Γενικές ΕιδήσειςΕιδήσειςΠολιτικά

Κώστας Αγοραστός: «Έχω στοχοποιηθεί και με “σταυρώνουν” καθημερινά»

«Ξέρω ότι έχω στοχοποιηθεί. Ξέρω ότι με “σταυρώνουν” καθημερινά», τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός αναφορικά με την ισοπεδωτική καταστροφή που προκλήθηκε στην περιοχή από τις πλημμύρες μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel.

Ο Κώστας Αγοραστός επισήμανε πως «είμαι αφοσιωμένος στη λύση των προβλημάτων που έχουν οι άνθρωποι της Θεσσαλίας». Αναφορικά με τα αντιπλημμυρικά έργα που είχαν γίνει στην περιοχή, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας είπε «κάναμε κατάλληλο έργο και μάλιστα, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Κάναμε τα περισσότερα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν γίνει στη Θεσσαλία, εδώ και πολλά χρόνια. Καθαρίσαμε 400 χιλιόμετρα και τα συγκεκριμένα έργα άντεξαν». Παραδέχτηκε πως «δεν κάναμε παρέμβαση σε όλα», ωστόσο τόνισε πως «σώθηκαν πόλεις».

Επίσης, ο Κώστας Αγοραστός εξήγησε ότι «κάθε έργο έχει κωδικό και εντάσσεται στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ψηφίζεται στο περιφερειακό συμβούλιο και στην οικονομική επιτροπή, και παρακολουθείται από όλους ελεγκτικούς μηχανισμούς». Αμέσως μετά, τόνισε πως «κανένα ευρώ δεν πήγε σε άλλη διαδικασία, εκτός από τα έργα. Και φαίνονται. Τα έργα είναι εδώ».

Ερωτηθείς για την κατάρρευση της γέφυρας του Ξηριά, έξι μόλις μήνες μετά την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων, ο Κώστας Αγοραστός υποστήριξε πως οι παρεμβάσεις της περιφέρειας αφορούσαν την ενίσχυση της κοίτης του ποταμού.

«Η γέφυρα έπεσε γιατί δεν άντεξε το φαινόμενο. Κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν θα άντεχε αυτή τη μάζα νερού», ενώ για την περίπτωση του Ενιπέα διευκρίνισε πως «δεν είναι αρμόδια η περιφέρεια».

Αναφορικά με την παρέμβαση του Αρείου Πάγου με αφορμή τις πλημμυρισμένες περιοχές στη Θεσσαλία, ο Κώστας Αγοραστός τη χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη και επιβεβλημένη για να σταματήσουν τα τερατώδη ψέματα και να λάμψει η αλήθεια».

Back to top button