Front PageΓενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων στα Φάρσαλα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στην είσοδο των Φαρσάλων οι ιδιοκτήτες των φορτηγών οχημάτων των Φαρσάλων και της Επαρχίας με κύριο αίτημα τους την αναπροσαρμογή της απόφασης που δεν τους επιτρέπει να μετακινηθούν από τον Νέο Μοναστήρι Δομοκού ως τα μεταλλεία του Δομοκού με αποτέλεσμα τα έξοδα τους να εκτινάσσονται στα ύψη καθώς για να φτάσουν στην Λαμία πρέπει να κάνουν περίπου διπλάσια διαδρομή συγκριτικά με τα περασμένα χρόνια.

Αυτό που ζητούν ουσιαστικά είναι η έκδοση ειδικών αδειών ώστε να μπορούν να μετακινούνται και να κάνουν την δουλειά τους.

Όπως μας τόνισε ο κ. Βασίλης Ατόσογλου πριν φτάσουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι ιδιοκτήτες των φορτηγών οχημάτων επισκέφθηκαν δύο φορές το Υπουργείο Μεταφορών ενημερώνοντας τους για το εν λόγω αίτημα και λαμβάνοντας την γελοία όπως αναφέρει ο κ. Ατόσογλου δικαιολογία ότι αν δώσουν σε εμάς θα πρέπει να δώσουν και σε άλλους κάτι που αν δικαιούνται και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες και οδηγοί φυσικά και θα πρέπει να λάβουν τις άδειες.

Επίσης ο κ. Βασίλης Ατόσογλου τόνισε πως αυτή την στιγμή ένας οδηγός από τα Φάρσαλα θέλει να φτάσει στην Λαμία θα πρέπει να κάνει μια διαδρομή είτε 113 χιλιομέτρων μέσω Σοφάδων είτε 130 χιλιόμετρα μέσω Μικροθηβών.

Αυτό αυτόματα εκτινάσσει στα ύψη τα έξοδα μεταφοράς, τα διόδια και τις εργατοώρες των οδηγών.
Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά τον Νόμο 4388 του 2016 που προβλέπει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων άνω των 3.5 τόνων σε παράπλευρα οδικά δίκτυα, παραδρόμους κ.α. για την οδική ασφάλεια.

Ενώ σε περίπτωση που κάποιος οδηγός κάνει την συγκεκριμένη διαδρομή και τον σταματήσουν για έλεγχο αστυνομικοί το πρόστιμο είναι 1.000 ευρώ και ακινητοποίηση του οχήματος.

Ο κ. Ατόσογλου έφερε ως παράδειγμα την Κάζα στην Παλαιά Εθνική Οδό Θηβών – Ελευσίνας όπου ισχύουν τα ίδια δεδομένα όμως οι οδηγοί της περιοχής έχουν λάβει τις ειδικές άδειες και μπορούν να κινούνται νομίμως.

Ενώ ενήμερος ήταν και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με έγγραφο αίτημα όταν επισκέφθηκε τα Φάρσαλα

Back to top button