ΕιδήσειςΠολιτικάΠολιτικά,Φάρσαλα

Νίκος Τσιλίμιγκας από τα Φάρσαλα: “Μακριά από εντάσεις και κινήσεις εντυπωσιασμού να προχωρήσουμε την Θεσσαλία μαζί”

Τα Φάρσαλα επισκέφθηκε το Σάββατο 19/5, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Νίκος Τσιλιμίγκας και επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλία στην Καρδιά μας» και πραγματοποίησε την προεκλογική του ομιλία στην πλατεία δημαρχείου στα Φάρσαλα, παρουσία φίλων και υποστηρικτών, ενώ παράλληλα κάλεσε όλους τους πολίτες να πάνε μαζί το ταξίδι, χωρίς εντάσεις για εκλογή και ανάδειξης της περιφερειακής αρχής χωρίς στενές κομματικές διακρίσεις, ώστε η Περιφέρεια Θεσσαλίας να αποτελέσει πρότυπο άσκησης και αναπτυξιακής πολιτικής.

Την ομιλία του υπ. Περιφερειάρχη προλόγισε η κ. Κατερίνα Μπίμτσα.

Ο κ. Τσιλιμίγκας ανέλυσε τους άξονες που θα κινηθεί η παράταξη του απηύθυνε πρόσκληση σε αγρότες, κτηνοτρόφους και επιχειρηματίες να προσφέρουν εργασία στους νέους, που στενάζουν κάτω από το άγχος της ανεργίας, επιστήμονες που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο.

Στην ομιλία του σημείωσε χαρακτηριστικά οτι: «Μόνο στην περιφέρεια είναι δυνατόν να γίνει πραγματική ανασυγκρότηση του παραγωγικού αναπτυξιακού προτύπου, μόνο στο δήμο μπορεί να σχεδιαστεί η κινητοποίηση όλων των παραγωγικών δυνάμεων ενός τόπου που σήμερα αδρανούν κατακερματισμένες, μόνο στην αυτοδιοίκηση μπορεί να οργανωθεί μια μεταρρύθμιση του κοινωνικού κράτους».

Μετέπειτα αναφέρθηκε στα προβλήματα που ταλανίζουν την Επαρχία Φαρσάλων με κορυφαίο φυσικά την διασύνδεση του δρόμου Λάρισας- Φαρσάλων καθώς και άλλων προβλημάτων που απασχολούν την Θεσσαλία, έκανε λόγο για το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής κατά το οποίο υπάρχει ο κίνδυνος να μετατραπεί σε χώρο συναλλαγής και παραλυτικής ισορροπίας.

Άσκησε κριτική στην περιφερειακή αρχή για την χαμηλή απορρόφηση του ΕΣΠΑ σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, αναφέρθηκε στην υγεία στον πρωτογενή τομέα, όπου τον χαρακτήρισε ναυαρχίδα για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας αλλά και της ελληνικής οικονομίας.

Κλείνοντας, παρουσίασε όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού «Η Θεσσαλία στην Καρδιά μας» της Π.Ε. Λάρισας και ευχήθηκε καλή επιτυχία, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους δυο Φαρσαλινούς υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους με τον συνδυασμό του κ. Άλκη Σπανό και Γιάννα – Αρμανίδη – Ελισσαίου.

Back to top button