Front PageΓενικές ΕιδήσειςΦάρσαλα

Κώστας Μπέης: «Γιατί παρέμεινε εν αχρηστία επί 12 χρόνια η άριστη γεώτρηση στο Βοιδολίβαδο;»

Προβληματισμοί και ερωτήματα από τον πρώην Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΦ.

Με επιστολή του ο πρώην Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΦ επί θητείας της κ. Μαρίας Ίφου κ. Κώστας Μπέης και με αφορμή την επιστολή παραίτησης του μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρου της ΔΕΥΑΦ κ. Ιωάννη Τριάντη στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων πως εισηγήθηκε να τεθεί σε λειτουργία η γεώτρηση στο Βοιδολίβαδο θέτει τους προβληματισμούς και τα ερωτήματα του για το γεγονός πως η εν λόγω γεώτρηση παρά το γεγονός ότι είναι άριστη τόσο σε μετρήσεις όσο και σε ποσότητα παρέμεινε εν αχρηστία εδώ και 12 έτη.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Μπέη

Δεν είχα πρόθεση να ασχοληθώ με τα του Δήμου και ειδικότερα της ΔΕΥΑΦ, όμως από ενδιαφέρον ως πολίτης αυτής της πόλης  και ως πρώην αντ/δρος της ΔΕΥΑΦ δεν μπορώ να μη σχολιάσω την ύδρευση των Φαρσάλων για την οποία (ύδρευση) από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας ως Δημοτική αρχή, με Δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΦ την κυρία Μαρία Ίφου, συνεργαστήκαμε με γεωλόγους και γεωτεχνικούς, οι οποίοι μας υπέδειξαν τη θέση Βοιδολίβαδο αφού απέκλεισαν κάθε άλλη περιοχή εντός των ορίων του τότε Δήμου μας (Φάρσαλα, Αχίλλειο, Βρυσιά) και όντως πραγματοποιήσαμε γεώτρηση με άριστες τεχνικές προδιαγραφές, με νιτρικά κάτω των 10mgr/l και επαρκή ποσότητα για την εξυπηρέτηση των αναγκών της πόλης των Φαρσάλων με την έγκριση όλων των υπηρεσιών (Αρχαιολογικές υπηρεσίες, μελέτη περιβάλλοντος, δασαρχείο κλπ).

Δυστυχώς πέρασαν 12 ολόκληρα χρόνια χωρίς να αξιοποιηθεί αυτή η γεώτρηση αν και σημαία των προεκλογικών δεσμεύσεων όλων των συνδυασμών ήταν η ύδρευση της πόλη μας.

Η νυν Δημοτική αρχή αποφάσισε ΄΄να λύσει το πρόβλημα΄΄ από εκεί που το αφήσαμε, παραβλέποντας την έτοιμη γεώτρησή μας, προτιμώντας να ανοίξει νέα γεώτρηση στον ίδιο χώρο και σε μικρή απόσταση από τη δική μας.   

Ο κ. Τριάντης ως αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΦ και με το θάρρος που τον διακρίνει, στην επιστολή- παραίτησή του, αναφέρει ότι εισηγήθηκε στον  κ. Εσκίογλου να θέσει σε λειτουργία τη δική μας γεώτρηση, αλλά ο κ. Εσκίογλου αρνήθηκε διότι δεν ήθελε να αναδειχθεί πολιτικά η κα Ίφου.

Από την εμπειρία μου θα πω ότι για να πάει μπροστά μια πόλη, ένας οργανισμός, ένας Δήμος, θα πρέπει να υπάρχει συνέχεια με συνέχιση των έργων, κρατώντας τα θετικά, βελτιώνοντας τυχόν παραλείψεις ή αστοχίες και όχι μηδενίζοντας προηγούμενα έργα. Αυτό επιβάλλει ο πολιτικός πολιτισμός, τέτοιου είδους αναφορές δεν έχουν θέση και δεν προάγουν την πρόοδο μιας πόλης.

Ρωτάω επίσης καλόπιστα γιατί δεν αξιοποίησαν τη γεώτρηση της “ ΊΦΟΥ ’’ ‘όπως τη βάφτισαν. Αλήθεια τι λόγο είχαν και δεν την αξιοποίησαν; Περισσεύουν χρήματα για μια νέα γεώτρηση από τη χρεωμένη ΔΕΥΑΦ όπως έλεγαν;

Δεν περιμένω απάντηση από κανέναν υπεύθυνο και δεν ζητώ να μάθω το κόστος, ούτε ζητώ τεχνικά στοιχεία. Ας κάνουν οι αρμόδιοι έναν δημόσιο απολογισμό. Απλά να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας την ασυνέπεια των υπεύθυνων και ας ανατρέξουν οι αρμόδιοι στο αρχείο της ΔΕΥΑΦ. Κάπου άφησα ένα σκαρίφημα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της γεώτρησης για να συγκρίνουν τις δύο περιπτώσεις.

Κώστας  Μπέης

π. Αντι/δρος ΔΕΥΑΦ

Back to top button