίστωσης.
 14. Έγκριση συμμετοχής του Δήμου στο εθελοντικό πρόγραμμα «let’s do it 2019» την 12η.04.2019 και εξειδίκευση πίστωσης.
 15. Έγκριση συνδιοργάνωσης σκακιστικής εκδήλωσης με Γυμναστικό Σύλλογο Φαρσάλων και Πανθεσσαλικού μαθητικού πρωταθλήματος και εξειδίκευση πίστωσης.
 16. Έγκριση διοργάνωσης δράσης υγείας του Δήμου Φαρσάλων με τίτλο: «Ημέρα Ιατρικών Εξετάσεων» σε συνεργασία με το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης – Κένταυρος, την Κυριακή 14.04.2019  και εξειδίκευση πίστωσης.
 17. Έγκριση συνδιοργάνωσης με τον Γυμναστικό Σύλλογο Φαρσάλων την 14η.04.2019 τοπικού τουρνουά Basket (3χ3) και εξειδίκευση πίστωσης.
 18. Έγκριση οικονομικής επιχορήγησης του συλλόγου με την επωνυμία: «Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής Φαρσάλων» και εξειδίκευση πίστωσης.
 19. Έγκριση οικονομικής επιχορήγησης του συλλόγου με την επωνυμία : «Ενεργοί Πολίτες Φαρσάλων Κέντρο Προβληματισμού και Διαλόγου» για τη λειτουργία του Σχολικού Μουσείου Δημοτικής Εκπαίδευσης και εξειδίκευση πίστωσης.
 20. Έγκριση χρηματικού βοηθήματος σε άπορο δημότη και εξειδίκευση πίστωσης.
Back to top button