Γενικές ΕιδήσειςΕιδήσεις

Μητσοτάκης για κορονοϊό: «Δύσκολος ο επόμενος μήνας, θα αυξηθούν τα κρούσματα»

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για τον κορονοϊό ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο επόμενος μήνας θα είναι δύσκολος και πως θα αυξηθούν τα κρούσματα.

Στην πανδημία που έχει πλήξει όλον τον πλανήτη αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα». Συγκεκριμένα ανέφερε μεταξύ άλλων πως τα κρούσματα από τον κορονοϊό θα αυξηθούν τον επόμενο μήνα, ενώ δεν έκρυψε πως θα υπάρχουν και περισσότεροι θάνατοι από τον Covid-19.

Αρχικά ο Πρωθυπουργός επισήμανε: «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας και έχουμε υποχρέωση να προειδοποιήσουμε την κοινή γνώμη ότι ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ δύσκολος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, θα έχουμε αύξηση των σοβαρών κρουσμάτων, άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους, να το ξέρουμε αυτό. Το σημαντικότερο είναι να περιορίσουμε τον αριθμό στο ελάχιστο και να μην χάσουν τη ζωή τους άνθρωποι που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί. Αυτή είναι η μεγαλύτερη προσπάθεια. Αυτό είναι το κύριο μέλημα μας».
Επιπλέον τόνισε ότι στο θέμα του κορωνοϊού είχε τη διαίσθηση ότι θα πρέπει να πάμε πιο γρήγορα. «Και τώρα την έχω. Γι’ αυτό θα πάρουμε κι άλλα μέτρα. Βλέπω το πρόβλημα. Βλέπω τι γίνεται αλλού. Δεν θα περιμένω να σκάσει η κρίση. Διότι τρεις, τέσσερις ή πέντε μέρες, μία εβδομάδα μπορεί να κάνουν διαφορά στην πορεία την οποία θα έχουμε».

Back to top button