Γενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

Οδηγίες προληπτικών μέτρων του Εμπορικού Συλλόγου Φαρσάλων προς τα μέλη του

Αναλυτικά

Θέμα: Προληπτικά μέτρα για τις Επιχειρήσεις λόγω Κορονοϊού.

Ο Εμπορικός επιχειρηματικός Σύλλογος Επαρχίας Φαρσάλων ενημερώνει τα μέλη του για τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να ληφθούν από τους επαγγελματίες για τον περιορισμό εξάπλωσης του Κορονοϊού.

Μέτρα προστασίας :

1. Συχνό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, ιδιαίτερα μετά τη διακίνηση χρημάτων (χαρτονομισμάτων) .

2. Αποφυγή αγγίγματος στόματος , μύτης , ματιών , χωρίς να έχουμε πλύνει τα χέρια.

3. Κάλυψη στόματος και μύτης με τον αγκώνα ή με χαρτομάντιλο , όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε, ιδιαίτερα όταν βρισκόμαστε με κοινό.

4. Διατήρηση απόστασης (1 μέτρο) από τους καταναλωτές.

5. Αποφυγή ταξιδιών είτε στο εσωτερικό , είτε στο εξωτερικό.

6. Αποφυγή συναντήσεων με εξωτερικούς συνεργάτες, (χρήση απομακρυσμένων μέσων σε περίπτωση ανάγκης).

7. Αν είστε όντως άρρωστοι με μέτρια συμπτώματα γρίπης, προτιμήστε να μην ανοίξετε το κατάστημά σας. Μείνετε σπίτι αντί να πάτε στο νοσοκομείο, έτσι θα κάνετε χώρο για πιο σοβαρές περιπτώσεις. Πιθανότατα θα έχετε γρίπη, αλλά ακόμα κι αν είναι ο κορονοϊός δεν υπάρχει θεραπεία, ούτε εμβόλιο, ούτε κάποια ειδική φροντίδα που μπορεί να παρέχει το νοσοκομείο σε περιπτώσεις μέτριου κινδύνου. Γι΄αυτό αφήστε τα κρεβάτια ελεύθερα για εκείνους που χρειάζονται οξυγόνο και συσκευές αναπνοής.

8. Μην πανικοβάλλεστε, αλλά μην υποτιμάτε και την κατάσταση. Ενεργήστε με γνώμονα την λογική, μειώστε στο ελάχιστο την εξάπλωση για να προστατεύσετε τους άλλους.

Σχετικά με την δύσκολη οικονομική κατάσταση της αγοράς, εφιστούμε την ψυχραιμία σε όλους τους επαγγελματίες ευελπιστώντας πως η Κυβέρνηση θα λάβει άμεσα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων , για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν και πάλι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Το Δ.Σ.
Του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων

Back to top button