Front PageΓενικές ΕιδήσειςΤοπικά - ΠολιτικάΦάρσαλα

Νίκος Γούσσιος: “Νιώθω λύπη και θυμό για την καταστροφή του Ιανού και την αδιαφορία των υπευθύνων”

Με τον δικό του δυναμικό τρόπο επανάφερε στις μνήμες όλων μας την βιβλική καταστροφή που βίωσε πριν από δύο έτη η Επαρχία Φαρσάλων ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μεγάλου Ευυδρίου κ. Γούσσιος Νίκος.

Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Γούσσιος έκανε εκτενή αναφορά στην μαύρη επέτειο ενώ δήλωσε λυπημένος και στεναχωρημένος με το γεγονός ότι μετά το πέρας δύο ετών δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα έργα ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον καταστάσεις σαν αυτές που βίωσε η Επαρχία μας εκείνη την μαύρη περίοδο.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του:

“Αγαπητοί φίλοι η σημερινή ημέρα είναι δύσκολη για όλους εμάς που βιώσαμε πριν δύο χρόνια την καταστροφή από τη θεομηνία του Ιανού.

Πολλά μέρη της επαρχίας μας και ειδικά η δημοτική ενότητα Ενιπέα όπως και τα παραποτάμια χωριά της δέχθηκαν την απόλυτη καταστροφή. Από τότε τίποτα δεν είναι ίδιο προσπαθούμε ακόμα και σήμερα να επανέλθουμε και τα προβλήματα είναι μεγάλα . Αυτό που με λυπεί και με στεναχωρεί είναι ότι δύο χρόνια μετά δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα έργα, δυο χρόνια μετά οι πολίτες της κοινότητας μου και όχι μόνο ζουν με το φόβο μια νέας θεομηνίας.

Σκεφτείτε ότι οπότε έχουμε βροχή ο κόσμος φοβάται και προσπαθεί να αμυνθεί και αυτό γίνετε γιατί κάποιοι δεν ενδιαφέρονται κάποιοι δεν κάνουν αυτό που πρέπει.

Δύο χρόνια μετά αγαπητοί μου φίλοι το ποτάμι που διέρχεται μέσα από τους οικισμούς Ευυδρίου και Πυργάκια είναι ακάθαρτο, τα φράγματα διαλυμένα και εννοείται ότι αφού δεν έχουμε κάνει τα απαραίτητα δεν μπορούμε να σκεφτούμε και να σχεδιάσουμε την άμυνα των χωριών έναντι του ποταμού.

Τι κάνουμε για τα χωριά από το Βασιλι μέχρι και την Υπέρεια; τι κάνουμε όταν ένα ποτάμι περνάει μέσα από έναν οικισμό; τι κάνουμε όταν το Ανωχώρι πλημμυρίζει με μια βροχή;

Κανονικά έργα σε εμάς όμως μένουμε με τις εξαγγελίες!

Με εξοργίζει όταν βλέπω αυτά που γίνονται, με εξοργίζει με το τι κάνει η Περιφέρεια με όλα αυτά που ανέφερα παραπάνω, ανευθυνότητα και το μπαλάκι των ευθυνών πάει από εδώ και από εκεί.

Τον κόσμο όμως τον σκέφτεται κανείς; τους ανθρώπους της κοινότητας μου σκέφτηκε κανείς τι θα τους πει;
Δεν μπορούμε να αντέξουμε κάτι τέτοιο ανάλογο. Σήμερα προσπαθώ να γράψω αυτήν την ανάρτηση και δυσκολεύομαι γιατί δε ξέρω τι να πω να λυπηθώ ή να θυμώσω.

Κυριαρχούν δύο συναισθήματα το ένα για το κόσμο και το άλλο για τους υπεύθυνους που δεν ενδιαφέρονται.
Κύριοι βαρεθήκαμε και κουραστήκαμε τις εξαγγελίες για τα έργα της Περιφέρειας, πράξεις θέλουμε, πότε θα γίνουν όλα αυτά όταν θα έχουμε χειμώνα;

Πότε θα φτιαχτεί ο δρόμος προς Κρήνη που φαγώθηκε από Ιανό όταν γίνει δυστύχημα;

Θέλω να ενημερώσω τους πολίτες της κοινότητας μου ότι μέσα στη βδομάδα θα συγκληθεί το κοινοτικό συμβούλιο Μεγάλου Ευυδρίου για να αποφασίσει το πως θα κινηθούμε.

Η ανοχή τελείωσε, ηλίθιοι δεν είμαστε, είμαστε Έλληνες πολίτες που ζητάμε να προστατεύσουμε της περιουσίες μας και τις ζωές μας, θέλουμε έργα και όχι ανακοινώσεις έργων.

ΥΓ: με τη παρούσα δημοσίευση απευθύνομαι στους νοήμονες ανθρώπους και σε αυτούς που επλήγησαν από τη θεομηνία του Ιανού.

Για τους υπόλοιπους δεν έχω να πω κάτι πάρα μόνο αυτό….ραγιάδες εσείς ραγιάδες τα παιδιά σας ραγιάδες και τα παιδιά των παιδιών σας, γιατί αν ξαναγίνει κάτι τέτοιο να δω πόσοι θα τον χειροκροτάτε και θα τον ευχαριστείτε!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ 18/09/20″

Back to top button