Πολιτικά,Φάρσαλα

Μάκης Εσκίογλου: “Πυξίδα οι συνέργειες στην διαδρομή μας”

Ο ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ Κ. ΜΑΚΗΣ ΕΣΚΙΟΓΛΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ “LARISSANET” ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΑΝΟ ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑ
Το δικό μου κόμμα είναι ο τόπος μου και μόνον αυτόν θα υπηρετώ

Συνέντευξη στον Πάνο Γαρουφαλιά

Την περασμένη Κυριακή ο επικεφαλής της αυτοδιοικητικής κίνησης «Φάρσαλα Ανάπτυξη» Μάκης Εσκίογλου κέρδισε την εκλογική… παρτίδα και αναδείχθηκε νέος δήμαρχος Φαρσάλων.

Μιλάει στη larissanet για τους στόχους ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του από την 1η Σεπτεμβρίου.

Υποστηρίζει ότι θα στηρίξει και θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις του την δημιουργία του νέου οδικού άξονα Λάρισας – Φαρσάλων. Θα επικεντρώσει τις προσπάθειές του ώστε να έχουν πόσιμο και ποιοτικό νερό περιοχές του δήμου, ενώ θα δώσει βάρος στην καθημερινότητα του πολίτη. Τέλος, δηλώνει ότι στην πορεία του στo Δήμο θα έχει ως «πυξίδα» τις συνέργειες.

Πιστεύω ότι θα έχουμε την άμεση δρομολόγηση της κατασκευής του νέου οδικού δικτύου Λάρισας – Φαρσάλων»

Πως νιώθετε για την νίκη σας στις δημοτικές εκλογές; Τι πρέπει να περιμένουν από αυτή την αλλαγή οι πολίτες των Φαρσάλων;

Νομίζω κ. Γαρουφαλιά πως το συναίσθημα της ικανοποίησης και της δικαίωσης ήταν εκείνο που με διακατέχει από τη στιγμή των αποτελεσμάτων. Όχι όμως προσωπικά εμένα, αλλά και αυτού του πλειοψηφικού ρεύματος στη κοινωνία της επαρχίας Φαρσάλων, που συστρατεύτηκε στο πλευρό μας, αξιώνοντας αλλαγή του αυτοδιοικητικού τοπίου.

Οι προσδοκίες των πολιτών είναι μεγάλες, όπως επίσης και οι δικές μας. Εξάλλου, αυτά τα «θέλω» μας, συναντήθηκαν και δημιουργήθηκε η αυτοδιοικητική κίνηση «Φάρσαλα Ανάπτυξη». Δεν υπήρξα επαγγελματίας της πολιτικής, δε φιλοδοξώ να γίνω και πιστέψτε με, δε θα ταυτιστώ ποτέ με οτιδήποτε καιροσκοπικό, ιδιοτελές και μικροπολιτικό.

Αποτελώ κύτταρο της ίδιας κοινωνίας που καθημερινά διαπιστώνει τα προβλήματα και τον μαρασμό στην περιοχή. Γι’ αυτό και βγήκα μπροστά. Θέλουμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο την ποιότητα ζωής των Φαρσάλων και των χωριών μας, θεμελιώνοντας παράλληλα κι ένα καλύτερο αύριο για τις επόμενες γενιές. Με ένα μεστό, ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα και προπαντός με προτεραιότητες.

Εξετάζουμε λύσεις για να φέρουμε ποιοτικό και πόσιμο νερό»

Πόσο εύκολη είναι η διοίκηση του Δήμου την επόμενη ημέρα με δεδομένα τα αποτελέσματα που έφερε η απλή αναλογική; Τι προτίθεστε να κάνετε;

Για εμάς οι συνέργειες δεν είναι ανάγκη που επιβάλει ένας νόμος, αλλά πυξίδα στην πολιτική κι αυτοδιοικητική μας διαδρομή. Από την πρώτη στιγμή που αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε τη διοίκηση του τόπου μας, είπαμε πως θα το κάνουμε όλοι μαζί. Ομόθυμα και μέσα από διαρκείς ζυμώσεις με τους συμπολίτες μας. Χωρίς ανέξοδη κριτική, ακρότητες και αήθεις επιθέσεις. Εκ των πραγμάτων η επόμενη ημέρα για εμάς, ακόμη κι αν είχαμε την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, θα ήταν ημέρα συνθέσεων. Είμαι βέβαιος πως στην ίδια λογική θα πορευτούν και οι υπόλοιπες παρατάξεις. Στο κάτω – κάτω, ας μην ξεχνάμε πως μπορεί να μας έταξαν οι πολίτες σε διαφορετικά μετερίζια, υπηρετούμε όμως τους ίδιους σκοπούς και τα ίδια ιδανικά.

Ποια είναι τα μεγάλα έργα που πρέπει να γίνουν σε αυτή την θητεία; Είναι ένα από αυτά ο δρόμος Λάρισας – Φαρσάλων, ένα έργο που ακόμη είναι στο σχεδιασμό;

Ο δρόμος που συνδέει τα Φάρσαλα με τη Λάρισα αποτελεί ένα εκ των δύο σημαντικότερων σημείων στα οποία σταθήκαμε στην προεκλογική μας καμπάνια. Είπαμε δηλαδή το αυτονόητο: Ότι δεν είναι δυνατόν, εν έτει 2019, να χάνει τη ζωή του κόσμος ακόμη σε ένα οδικό δίκτυο που προσβάλει τον πολιτισμό μας. Και το είχα ξεκαθαρίσει ευθύς εξαρχής κ. Γαρουφαλιά προς όλες τις κατευθύνσεις: Μου είναι προσωπικά αδιάφορο αν στην κυβέρνηση θα είναι το τάδε ή το δείνα κόμμα. Το δικό μου κόμμα είναι ο τόπος μου και μόνον αυτόν θα υπηρετώ. Γι’ αυτό και είπα πως τα μεγάλα προβλήματα δεν είναι υπόθεση ενός ατόμου, του δημάρχου ή του δημοτικού συμβουλίου, αλλά του συνόλου της κοινωνίας. Με τη σύσταση μίας διαπαραταξιακής επιτροπής στην οποία θα συμμετέχει και το σύνολο των φορέων της επαρχίας Φαρσάλων, θα διεκδικήσουμε – και θα το καταφέρουμε, πιστέψτε με, – μέχρις εσχάτων, την άμεση δρομολόγηση της κατασκευής του νέου οδικού δικτύου. Δεν αποτελεί απλά αίτημα των πολιτών, αλλά θεμελιώδη υποχρέωση της πολιτείας. Και θα γίνει στους πρώτους μήνες της θητείας μας, διαφορετικά θα μας βρουν μπροστά τους όλοι εκείνοι που φέρουν την ευθύνη των αποφάσεων.

Τώρα, σε ότι αφορά το άλλο σημαντικό θέμα, το νερό. Ειλικρινά αισθάνομαι άβολα, για να μην πω ντρέπομαι, να μιλάω στην εποχή μας για την ανάγκη να έχουμε επαρκές και ποιοτικό πόσιμο νερό. Να συζητάμε δηλαδή για τα αυτονόητα. Γι’ αυτό πιστεύουμε ακράδαντα πως η δική μας πρόταση με το φράγμα στο «Παλαιοδερλί» είναι μόνη που με ρεαλισμό και αποτελεσματικότητα θα λύσει αειφορικά το πρόβλημα. Όμως για μας η άμεση λύση είναι οι υδατοπερατοί ασβεστόλιθοι. Στόχος μας η πραγματοποίηση τριών γεωτρήσεων επάνω στα τρία κεντρικά ρήγματα σύμφωνα με την συγκεκριμένη μελέτη , οι οποίες θα λύσουν άμεσα το πρόβλημα του νερού.

Μαζί με τα δύο παραπάνω σημαντικά έργα, θα ρίξουμε το βάρος της πολιτικής μας στην καθημερινότητα. Με επανασχεδιασμό της λειτουργίας του δήμου, που θα προκύψει από διάλογο με τους πολίτες, αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους τους οποίους θέλουμε πολύτιμους συνεργάτες στο πλευρό μας.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Back to top button