ΑγροτικάΦάρσαλα

Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή των Φαρσάλων ζητά η ΕΟΑΣΝΛ

Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή των Φαρσάλων ζητά με ανακοίνωσή της η Ενωτικη Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, σημειώνοντας πως “Τεράστιες καταστροφές από την έντονη βροχόπτωση και την υπερχείλιση του ποταμού Ενιπέα έχουν προκληθεί σε χωριά της Επαρχίας Φαρσάλων”.

Στην ανακοίνωση τονίζονται επίσης τα εξής: “Υπάρχουν χιλιάδες στρέμματα χωραφιών πλημμυρισμένα αφήνοντας σε απόγνωση τους αγρότες της περιοχής, εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια, αυτοκίνητα, δρόμους κλπ.

Άμεσα η περιοχή πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να δοθεί η κάθε δυνατή βοήθεια για αποκατάσταση των ζημιών  και φυσικά να υπάρξει έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πληγέντων.

Η ΕΟΑΣΝΛ και οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Επ. Φαρσάλων απαιτούμε:

  • Άμεση καταγραφή των ζημιών σε χωράφια και καλλιέργειες, έγκαιρες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις καθώς όπως όλα δείχνουν η ζημιά στο εισόδημα είναι τεράστια καθώς υπάρχει ασυγκόμιστη παραγωγή σε χιλιάδες στρέμματα με βαμβάκι και καλαμπόκι.
  • Καταγραφή των ζημιών σε σπίτια, αυτοκίνητα, αποθήκες κλπ.
  • Άμεσο οικονομικό βοήθημα στους πληγέντες να μπορέσουν να αποκαταστήσουν τις ζημιές που υπάρχουν.
  • Να υπάρξει πάγωμα χρεών, δανείων, ανεξόφλητων λογαριασμών για το επόμενο χρονικό διάστημα και ώσπου να δοθούν οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ και αποζημιώσεις για τις ζημιές σε σπίτια, αμάξια κ.α
  • Μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής τα οποία έπρεπε να έχουν ήδη γίνει.

Η ΕΟΑΣΝΛ και οι Αγροτικοί Σύλλογοι της επαρχίας Φαρσάλων καλούμε τους συναδέλφους αγρότες να βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε άμεσα να πάρουμε πρωτοβουλίες και να διεκδικήσουμε την ουσιαστική αποκατάσταση των ζημιών και δίκαιες αποζημιώσεις για τις ζημιές στην παραγωγή.”

Back to top button