Γενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

Νέο διάκονο χειροτόνησε ο Μητροπολίτης Τιμόθεος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος, την Κυριακή, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Ιωάννου Κατσαούνη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη μεταξύ άλλων στον λόγο του επεσήμανε τις πνευματικές δυνάμεις και τα χαρίσματα, που ο Θεός έδωσε στους Αποστόλους, για την διάδοση του Ευαγγελίου και της πίστης. Ανέφερε ως παράδειγμα τον Άγιο Απόστολο Στεφανά και ολόκληρο τον οίκο του, οι οποίοι βαπτίστηκαν από τον ίδιο τον Απ. Παύλο και κλήθηκε να διακονήσει, ως συνεργός του. Με μια τέτοια υποδειγματική οικογένεια θέλησε να δώσει ως παράδειγμα στον νέο διάκονο, σαν του Αγίου Στεφανά, ο οποίος αν και ήταν έγγαμος, αγωνίστηκε, με ολόκληρο τον οίκο του, να διδάξει και με τα έργα και με τα λόγια του τις αλήθειες του Ευαγγελίου, όπως τους τις μετέδωσε ο Απόστολος Παύλος. Αυτή του η αξιοσημείωτη δράση κατέστησε τον Άγιο Στεφανά διαχρονικό πρότυπο οικογενειάρχη της υποδειγματικής Χριστιανικής οικογένειας.

Πλήθος φίλων και συγγενών βρέθηκαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, σ’ αυτή τη σπουδαία ημέρα για τον Φαρσαλινό. Ο νέος Διάκονος κατάγεται από το Ρήγαιο Φαρσάλων είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Back to top button