Front PageΤοπικά - ΠολιτικάΦάρσαλα

Μαρία Ίφου: “Όλοι μαζί θα φέρουμε την Δημοτική Αναγέννηση στον Δήμο Φαρσάλων!”

Την κεντρική προεκλογική ομιλία του συνδυασμού “Δημοτική Αναγέννηση” πραγματοποίησε την Πέρμπτη το βράδυ η υποψήφια Δήμαρχος Φαρσάλων Μαρία Ίφου στην πλατεία δημαρχείου της πόλης παρουσία πλήθους κόσμου.

Δείτε το βίντεο:

Συγκεκριμένα στην ομιλία της η κ. Ίφου ανέφερε τα εξής:

Φίλες και Φίλοι Συνδημότες του Δήμου Φαρσάλων

Είμαστε απόψε όλοι εδώ και σφραγίζουμε με την παρουσία μας την θέληση μας να ξεπροβάλει μια νέα εποχή για τον διευρυμένο Δήμο μας.

Για τον Τόπο μας, που είναι ο Τόπος που γεννηθήκαμε, σημείο αναφοράς των παιδικών μας αναμνήσεων, όπου ζούμε, εργαζόμαστε, όπου όμως δυστυχώς βιώνουμε καθημερινά την μετριότητα.

Και είναι για αυτόν τον Τόπο που στρατευόμαστε και πάλι για να δώσουμε τον αγώνα μας και να φέρουμε την Δημοτική Αναγέννηση.

Περισσεύει μέσα μου η χαρά και η ευγνωμοσύνη για την παρουσία σας στην σημερινή μας συγκέντρωση, αλλά και η ευθύνη που νιώθουμε εγώ και οι συνεργάτες μου αναλαμβάνοντας το εγχείρημα να πάρουμε ξανά στα χέρια μας τις τύχες αυτού του Τόπου και να αλλάξουμε το τοπίο της Δημοτικής Αρχής.

Ένα τοπίο “άχρωμο” θα το χαρακτήριζα τα τέσσερα τελευταία χρόνια με Δήμαρχο κατώτερο των περιστάσεων, ανίκανο να παίρνει πρωτοβουλίες, να οραματίζεται και κυρίως να διεκδικεί.

Και σε αυτήν την πτωτική πορεία εμείς δεν μένουμε απλοί θεατές.

Υπηρετώ την Αυτοδιοίκηση επί σειρά ετών, και έχω μάθει να αγωνίζομαι για αυτόν τον Τόπο με εντιμότητα, εργατικότητα και διαφάνεια πράγμα το οποίο απέδειξα κατά την διάρκεια της θητείας μου ως Δήμαρχος.

Και αισθάνομαι πολύ τυχερή που και οι συνεργάτες μου που απαρτίζουν τον Συνδυασμό μας έχουν τα ίδια όνειρα, τις ίδιες αξίες και την ίδια αγάπη για τον τόπο μας

Είμαστε ένας συνδυασμός μακριά από κομματικές ομπρέλες και στενόμυαλες ιδεολογίες, έχοντας ως γνώμονα μόνο την διάθεση για προσφορά και όραμα για τα Φάρσαλα και την Επαρχία μας.

Τα κόμματα ως θεσμοί έχουν άλλους ρόλους να επιτελέσουν και όχι να εναγκαλίζονται ασφυκτικά την Αυτοδιοίκηση.

Αυτές είναι αντιλήψεις περασμένων δεκαετιών και ξεπερασμένες λογικές γιατί η αρετή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η ενότητα, το μόνιασμα των συμπολιτών μας και όχι ο διαχωρισμός τους σε “πράσινους”, “μπλε” και “κόκκινους”.

Από την πρώτη στιγμή της ενασχόλησης μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν χρειάστηκα και δεν αναζήτησα ΠΟΤΕ συστατικές επιστολές και χρίσματα.

Έχω μάθει να ζητώ, να διεκδικώ και να πετυχαίνω με το εμείς πάνω από το εγώ και για αυτό σας κοιτάζω έντιμα και καθαρά στα μάτια.

Τα μεγάλα εγώ, τα ωραία λόγια και τον εντυπωσιασμό τα βιώσαμε 4 χρόνια τώρα και τα αποτελέσματα τους είναι ένα απόλυτο μηδενικό.

Η ανεπάρκεια της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής είναι πραγματικά πρωτοφανής.

Η Επαρχία Φαρσάλων έχει κάνει άλματα προς τα πίσω αγαπητοί μου συνδημότες.

Δεν αξίζει σε αυτόν τον ευλογημένο Τόπο να βρίσκεται στην απόλυτη αδράνεια.

Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή σε όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα έχει να επιδείξει μόνο εφησυχασμό, αδιαφορία και ολιγωρία.

Μιλάει, δημοσιεύει και υπερηφανεύεται για μια σειρά έργων:

Αλλά ποια έργα;

Η προεκλογική εκστρατεία του κ. Εσκίογλου την περασμένη τετραετία είχε ως σημαία την επίλυση του προβλήματος του πόσιμου νερού στην πόλη των Φαρσάλων.

Τέσσερα χρόνια μετά και ενώ μπορούσε να ενεργοποιήσει την γεώτρηση που υπήρχε επί θητείας μας δεν το έπραξε “για να μην αναστήσει την Ίφου” κατά τα λεγόμενα του και επέλεξε να χρεώσει τον Δήμο με ένα υπέρογκο ποσό για μια νέα γεώτρηση σε μικρή απόσταση από την ήδη υπάρχουσα.

Πολιτικός πολιτισμός, άγνωστη έννοια για τον κ. Εσκίογλου.

Και δεν φτάνει αυτό με τα πρόσφατα γεγονότα που βιώσαμε είδαμε ότι η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν ενδιαφέρεται ούτε για την υγεία των πολιτών καθώς επέλεξε να τροφοδοτήσει όλη την πόλη των Φαρσάλων αλλά και αρκετά χωριά με λασπόνερο, δίχως καμία ενημέρωση των μετρήσεων της καταλληλόλητας του νερού παρά μόνο με ασαφή δελτία τύπου.

Όσο για το πολυδιαφησμένο από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή Φράγμα της Σκοπιάς το οποίο οικειοποιείται ο κ. Εσκίογλου θέλω να πιστεύω λόγω άγνοιας, που είναι και το χαρακτηριστικό του όσον αφορά τα θέματα της Αυτοδιοίκησης να του υπενθυμίσουμε πως πρόκειται για ένα έργο της κεντρικής εξουσίας και όχι προσωπικό του επίτευγμα.

Ακούσαμε για την επίλυση του καυτού θέματος του δρόμου Φαρσάλων – Λάρισας το οποίο επίσης διατυμπάνιζε στην προεκλογική του καμπάνια αγνοώντας ότι το ζήτημα αυτό δεν άπτεται της αρμοδιότητας του εκάστοτε Δημάρχου παρά μόνο στα πλαίσια της διεκδίκησης που μέχρι και σε αυτό απεδείχθη ανεπαρκής.

Είχε δεσμευτεί ότι τα χωριά της Επαρχίας Φαρσάλων θα είναι απόλυτη η προτεραιότητά του.

Τι βλέπουμε; Απόλυτη απαξίωση, μηδενικό πραγματικό έργο με αποτέλεσμα τα χωριά να  μαραζώνουν.

Κλειστές πόρτες σε Προέδρους και Συμβούλια που είχαν και έχουν όραμα, αγάπη και μεράκι για προσφορά στον τόπο τους και που βιώνουν την απόλυτη απαξίωση.

Φίλες και φίλοι.

Η Επαρχία μας χτυπήθηκε ανελέητα από τον Ιανό.

Είχαμε δυστυχώς απώλεια ανθρώπινης ζωής και έγιναν τεράστιες καταστροφές .

Ο Δήμος Φαρσάλων έλαβε χρήματα από την κεντρική πολιτική εξουσία για ουσιαστικά έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικά έργα.

Τι έκανε με αυτά;

Το απόλυτο τίποτα.

Και μιλάμε για χρήματα που έλαβε ο ίδιος ο Δήμος Φαρσάλων και όχι η Περιφέρεια Θεσσαλίας μιας και αυτή είναι μόνιμα η “καραμέλα” του κ. Εσκίογλου όταν πιέζεται να απαντήσει στα ερωτήματά μας και προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών που του αντιστοιχούν.

Είχαμε “χορό” εκατομμυρίων με τις υπέρογκες απευθείας αναθέσεις δυσανάλογες με το κόστος των έργων τα οποία απεδείχθησαν ελλιπή και τα χαρακτηρίζω σκανδαλώδη.

Είδαμε έργα ΠΑΡΑΝΟΜΑ με πρώτο και κύριο την ασφαλτόστρωση σε κεντρικούς δρόμους της πόλης των Φαρσάλων και μάλιστα λίγο πριν τις εκλογές, έργο που ουδεμία σχέση έχει

με τον Ιανό και για το οποίο πρέπει να λογοδοτήσει ο Δήμαρχος.

Απορίας άξιο είναι το γεγονός πώς συγκεκριμένοι εργολάβοι έλαβαν απευθείας αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τον Δήμο Φαρσάλων για έργα μετά τον “Ιανό”, ενώ δεν εμφανίστηκαν ΠΟΤΕ στον Δήμο επί σειρά ετών για δημοπρατήσεις έργων.

Και δυστυχώς αγαπητοί συνδημότες μου ήρθε τρία χρόνια μετά η καταστροφή του Daniel να αποδείξει ότι τα ουσιαστικά έργα ήταν ένα απόλυτο μηδέν.

Τα ίδια χωριά πνίγηκαν στο νερό και την λάσπη, οι ίδιοι συνδημότες μας έχασαν τα σπίτια τους την περιουσία

τους, βίωσαν ξανά και ξανά τις ίδιες μαύρες στιγμές και ο Δήμος πουθενά.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο σε καίριες ερωτήσεις και τοποθετήσεις της Αντιπολίτευσης ο κ. Εσκίογλου μας εξιστορούσε την δική του περιπέτεια τις ημέρες που ο Daniel χτυπούσε αλύπητα την Επαρχία Φαρσάλων λες και είναι τα… ταξίδια του Γκιούλιβερ και δεν απάντησε σε τίποτα ουσιαστικό.

Ξέρετε γιατί; Γιατί εκτός από τα έργα που δεν έγιναν για να θωρακίσουν την πολύπαθη Επαρχία μας από τις καταστροφές δεν υπήρχε και κανένα ουσιαστικό σχέδιο αντιμετώπισης της, πράγμα που αποδεικνύει πως από τον “Ιανό” η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν έμαθε τίποτα.

Ενώ γνώριζε μέρες πριν ότι έρχεται ισχυρό φαινόμενο κακοκαιρίας δεν είχε κανένα ουσιαστικό πλάνο και σχεδιασμό.

Δεν είχαν καθαριστεί και ελεγχθεί πλήρως φρεάτια και ρέματα, δεν είχε γίνει έλεγχος στις γέφυρες και στα έργα όμβριων υδάτων.

Δεν είχε σχηματιστεί συντονιστικό κλιμάκιο για την εκκένωση των χωριών και των περιοχών της πόλης των Φαρσάλων που πλημμύρισαν.

Δεν υπήρχαν έτοιμες υποδομές για υποδοχή των πληγέντων συνδημοτών μας.

Οι μοναδικοί που έδωσαν καρδιά, ψυχή και σώμα και προσπάθησαν να σώσουν πρώτα από όλα τους ανθρώπους των χωριών και μετά ό,τι σώζεται ήταν οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων και τα Συμβούλια τους.

Μόνοι, δίχως εντολές, δίχως μηχανήματα με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ανιδιοτέλεια.

Και μετά από όλο αυτό τον πόνο και την καταστροφή ο κ. Εσκίογλου έρχεται να κάνει ψηφοθηρία πάνω σε λάσπες και πνιγμένα χωριά.

Ξέρετε πώς; Διαδίδοντας πως αν δεν τον ψηφίσουν και δεν τον εκλέξουν ξανά Δήμαρχο, θα ζητηθεί πίσω η κρατική βοήθεια των πληγέντων, ότι θα πάψει η χρηματοδότηση στον Δήμο και άλλα πολλά μυθεύματα και αποκυήματα της νοσηρής του φαντασίας.

Αυτό κ. Εσκίογλου δεν είναι πολιτική είναι κατάντια.

Σε αυτή την κατάντια λοιπόν ερχόμαστε εμείς να βάλουμε τέλεια και να γράψουμε νέες παραγράφους στον Δήμο μας.

Με προπαντός χρηστή διαχείριση, διαφάνεια, ανοιχτές πόρτες, ουσιαστικό διάλογο, όραμα, νέες ιδέες, προτάσεις, πραγματικές λύσεις που θα έχουν τα Φάρσαλα και την Επαρχία σε ρόλο πρωταγωνιστή και όχι ουραγού.

Μετά τις απανωτές για τον Δήμο μας καταστροφές είναι απαραίτητα τα έργα θωράκισης και αντιπλημμυρικής προστασίας.

Προτεραιότητα μας είναι η διασφάλιση της αγροτικής παραγωγής διεκδικώντας με κάθε τρόπο την άμεση κατασκευή του φράγματος της Σκοπιάς και παράλληλα των φραγμάτων στον Δίλοφο στο Αχίλλειο και στο Χαιδαρόρεμα

Αν δεν στηριχθεί η αγροτική παραγωγή ο τόπος δεν μπορεί να έχει ανάπτυξη και συνεπώς μέλλον.

Παράλληλα η ένταξη του ΤΟΕΒ Φαρσάλων στην Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου που δεν έχει αποφασιστεί και δεν έχει εκτελεστεί από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή αποτελεί δέσμευση μας.

Πέραν όμως της καταστροφής η επόμενη ημέρα θα μας βρει οργανωμένους και έτοιμους σε όλα τα επίπεδα.

Στον τομέα της Δημοτικής Οικονομικής Πολιτικής

– Για έναν Δήμο εύρωστο και οικονομικά υγιή στόχος μας είναι η εξοικονόμηση πόρων μέσω της αποτελεσματικότερης διαχείρισής τους, αξιοποίηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Επενδυτική Αξιοποίηση της Περιουσίας του Δήμου.

– Δεσμευόμαστε για απαλλαγή μισθωμάτων Δημοτικών αγροτεμαχίων των πληγέντων αγροτών από τις πρόσφατες καταστροφές για όσο καιρό χρειαστεί μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και απαλλαγή όλων των πληγέντων Δημοτών από τα τέλη της ΔΕΥΑΦ.

– Όσον αφορά την εσωτερική λειτουργία η παράταξή μας δεσμεύεται να επεκτείνει συστήματα ψηφιακής διακυβέρνησης, να προχωρήσει στην ανασυγκρότηση των υπηρεσιών του Δήμου μας, να προτάξει θεσμούς και δράσεις σε κάθε Τοπική Κοινότητα.

– Στον τομέα της στρατηγικής ανάπτυξης, το σχέδιο μας αφορά:

– Την προβολή για την Τουριστική Ανάπτυξη του Δήμου.

– Την Ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας και του Εμπορίου.

– Την σύσταση Δημοτικής Επιχείρησης προβολής, διαφήμισης και ενημέρωσης.

– Την Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα.

– Την ένταξη στο Ευρωπαικό πρόγραμμα Smart Town για έναν σύγχρονο και λειτουργικό Δήμο.

Ως προς την Κοινωνική Πολιτική οι προτάσεις μας είναι

– Η Δημιουργία Δημοτικού Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

– Η δημιουργία Κέντρου ενημέρωσης για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

– Η Δημιουργία Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας.

– Η Ίδρυση φορέων προσέλκυσης επενδύσεων στον Δήμο μας με την Επωνυμία “Invest in Farsala”.

– Η Εγκατάσταση Δωρεάν Δικτύου Wi-Fi σε κάθε Τοπική Κοινότητα.

– Η Μείωση των Δημοτικών Τελών σε νέους επαγγελματίες και νέες Επιχειρήσεις.

– Η Μείωση των Δημοτικών Τελών στις 150 Επιχειρήσεις του Δήμου μας που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία και βίωσαν την πλήρη αδιαφορία από την Απερχόμενη Δημοτική Αρχή.

Όσο για το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα κάνουμε σωστή χρήση της δομής και όχι κατάχρηση της δωρεάς των συμπολιτών μας για ψηφοθηρικούς λόγους, όπως βλέπουμε σήμερα να πράττει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή.

– Στον τομέα της Υγείας

– Θα διεκδικήσουμε την πλήρη στελέχωση του Κ.Υ. Φαρσάλων και της Μονάδας του ΕΚΑΒ.

– Θα μεριμνήσουμε για την Απόκτηση Δημοτικού Ασθενοφόρου.

– Για την Λειτουργία Κινητής Ιατρικής Μονάδας

– Την Τοποθέτηση Απινιδωτών σε Δημοσίους και Αθλητικούς χώρους σε όλο τον Δήμο.

– Την Καθιέρωση Δημοτικής Κάρτας Υγείας για τις ανάγκες των ηλικιωμένων του Δήμου μας.

– Την Δημιουργία Ιατρείων σε απομακρυσμένα από τον κεντρικό ιστό χωριά.

Στον τομέα του Αθλητισμού

– Η Δημοτική Αρχή θα είναι αρωγός στην αναβάθμιση και συντήρηση όλων των αθλητικών χώρων οι οποίοι ρημάζουν και βρίσκονται στο έλεος τους με κορωνίδα το Δημοτικό Στάδιο των Φαρσάλων και το Κλειστό Γυμναστήριο τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς για δεύτερη συνεχόμενη φορά αν και η Δημοτική Αρχή κατασπατάλησε πακτωλό χρημάτων για την αποκατάσταση και την θωράκιση τους μετά τον Ιανό όμως τα έργα απεδείχθησαν πρόχειρα και ανεπαρκή λόγω αδιαφορίας.

– Θα Δημιουργήσουμε νέες αθλητικές εγκαταστάσεις  σε συνδυασμό με χώρους πρασίνου.

Το Δημοτικό κολυμβητήριο για το οποίο είχαμε εκπονήσει μελέτη κατά την διάρκεια της θητείας μας θα πάρει επιτέλους σάρκα και οστά.

– Θα δημιουργήσουμε πάρκα νεολαίας για skateboard και ποδήλατα.

– Θα σταθούμε αρωγοί στην επίπονη και αξιέπαινη προσπάθεια όλων όσων κρατούν όρθια τα αθλητικά σωματεία.

Πολιτισμός

Η Επαρχία μας, μια περιοχή με ιστορία χιλιάδων χρόνων, αποτελεί κοιτίδα του Ευρωπαϊκού πολιτισμού και πρέπει να ενεργοποιηθούμε και να διεκδικήσουμε τον ρόλο μας στο Ευρωπαϊκό πολιτιστικό γίγνεσθαι.

Ως προς αυτή την κατεύθυνση οι προτάσεις μας είναι:

Η Ίδρυση φορέα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης (Visit Farsala) με σκοπό την συστηματική και ολοκληρωμένη προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών στον Τόπο μας.

– Η Ανάδειξη των Ιστορικών περιοχών του Δήμου μας και η σύνδεση τους με την σύγχρονη ταυτότητα της.

– Η αποπεράτωση της Αρχαιολογικής Συλλογής του Δήμου για την οποία έχει δοθεί έγκριση επί θητείας μας κατόπιν διεκδίκησης μας.

Ήταν η πρώτη μου επίσκεψη ως Δήμαρχος στο Υπουργείο Πολιτισμού και καταφέραμε να παραχωρηθεί στον Δήμο το 1ο Δημοτικό Σχολείο για 99 χρόνια για την συγκεκριμένη δράση.

– Η Κατασκευή ανοικτού θεάτρου στην περιοχή “Κατράνα” για το οποίο έχουμε εκπονήσει την μελέτη επί θητείας μας και βρίσκεται επί 15 χρόνια στα συρτάρια του Δήμου.

– Η Ίδρυση Μουσείου Εικονικής Πραγματικότητας το οποίο είχαμε προβλέψει κατά την διάρκεια της θητείας μας επίσης.

– Η Καθιέρωση του Παγκοσμίου Συνεδρίου ανά διετία με θέμα την Ιστορία του Τόπου μας, το οποίο διοργανώθηκε για πρώτη φορά επί θητείας μας το 2010.

– Η Στήριξη για την αναβάθμιση των Πολιτιστικών Συλλόγων όλων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας.

Στον τομέα των έργων Υποδομής

Αρχική μας δέσμευση είναι η επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης μας για το οποίο είχαμε εκπονήσει μελέτη κατόπιν ανοικτής διαβούλευσης με όλους τους φορείς και τους κατοίκους της πόλης και δεν υλοποιήθηκε μέχρι και σήμερα.

– Κρίνουμε απαραίτητη την Δημοτική Συγκοινωνία που θα συνδέει όλες τις Τοπικές Κοινότητες με την πόλη των Φαρσάλων.

Την Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης όπου απαιτείται και την σύνδεση του δικτύου ύδρευσης σε Τοπικές Κοινότητες για την άμεση επίλυση του προβλήματος επάρκειας νερού σε ολόκληρο τον Δήμο.

– Την Διεκδίκηση της Επαρχίας μας με νέους οδικούς άξονες.

-Την Πράσινη ανάπτυξη με αξιοποίηση ήπιων μορφών ενέργειας μέσα από Ευρωπαϊκά προγράμματα για μείωση του κόστους ενέργειας των αγροτών.

Την Δημιουργία Κτηνοτροφικών Πάρκων.

Πρέπει να σεβαστούμε τους κτηνοτρόφους της Επαρχίας μας οι οποίοι μετρούν ανεπανόρθωτες ζημιές.

Και σε αυτό το σημείο θέλω να καταγγείλω την αδιαφορία της Απερχόμενης Δημοτικής Αρχής όπου 25 ημέρες άφησαν στα Βρυσιά Φαρσάλων περί τα 400 ζώα να κείνται σε πλήρη αποσύνθεση δημιουργώντας μια υγειονομική βόμβα την οποία και καταγγείλαμε δημοσίως.

– Την Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας η οποία είναι χρέος του Δήμου και για την οποία η Απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν ήταν αμερόληπτη ξεχωρίζοντας τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε ημέτερους και μη.

– Την Τροποποίηση Σχεδίου Πόλεως με επικαιρομένες χρήσης γης, ένα θέμα που ταλανίζει επί χρόνια τον Δήμο μας.

Στον τομέα της Ποιότητας Ζωής οι προτάσεις μας αφορούν.

-Την Ανάδειξη χώρων και κτιρίων σε όλες τις Κοινότητες που σηματοδοτούν την Ιστορία του Δήμου

Την Αξιοποίηση των ελεύθερων Δημοτικών χώρων που έχουν εγκαταλειφθεί σε όλο τον Δήμο.

– Ειδικά προγράμματα βελτίωσης φωτισμού με κριτήριο την ασφάλεια των δημοτών σε όλο τον Δήμο.

– Μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα.

– Επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης σε όλο τον Δήμο.

-Αναβάθμιση της ανακύκλωσης με τοποθέτηση Υπόγειων Κάδων Ανακύκλωσης σε κεντρικά σημεία του Δήμου.

Και κλείνω τις προτάσεις του προγράμματος μας με προτάσεις που αφορούν, τα παιδιά και την νεολαία μας που δέσμευση μας είναι πως θα σταθούμε δίπλα τους και θα τους δώσουμε τα εφόδια με ουσιαστικό έργο για ένα λαμπρό και όπως τους αξίζει μέλλον.

Έχουμε θέσει ως προτεραιότητες

Την Δημιουργία Δημοτικού ΚΕΚ με προώθηση ειδικών προγραμμάτων κατάρτισης.

Την Σύνδεση του Δήμου με εκπαιδευτικά προγραμμάτων.

– Την Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για παιδιά και νέους.

– Την Ανταλλαγή μαθητών, φοιτητών με αντίστοιχους Δήμους του εξωτερικού.

– Την Διεκδίκηση επαναλειτουργίας του ΙΕΚ

Όσο την μαθητιώσα νεολαία θα καλώ τα Συμβούλια των μαθητών κάθε τρίμηνο για να συζητάμε και βρίσκουμε λύσεις για θέματα που τους απασχολούν.

Αγαπητοί μου Συνδημότες

Το πρόγραμμα μας είναι αξιολογημένο, ολοκληρωμένο για όλους τους πολίτες της Επαρχίας μας.

Με προτάσεις και λύσεις για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που θα είμαστε έτοιμοι να επιλύσουμε μόλις αναλάβουμε τις τύχες του τόπου μας.

Ευχαριστώντας σας και πάλι για την σημερινή σας παρουσία σας καλώ να δώσουμε τον αγώνα δυνατά και αποφασιστικά.

Πιστεύω ακράδαντα ότι είμαστε συγκριτικά η καλύτερη λύση, η σοβαρή πρόταση, η φερέγγυα προοπτική για τον τόπο μας.

Ζητώ την στήριξη και την εμπιστοσύνη σας πέρα από ιδεολογίες και κομματικές προτιμήσεις και να επιλέξετε την Δημοτική Αρχή που σας αξίζει.

Μια Δημοτική Αρχή με κύρος, προσωπική ακτινοβολία, εργατικότητα, εντιμότητα και διαφάνεια που να οραματίζεται και να διακονίζει τα συμφέροντα των πολιτών.

Η νίκη της Κυριακής θα είναι νίκη όλου του Φαρσαλινού λαού!!!

Θα ήθελα στο σημείο αυτό να ανακοινώσω τα ονόματα των ανθρώπων που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο νίκης της Δημοτικής Αναγέννησης.

Δηλώνω πανευτυχής που έχω στο πλευρό μου άξιους συνεργάτες, καταξιωμένους επαγγελματίες, με κοινωνική παρουσία και προσφορά, και που θα είναι οι πολύτιμοι συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι στην εργώδη προσπάθεια για έναν καλύτερο Δήμο, για μια λειτουργική πόλη, για ουσιαστικό έργο σε κάθε Τοπική Κοινότητα.

Αγαπητοί μου Συνδημότες δώστε μας την δύναμη να σας υπηρετήσουμε και να οδηγηθούμε στην νίκη των εκλογών.

Μια νίκη που θα είναι πραγματική νίκη όλων των Συνδημοτών μας και μια δικαίωση των ελπίδων και των προσδοκιών σας.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς!

Back to top button