Γενικές ΕιδήσειςΕιδήσεις

“Λυπητερή” σε δύο καταστήματα στη Λάρισα για μη χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους

Δύο συνολικά πρόστιμα των 300€ επιβλήθηκαν σε δύο καταστήματα στη Λάρισα, διότι δεν γινόταν χρήση, προστατευτικής μάσκας από τους εργαζόμενους.

Πρόκειται για μια καφετέρια και ένα κατάστημα πώλησης τροφίμων, για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας. Έγιναν μάλιστα έλεγχοι σε 25 σημεία.

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και σε συντονισμό με το Υπουργείο Υγείας και το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων συνεχίζει σε όλη την επικράτεια τους ελέγχους ορθής εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του SARS COV-2. Ο βασικός λόγος επιβολής προστίμων ήταν η μη χρήση ή η  μη ορθή χρήση προστατευτικής μάσκας από τους εργαζόμενους κυρίως στα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

Κλιμάκια της ΕΑΔ κατά την περίοδο 25.05.2020 έως 07.06.2020 έλεγξαν συνολικά 714 σημεία ενδιαφέροντος στα 50 εκ των οποίων καταγράφηκαν παραβάσεις (ποσοστό 7%) και επιβλήθηκαν 80 πρόστιμα συνολικού ύψους 15.300€ , σύμφωνα με πληροφορίες του skai.gr. 

Οι έλεγχοι διεξήχθησαν κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε σημεία συγκέντρωσης και εξυπηρέτησης των πολιτών όπως: εμπορικά καταστήματα, εμπορικά κέντρα, Super Market, καφετέριες, εστιατόρια, μπάρ, τράπεζες, φροντιστήρια, φαρμακεία, ιατρεία, take-away, delivery, δημόσιες υπηρεσίες, πάρκα, παιδικές χαρές, φαρμακεία, ΚΤΕΛ,  ΙΚΤΕΟ και σταθμούς τρένων.

Πηγή:onlarissa.gr

Back to top button