Γενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

Οδηγίες υγιεινής από τον Δήμο Φαρσάλων

Ο Δήμος Φαρσάλων σε συνεργασία με το Κ.Υ. Φαρσάλων λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που δημιουργήθηκε εξαιτίας των πλημμυρών τις 18/09/2020 παρακαλεί όλους τους κατοίκους των πληγέντων περιοχών του Δήμου να ακολουθούν τις κάτωθι Οδηγίες Υγιεινής:

· Πολύ καλή υγιεινή των χεριών, πολύ καλό και τακτικό πλύσιμο των χεριών πριν την προετοιμασία, την κατανάλωση τροφίμων και πριν από την προετοιμασία κάθε γεύματος.

· Προστασία των τροφίμων σε καθαρό μέρος και καλό καθάρισμα αυτών πριν την προετοιμασία του γεύματος.

· Χρήση ξεχωριστού, καθαρού εξοπλισμού και σκευών προετοιμασίας φαγητού και επιφανειών κοπής.

· Προσεκτικό πλύσιμο φρούτων και λαχανικών.

· Τα τρόφιμα θα πρέπει να έχουν πλυθεί, καθαριστεί και μαγειρευτεί προσεκτικά(για να εξουδετερωθούν τυχόν επιβλαβή βακτηρίδια ή μικρόβια).

· Κατανάλωση κατά προτίμηση εμφιαλωμένου νερού, ως καθημερινού πόσιμου νερού.

· Το εμφιαλωμένο νερό καλό είναι να αποθηκεύεται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος και να μην παραμένει εκτεθειμένο στον ήλιο.

· Δεν πρέπει να καταναλώνονται λαχανικά και φρούτα από κήπους σπιτιών που μπορεί να έχουν έρθει σε επαφή με μολυσμένα νερά(από επιβλαβείς μικροοργανισμούς, χημικές ουσίες, λιπάσματα, εντομοκτόνα, τρωκτικά).

· Απομακρύνουμε στάσιμα και λιμνάζοντα νερά από τις αυλές και τους κήπους των σπιτιών.

· Καθαρισμός αποχετεύσεων.

· Καλός αερισμός των κατοικιών

· Έλεγχος βιβλιαρίου υγείας παιδιών και ενηλίκων για την εμβολιαστική τους κάλυψη.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, ο Δήμος Φαρσάλων έχει μεριμνήσει για την καθημερινή διανομή συσκευασμένου γεύματος φαγητού το μεσημέρι και εμφιαλωμένου νερού στις οικογένειες των πληγέντων πλημμυροπαθών.

Back to top button