ΕιδήσειςΠολιτικάΠολιτικά,Φάρσαλα

Με Τριαντόπουλο και Λυκουρέντζο συναντήθηκε ο Χρ. Καπετάνος

Συνάντηση με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιο για φυσικές καταστροφές κ.Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ.Ανδρέα Λυκουρέντζο είχε στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Λάρισας Ν.Δ.  κ.Χρήστος Καπετάνος.

Ο κ.Καπετάνος ενημερώθηκε από τον κ.Τριαντόπουλο για την πορεία των πληρωμών και την εξόφληση των πληγέντων από τον «ΙΑΝΟ»  της επαρχίας Φαρσάλων.

Την άλλη εβδομάδα θα βγει η σχετική ΚΥΑ και πολύ σύντομα θα γίνει η πληρωμή των ανθρώπων που επλήγησαν (λάστιχα, πομόνες, υλικό κεφάλαιο κλπ.).

Κατόπιν, ο κ.Καπετάνος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ.Ανδρέα Λυκουρέντζο, όπου συζήτησαν για την ολοκλήρωση των αποζημιώσεων στο φυτικό κεφάλαιο που έγινε σε χρόνο γρηγορότερο του αναμενομένου.

Κατόπιν αυτών ο κ.Καπετάνος έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Είναι η πρώτη φορά που μια τόσο μεγάλη φυσική καταστροφή όπως ο «Ιανός» αντιμετωπίζεται τόσο γρήγορα και άμεσα από την Κυβέρνηση.

Οι αποζημιώσεις των αγροτών για το φυτικό κεφάλαιο έχουν ήδη καταβληθεί σε χρόνο ρεκόρ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε θέσει.

Την άλλη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ για τους δικαιούχους σε έγγειο κεφάλαιο (λάστιχα, πομόνες, χωματουργικά κλπ) και κατόπιν θα γίνει η πλήρης εξόφληση.

Σημαντική η συνδρομή στην όλη διαδικασία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Φαρσάλων.

Αποζημιώσεις που τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ δίνονταν σε δύο και τρία χρόνια ή δεν δίνονταν και καθόλου, αποδίδονται στους δικαιούχους έγκαιρα και δίκαια από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Back to top button