ΕιδήσειςΠολιτικάΠολιτικά,Φάρσαλα

Μάξιμος στα Φάρσαλα ενόψει ψήφισης των μέτρων για πληγέντες – Καταστροφές και σε γέφυρες και οδικό δίκτυο!

«Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα προκειμένου να αμβλύνει το συντομότερο δυνατό τις συνέπειες της καταστροφής που επέφερε ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καλλιέργειες και υποδομές.

Επειδή κάποιοι σπεκουλάρουν, να υπογραμμίσω πως ό,τι μέτρα θα ισχύσουν για την Καρδίτσα τα ίδια θα εφαρμοστούν και στα Φάρσαλα.

Τη Δευτέρα με διαδικασία κατεπείγοντος ολοκληρώνεται στην Ολομέλεια της βουλής η ψήφιση των μέτρων ανακούφισης που εξήγγειλε το κλιμάκιο υπουργών που έσπευσε στην περιοχή μας την επομένη της καταστροφής. Εκείνο που προέχει είναι η ταχεία ολοκλήρωση των διαδικασιών καταγραφής από την αυτοδιοίκηση και τα συνεργεία του υπουργείου Υποδομών, προκειμένου το ταχύτερο να μπορέσουν να ξαναμπούν στα σπίτια τους». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά από συνομιλίες που είχε στα χωριά που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα, ενόψει της συζήτησης στη βουλή στις 28.09.20, ζητώντας τους να διατυπώσουν βελτιωτικές προτάσεις για τα μέτρα για τους πλημμυροπαθείς τα οποία θα γίνουν νόμος του κράτους.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που από την πρώτη στιγμή επισήμανε στο κυβερνητικό κλιμάκιο την ανάγκη για fast trak διαδικασίες, ενημερώθηκε από τους προέδρους του Σταυρού κ. Μιχάλη Στάικο, του Ευύδριου κ. Νίκο Γούσιο, του Βασιλί κ. Γιώργο Μπόγκα, της Υπέρειας κ. Χαράλαμπο Σκαντζούρη, και του Πολυνερίου κ. Μιχάλη Ντάφο για το μέγεθος των προβλημάτων που προκλήθηκαν σε κατοικίες και υποδομές. Ακολούθως, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δίλοφου κ. Αποστόλη Ρεντινόπουλο επισκέφθηκε την κατεστραμμένη γέφυρα που συνδέει το χωριό με το Αχίλλειο και τα Φάρσαλα, ενώ με τον πρόεδρο του Ναρθακίου κ. Αθανάσιο Λελετζή μετέβη στο Καστράκι όπου καταστράφηκε η γέφυρα που το ενώνει με τα Δένδρα.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ήδη, στην σύσκεψη με το κυβερνητικό κλιμάκιο την επομένη της καταστροφής, στο δημαρχείο Φαρσάλων, είχε επισημάνει στον Γ.Γ. του υπουργείου Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη ότι το 1 εκ. ευρώ δεν επαρκεί για τα έργα αποκατάστασης των υποδομών. Προς αυτή την κατεύθυνση δεσμεύτηκε σε συνεργασία με τον δήμαρχο κ. Μάκη Εσκίογλου να αξιώσουν από το αρμόδιο υπουργείο τα κονδύλια που χρειάζονται για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου.

Back to top button