ΕιδήσειςΠολιτικά

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λάρισας: Αναβάθμιση και όχι υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λάρισας για το θέμα του Κ.Υ.Φαρσάλων αναφέρονται τα εξής:

Δεν χωράει αμφιβολία ότι η μετατροπή του περιφερειακού ιατρείου Νίκαιας σε πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο, αναβαθμίζει την παροχή υπηρεσίων υγείας πρωτοβάθμιας φροντίδας σε ολόκληρο τον Δήμο Κιλελέρ.

Αυτό όμως συμβαίνει, με την ταυτόχρονη υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων, καθώς σύμφωνα με την απόφαση της διοίκησης της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Νίκαιας θα στελεχωθεί με την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων που υφίστανται στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για μια ιστορική μονάδα υγείας του νομού Λάρισας, με τεράστια προσφορά στην παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους μιας ολόκληρης επαρχίας, που παράλληλα ταλανίζεται τα τελευταία χρόνια από σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και ιατρικού εξοπλισμού.

Κανείς αρμόδιος δεν θα πρέπει να προσπεράσει με αδιαφορία την κραυγή αγωνίας που πρόσφατα εξέφρασε με την υπ. Αριθμ. 27/2021 ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων, με την οποία ζητείται «η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων με Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο ιδιαίτερα κρίσιμο έργο του, ειδικά τώρα που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο κατά του covid 19, το οποίο και ζητούμε να επεκταθεί ώστε να εμβολιάζονται και άλλες ηλικίες, παράλληλα δε διενεργεί και τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού και προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετεί ταυτόχρονα και άλλα παρουσιαζόμενα έκτακτα ιατρικά περιστατικά».

Στην ίδια απόφαση «κρίνεται αναγκαία η ενδυνάμωση (κάλυψη των οργανικών θέσεων όλων των ειδικοτήτων) για να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του, όπως και σήμερα κάνει με τον επαγγελματισμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης των ήδη υπηρετούντων ιατρών, νοσηλευτών διοικητικού και λοιπού προσωπικού».

Ζητείται επίσης «να αναβαθμιστεί το οδοντιατρικό, ακτινολογικό, αιματολογικό – βιοχημικό εργαστήριο με την πρόσληψη ιατρών αντίστοιχης ειδικότητας».

Είναι γνωστό ότι το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων εξυπηρετεί μια μεγάλη σε έκταση επαρχία και αυτό δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο από τους αρμόδιους καθώς επίσης και το ότι βρίσκεται σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από τη Λάρισα και 100 χιλ. τα απομακρυσμένα χωριά, με δύσκολο και πολύ επικίνδυνο δρόμο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας τάσσεται στο πλευρό των κατοίκων της επαρχίας Φαρσάλων και απαιτεί όχι μόνο να σταματήσει η επιχείρηση υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας της περιοχής, αλλά και την άμεση αναβάθμισή του, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Back to top button