Front PageΤοπικά - ΠολιτικάΦάρσαλα

Κυριακή Παναγιωτοπούλου στην κεντρική ομιλία: “Με όραμα, δύναμη, ελπίδα για τα Φάρσαλα”

Την κεντρική προεκλογική ομιλία του συνδυασμού “Με όραμα, δύναμη, ελπίδα για τα Φάρσαλα” πραγματοποίησε την Τετάρτη το βράδυ η υποψήφια Δήμαρχος Φαρσάλων Κυριακή Παναγιωτοπούλου στην πλατεία δημαρχείου της πόλης παρουσία πλήθους κόσμου.

Την υποψήφια δήμαρχο προλόγισε ο Φαρσαλινός Σωτήρης Βούλγαρης.

Συγκεκριμένα στην ομιλία της η κ. Παναγιωτοπούλου ανέφερε τα εξής:

“Φαρσαλινές και Φαρσαλινοί,

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, Στέκομαι σήμερα μπροστά σας, χαρούμενη και συγκινημένη, για να σας απευθύνω από καρδιάς ένα μήνυμα προσδοκίας για τη νίκη στις εκλογές της Κυριακής!Σας κοιτώ με βλέμμα καθαρό και από καρδιάς,

Δεσμεύομαι και υπόσχομαι ότι με δύναμη, με γνώση και με βαθιά αγάπη για τον τόπο μας, θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για την προκοπή του! Δεσμεύομαι, με όραμα, δύναμη και ελπίδα, να βάλουμε τα Φάρσαλα στον σύγχρονο δρόμο της προκοπής, της ανάπτυξης και της δημιουργίας.

Τέσσερα χρόνια τώρα, κουραστήκαμε όλοι από την πολιτική σιωπή και απραξία. Πνιγήκαμε ξανά και ξανά μέσα στο ποτάμι της πολιτικής άγνοιας και της περιορισμένης διαχειριστικής ικανότητας. Καταστραφήκαμε από ανθρώπους που πίστεψαν ότι αρκούν τα λόγια και οι πολιτικές του καφενείου. Με τα λόγια δεν χτίζεις ανώγεια και κατώγεια.

Φτάνει πια!

Είναι καιρός να δράσουμε! Με σοβαρότητα και γνώση, με δραστηριοποίηση και επαγρύπνηση, να παράξουμε ξανά πολιτικές που θα μας βάλουν σε τροχιά ανάπτυξης. Τα Φάρσαλα βρίσκονται στην καρδιά της Ελλάδας. Ας φροντίσουμε αυτή την καρδιά όπως της αξίζει!

Πρέπει να αποκτήσουμε έναν σύγχρονο Δήμο, που να ανταποκρίνεται επιτυχώς στις ιδιαίτερες ανάγκες και προκλήσεις της εποχής. Έναν Δήμο που να μην πορεύεται ασθμαίνοντας πίσω από τα γεγονότα αλλά να τρέχει μπροστά, να δημιουργεί και να χτίζει ένα φωτεινό μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας!

Θέλω να γνωρίζετε τους στόχους της πολιτικής μου, που είναι απολύτως σαφείς και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι διαθέτω τόσο τη γνώση όσο και την ενέργεια και τη βούληση να παλέψω για την υλοποίησή τους.

Πρώτο, αναγκαίο βήμα είναι να δημιουργήσω μια επιτροπή με σκοπό και στόχο να καταγράφει και να μελετά, κάθε μέρα, όλα τα προβλήματα και τις ανάγκες σας. Θα είναι πάντα ανοιχτή στις προτάσεις σας, θα τις επεξεργάζεται και θα πασχίζει μαζί σας για τη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής σας ζωής.

Οι κυριότερες στοχεύσεις μας θα αφορούν, βέβαια, τα αντιπλημμυρικά έργα, τόσο τα μικρότερα που μπορούν να γίνουν από τον Δήμο, στοχευμένα και με συνετή διαχείριση των χρηματοδοτήσεων, όσο και τα μεγαλύτερης κλίμακας, με πίεση και συνεργασία με την Περιφέρεια και την κεντρική εξουσία. Ο νυν δήμαρχος σας έταζε ότι θα κατασκηνώσει έξω από τα βουλευτικά γραφεία. Το έκανε; Φυσικά όχι! Διεκδίκησε για εσάς τα όσα δικαιούσαστε. Φυσικά όχι! Δεν μπορεί καν να συλλάβει την πολυπλοκότητα των προβλημάτων! Εγώ, μαζί με τους συνεργάτες και συνοδοιπόρους μου, σας υπόσχομαι ότι θα είμαι εκεί, στο πλευρό σας. Οι χρηματοδοτήσεις θα πηγαίνουν στην επίλυση των προβλημάτων και δεν θα σκορπίζονται δίχως στρατηγικό προγραμματισμό, δίχως μέριμνα και πρόβλεψη για την αυριανή ημέρα. Μπορούμε να θωρακίσουμε τον τόπο από τις καταστροφές. Θα αρχίσουμε, δουλεύοντας ακατάπαυστα την επομένη των εκλογών. Μπορούμε να πείσουμε την κεντρική εξουσία να δράσει, μπορούμε να την αναγκάσουμε να δράσει.

Ο στόχος μας είναι η απόσπαση ευρωπαϊκών κονδυλίων, σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόβλεψη για την έλευση άμεσα και γρήγορα, σκοπεύουμε να διαθέσουμε από τα έσοδα του Δήμου ετησίως για να τα εκτελέσουμε σταδιακά. Θα κάνουμε τα πάντα για την θωράκιση του Δήμου μας.

Το φράγμα της Σκοπιάς το οποίο είναι εθνικό έργο εξαγγέλθηκε πριν 3 χρόνια από τον πρωθυπουργό, και έμεινε στις εξαγγελίες και στις θριαμβολογίες, φυσικά δεν ξεκίνησε. Πρόκειται για ένα έργο με πρόβλεψη 10ετίας και με τριπλάσιο κόστος απ’ ότι είχε προϋπολογίσει η περιφέρεια και ο κύριος Αγοραστός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δόθηκε εντολή από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στον προανακριτή Λάρισας για την μη υλοποίηση του έργου, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα.

Επίσης η κατασκευή των φραγμάτων στο Δίλοφο και στο Αχίλλειο, Έργα αντιπλημμυρικά, περιβαλλοντικά, αρδευτικά με παραδομένες μελέτες από το 2014. Έργα που εντάχθηκαν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα λόγω του Ιανού και πάλι δεν προχωράνε. Πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η υλοποίηση τους.

Και μια που αναφερθήκαμε στον Ιανό, ο Δήμαρχος πρέπει να λογοδοτεί. Στο Δημοτικό Συμβούλιο έπρεπε να μας απαντήσει έστω και τρία χρόνια μετά, που διατέθηκαν τα 4,7 εκατομμύρια για τις αποζημιώσεις του Ιανού. Κρατικοί πόροι που κατασπαταλήθηκαν σε απευθείας αναθέσεις και σε ημέτερους εργολάβους και σε έργα βιτρίνας. Παντελής έλλειψη λογοδοσίας στο συμβούλιο αλλά και στους δημότες.

Υπόσχομαι ότι θα λογοδοτώ και θα ενημερώνω τους συνδημότες μου αλλά και το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου όταν και όποτε μου ζητηθεί.

Θα σκύψουμε επάνω στο διαχρονικό πρόβλημα του τόπου αναφορικά με την ποιότητα και ποσότητα του νερού. Πώς; Η απάντηση βρίσκεται στην άμεση εκπόνηση και στην άμεση εφαρμογή επιστημονικών μελετών, με συντεταγμένη συστράτευση όλων των φορέων. Όχι στις αποσπασματικές ενέργειες για να μπαλώνονται τα προβλήματα. Έργα με μόνιμο χαρακτήρα που να επιλύουν οριστικά το πρόβλημα.

Η λύση που θα δώσουμε για το νερό της πόλης είναι το διυλιστήριο των γεωτρήσεων στον σταθμό, το οποίο θα διυλίζει το νερό και μειώνει τα νιτρικά σε μηδενικά επίπεδα. Είναι λύση χαμηλού κόστους 60.000 ευρώ στην κάθε μία γεώτρηση, δοκιμασμένη λύση και γρήγορη.

Η διασύνδεση της πόλης με τη Λάρισα και το αεροδρόμιο της Αγχιάλου είναι κορυφαίο ζητούμενο. Είμαστε στην καρδιά της Ελλάδας και ξέρουμε όλοι ότι είμαστε απομονωμένοι. Η οδική διασύνδεση με το κέντρο της Περιφέρειας, τη Λάρισα, και το σημαντικό διαμετακομιστικό κέντρο, το αεροδρόμιο της Αγχιάλου, συνδέεται στενά με την οικονομική ανάπτυξη και την εξωστρέφεια του τόπου μας. Θα τη διεκδικήσουμε με σθένος και όχι με λόγια και πολιτικές του καφενείου. Το μέλλον μας και η οικονομική μας ανάπτυξη βρίσκεται εκεί, στον δρόμο, στις οδικές συνδέσεις. Για αυτούς που θα πουν ότι δεν είναι ένα έργο που μπορεί να υλοποιηθεί από τον Δήμο, απαντώ ότι ο Δήμος πρέπει να είναι πάντα παρών σε ό,τι τον αφορά. Δεν θα δεχόμαστε ολιγωρίες και πολιτικά παιχνίδια παθητικά. Θα ζητήσω από την κάθε κυβέρνηση χρηματοδοτικά εργαλεία, μελέτες ακόμη είμαι διατεθειμένη να προβώ σε ακτιβιστικές ενέργειες όπως αντιδράσεις στην Κεντρική Εξουσία, παραστάσεις διαμαρτυρίας. Βέβαια για να τα πετύχω όλα αυτά θέλω δίπλα μου μια κοινωνία ενεργή και συμμετοχική, να βάλουμε όλοι μαζί ένα τέλος σε αυτή την κατηφόρα.

Θα υψώνουμε τη φωνή μας και θα παλεύουμε να ακουστεί! Ξέρετε πόσες φορές έχουν αλλάξει οι μελέτες για τους δρόμους αυτούς τις τελευταίες δεκαετίες; Δεν μπορώ να μετρήσω. Ξέρετε γιατί; Γιατί είναι πολλά τα λεφτά και τα συμφέροντα. Πρέπει να τελειώσει αυτό! Κάθε μέρα, με πράξεις θα διεκδικούμε τα αυτονόητα. Έχουμε φτάσει στο σημείο να διεκδικούμε, όχι το καλύτερο, αλλά το αυτονόητο. Μας αξίζει αυτό; Φυσικά, όχι!

Δεν υπάρχουν προβλήματα δίχως λύση! Χρειάζεται μόνον γνώση της πολιτικής διαχείρισης και διάθεση για προσφορά. Διαθέτω και τα δύο! Χρειάζεται να μην περιμένεις από τους άλλους να πράξουν για σένα. Πρέπει εσύ να βρίσκεσαι στην πρώτη γραμμή! Δεσμεύομαι ότι θα βρίσκομαι εκεί, πασχίζοντας για την προκοπή και το αύριο του τόπου, για όλους εσάς! Όχι πια λόγια και ερασιτεχνισμοί, μα πράξεις στηριγμένες στη γνώση και τη θέληση!

Παράλληλα, με αυτά τα κορυφαία ζητήματα και ζητούμενα, με ολιστική προσέγγιση θα καταρτίσω μια συμπαγή πολιτική στρατηγική με σημεία αναφοράς:

• Το αστικό περιβάλλον και τις υποδομές της πόλης, που διαρκώς πρέπει να ενισχύονται και να εκσυγχρονίζονται ώστε τόσο η πόλη όσο και τα χωριά να απολαμβάνουν μια άνετη και με ποιότητα, καθημερινότητα.

• Την πρόληψη και Αγωγή Υγείας, που έχουν ανάγκη από υποστηρικτικές δομές.

Θεωρώ την υγεία ως ύψιστο αγαθό για τον άνθρωπο. Το πρώτο πράγμα που θα επιδιώξω είναι την αναβάθμιση του υποστελεχωμένου Κέντρου Υγείας Φαρσάλων. Η θητεία μου ως πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ απέδειξε ότι γνωρίζω προσωπικά το θέμα και μπορώ να θωρακίσω τους κατοίκους αυτού του τόπου στα θέματα υγείας και πρόληψης. Θα γίνουν πολλά έργα, δράσεις και ιατρικές εξετάσεις για να εδραιώσουν το αίσθημα ασφάλειας και στον τελευταίο κάτοικο, τον πιο ανήμπορο, του πιο μικρού χωριού.

Θυμηθείτε ότι το 2018 με δική μου πρωτοβουλία και πολλή αγώνα δημιουργήθηκε το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ, μια ουσιαστική δομή στο πλαίσιο της διαδημοτικής πρωτοβουλίας των Υγιών Πόλεων. Ποια ήταν η τύχη του στα χέρια της νυν δημοτικής αρχής; Σας πληροφορώ ότι δεν λειτουργεί ή υπολειτουργεί. Αυτή είναι η μέριμνα για την υγεία των συμπολιτών μας και κυρίως, για το ασθενέστερο και πιο οικονομικά αδύναμο κομμάτι αυτών, από τη δημοτική αρχή; Αυτός είναι ο θεσμικός σεβασμός σε δομές που δημιουργήθηκαν μέσα από τη συνεργασία Δήμων ανά την Ελλάδα; Που μας γυρίζετε κ. Δήμαρχε;

• Το κοινωνικό περιβάλλον, αντιμετωπίζει πολύπλευρα προβλήματα και άμεσες ανάγκες. Υπάρχουν συμπολίτες μας που μαστίζονται από προβλήματα που τους πνίγουν. Θα είμαστε εκεί για αυτούς, μαζί τους, για την ισότητα όλων μας απέναντι στη ζωή, την αξιοπρέπεια και τις ευκαιρίες. Πολλές φορές δεν χρειάζονται παρά μικρές παρεμβάσεις, μικρές ενέργειες για να λυθεί κάτι που διαφορετικά συνθλίβει τους ανθρώπους γύρω μας. Είναι καλό να χτυπάς συγκαταβατικά την πλάτη και να χαμογελάς σε κάποιον. Λύνεται το πρόβλημα; Όχι. Είναι κοροϊδία εάν δεν κάνεις άμεσα κάτι για να τον ανακουφίσεις. Η συμπαράσταση πρέπει να είναι έμπρακτη. Όχι απλώς να λέω συγκαταβατικά, «σε καταλαβαίνω», αλλά να ενεργώ για να λύσεις το πρόβλημά σου. Όλοι μας, θέλω να πιστεύω, ότι έχουμε τις καλύτερες προθέσεις. Τι κάνουμε όμως μετράει! Ο δήμαρχος χτύπησε φιλικά πολλές πλάτες, τι έκανε όμως για εσάς τέσσερα χρόνια τώρα; Σκεφτείτε το καλά και μην πείτε στον εαυτό σας, μην πιστέψετε ότι όλοι έτσι κάνουν, ότι έτσι είναι αυτοί που εμπλέκονται με την πολιτική. Η πολιτική είναι νοιάξιμο, αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους του, αλλά πάνω από όλα είναι πράξεις. Στις πράξεις ο νυν δήμαρχος υστερεί. Στην πραγματικότητα υστερεί και στο να καταλάβει τι σημαίνει πολιτική και ποιες είναι οι υποχρεώσεις και οι δυνατότητες ενός δημοτικού άρχοντα! Θυμηθείτε και πάλι ότι το 2018 δημιούργησα το Κέντρο Ημέρας ΑΜΕΑ, ουσιαστική δομή για τον τόπο και ζητούμενο για πολλές πόλεις. Μια δομή που ανακουφίζει τις οικογένειες με μέλη άτομα με ειδικές ανάγκες και δίνει διεξόδους. Ξέρετε ποια είναι η τύχη της; Απαξιώθηκε, εγκαταλείφθηκε και έκλεισε οριστικά. Τι σημαίνει αυτό για τη Δημοτική Αρχή; Ποια είναι η κοινωνική της ευαισθησία και ποιος ο σεβασμός της σε δομές που έγιναν με κόπο και προσπάθεια; Ποιος είναι ο σεβασμός και η προστασία προς τον συνάνθρωπο; Σκεφτείτε καλά! Όταν ο αδύναμος και ανήμπορος συμπολίτης εγκαταλείπεται στην τύχη του, τι σημαίνει για τους άρχοντες, τον σεβασμό και τη φροντίδα που οφείλουν, πρώτοι αυτοί, στον συνάνθρωπο; Όταν στα εύκολα είναι λίγοι και μικροί, πώς θα είναι στα μεγάλα, τα δύσκολα και απαιτητικά; Σας απαντώ εγώ. Όπως ήταν όλη αυτή την τετραετία που διανύσαμε, ανεπαρκείς. Έχουμε την ανάγκη της φροντίδας της Δημοτικής Αρχής. Εγώ έχω αποδείξει, με το παράδειγμα της ζωής μου, ότι και μπορώ και επιθυμώ να την προσφέρω!

• Η τοπική οικονομία πρέπει να ενισχυθεί μέσα από συντονισμένες, συλλογικές δράσεις και πρωτοβουλίες. Χρειάζονται στοχευόμενες προσπάθειες για την τόνωση της τοπικής αγοράς, των τοπικών μας επιχειρήσεων. Αξίζει να σας πω ότι 150 από αυτές πλήγηκαν από την τελευταία κακοκαιρία.

Από τι ζει, κατά κύριο λόγο ο τόπος; Από την πρωτογενή παραγωγή. Απευθύνομαι σε εσάς, αγρότες και κτηνοτρόφοι και σας λέω ότι θα επενδύσουμε σε εσάς, στην προστασία του κεφαλαίου σας, στις υποδομές της δουλειάς σας. Στην ευρωπαϊκή ένωση υπάρχουν χρηματοδοτικά προγράμματα για εσάς.

Και πρώτα απ΄όλα για την αγροτική και κτηνοτροφική οδοποιία όπως έπραξαν άλλοι όμοροι δήμοι μας και πέτυχαν να αντλήσουν σημαντικά κονδύλια για αυτό τον σκοπό. Πράγμα που ο Δήμος μας δεν επιδίωξε.

Δεύτερον πρέπει οι αγρότες μας να ποτίζουν με χαμηλό κόστος τα χωράφια τους. Και αυτό το επιδιώξαμε σε δημοτικό συμβούλιο προτείνοντας την ένταξη του ΤΟΕΒ ΕΝΙΠΕΑ στην ενεργειακή κοινότητα που θα δημιουργούσε με τον Δήμο Αλμυρού. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου δεν εντάχθηκε. Στόχος μας η άμεση ένταξη του.

Μαζί σας θα τα διεκδικήσουμε. Είναι στόχος η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων με έμπρακτη υποστήριξη του Δήμου. Όχι μονάχα μια φορά τον χρόνο μια έκθεση τοπικών προϊόντων, αλλά πολλές εκθέσεις, δράσεις, φεστιβάλ με ποικιλία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τα προϊόντα μας θα διαφημίζονται και θα προβάλλονται και μέσω της διοργάνωσης της συμμετοχής μας σε ανάλογα φεστιβάλ, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας. Έτσι θα ενισχύσουμε και την τοπική μας ταυτότητα, έτσι θα αναπτυχθούμε οικονομικά και θα προστατέψουμε το μέλλον.

• Ο πολιτισμός, είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο του τόπου που πρέπει να κανείς να γνωρίζει πώς να το διαχειριστεί ώστε να παράγει τα επιθυμητά αποτελέσματα και να γίνει σημείο αναφοράς για όλους μας. Από το 2011 έως το 2019 ο Δήμος Φαρσάλων μπήκε στον μεγάλο χάρτη του πολιτισμού και της ανάδειξης του αρχαιολογικού μας πλούτου. Τέσσερα χρόνια τώρα τι; Από το 2011 έως το 2019 ο Δήμος Φαρσάλων κατάφερε πράγματα αδιανόητα για το μέγεθός του: ένα τιτάνιο έργο όπως η αποκατάσταση του παλαιού 1ου δημοτικού σχολείου και η εξασφάλιση της δημιουργίας του πολυπόθητου αρχαιολογικού μουσείου, η αποκατάσταση του Πύργου Καραμίχου και η λειτουργία του ως μουσείο της νεότερης ιστορίας της πόλης, η δημιουργία δημοτικής πινακοθήκης, η διοργάνωση διεθνών αρχαιολογικών προγραμμάτων και τόσα άλλα. Τέσσερα χρόνια τώρα τι; Τα έργα πολιτισμού ούτε προστατεύθηκαν, πολλώ μάλλον δε, ούτε συνεχίστηκαν. Γνωρίζει κανείς από σας την τύχη της Δημοτικής Πινακοθήκης και των έργων που δωρίθηκαν για αυτή; Γνωρίζει κανείς την τύχη του αρχαιολογικού μονοπατιού στο Κάστρο Καλλιθέας που έγινε με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση; Γνωρίζει κανείς γιατί δεν συνεχίστηκε η προσπάθεια, που είχε ξεκινήσει, για τη δημιουργία της νότιας πρόσβασης προς την Ακρόπολη που θα την καθιστούσε προσβάσιμη σε όλες τις ηλικίες και δη σε όλα τα εκδρομικά λεωφορεία, αυξάνοντας έτσι την επισκεψιμότητα στην πόλη; Γνωρίζει κανείς γιατί δεν προχώρησαν όλα εκείνα που είχαν με κόπο δρομολογηθεί; Γιατί απλά η δημοτική αρχή δεν γνωρίζει πώς! Στην πραγματικότητα ούτε καταλαβαίνει, ούτε ενδιαφέρεται. Το θεωρεί κάτι δευτερεύον. Όμως, ο πολιτισμός για μας και για τον τόπο είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο. Είμαστε εδώ με γνώση και διάθεση να επενδύσουμε στην προβολή και τη δημιουργική του ανάπτυξη, να πολλαπλασιάσουμε τα έργα, να χαράξουμε πολιτικές μακροχρόνιες, με σταθερές παραγωγικές συνεργασίες με μεγάλους φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, να δώσουμε στην αρχαιολογική κληρονομιά προστιθέμενη αξία. Ταυτόχρονα, θα εστιάσουμε στη στήριξη και διάσωση του τοπικού λαϊκού πολιτισμού, μέσα από την παραγωγική συνεργασία με τους δραστήριους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου. Δεν πρέπει να χαθεί η πρόσφατη μνήμη και ο πολιτισμός της υπαίθρου, ο πολιτισμός των πατεράδων και παππούδων μας. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια η μνήμη να μείνει ζωντανή και να μπολιάζει τη σύγχρονη ζωή μας και να δίνει νόημα και οντότητα στην ιδιαίτερη ταυτότητά μας ως Φαρσαλινοί.

• Σημείο αναφοράς της πολιτικής μας θα είναι και ο αθλητισμός, που μας δίνει πνοή. Ο αθλητισμός συνδέεται στενά με την ποιότητα της καθημερινότητάς μας. Υποδομές σύγχρονες, τόσο στην πόλη όσο και σε όλα τα χωριά είναι ο στόχος μας, υποδομές που θα ανανεώνονται, θα συντηρούνται και θα εμπλουτίζονται διαρκώς. Ταυτόχρονα, στοχεύουμε στη διοργάνωση μικρών και μεγάλων αθλητικών δράσεων, πολύτιμων για τη συμμετοχή όλων μας στην αθλητική κουλτούρα, αλλά και ένας επιπλέον τρόπος για την προβολή του τόπου και την εξωστρέφειά του.

Μπορεί σε κάποιους η επένδυση στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου να ακούγεται ως ανέκδοτο. Σας διαβεβαιώ ότι δεν είναι. Μπορούμε να συζητούμε για σταδιακή τουριστική ανάπτυξη στο πλαίσιο του διαρκώς αναπτυσσόμενου ρεύματος του θεματικού τουρισμού. Ο θεματικός τουρισμός θεωρείται ο τουρισμός του μέλλοντος με πολυδιάστατο περιεχόμενο, όπως είναι τα πολιτιστικά μονοπάτια, τα πεζοπορικά μονοπάτια, η εξερεύνηση σπηλαίων, ο τουρισμός γ΄ ηλικίας, ο σχολικός εκδρομικός τουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός και τόσα άλλα. Ο τόπος μας διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να στραφούμε και στον συγκεκριμένο τομέα. Και πάλι χρειάζεται όραμα, γνώση στο τι να κάνουμε, στόχευση, προγραμματισμός και συντονισμός. Χρειάζεται να έχει κανείς μάτια ανοιχτά και να μπορεί να αναγνωρίζει τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες. Χρειάζεται δημιουργική σκέψη και επαγρύπνηση. Τη διαθέτει η νυν δημοτική αρχή; Εσείς κρίνετε από τα αποτελέσματα των πράξεών της ή καλύτερα της απραξίας της.
• Οι νέες τεχνολογίες, αποτελούν το εισιτήριο για την επίτευξη των επιδιώξεων στον 21ο αι. Η χρήση τους μπορεί να αποτελέσει την απάντηση σε πολλά αναπτυξιακά προβλήματα. Με σωστές συνεργασίες θα στοχεύσουμε στην ουσιαστική ένταξή τους στην καθημερινή μας ζωή. Πρέπει και οφείλουμε να ακολουθούμε και να προσαρμοζόμαστε στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής.
Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η ανάπτυξη των ψηφιακών υπηρεσιών στον Δήμο, μια προσπάθεια που μπορεί να βρει εύκολα ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και να βελτιώσει τη συναλλαγή μας με το δημόσιο και μαζί με αυτή να απλουστεύσει την καθημερινότητά μας.
Υπόσχομαι και δεσμεύομαι ότι δεν θα μείνω στα λόγια και τις υποσχέσεις δίχως αντίκρισμα! Χορτάσαμε από αυτά!

Γνωρίζω πώς να διεκδικώ προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία. Ταξίδεψα μέχρι το Belfast της Ιρλανδίας παρουσίασα σε Παγκόσμιο Συνέδριο το πρόγραμμα μεταγκατάστασης των Ρομά, μίλησα σε εκπροσώπους 12 Ευρωπαϊκών χωρών προκειμένου να εξασφαλίσω χρηματοδοτήσεις για τον τόπο μας. Γνωρίζω πώς διοικείται ένας τόπος στη σύγχρονη εποχή! Δεν θα πειραματιστώ. Θα πράξω μαζί με εσάς, για όλους εσάς, για τον τόπο και τα παιδιά μας! Τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, οι εθνικοί πόροι, η εις βάθος αξιοποίηση των δικτύων στα οποία μετέχει ο Δήμος, ο εκσυγχρονισμός και η μέγιστη ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, που γνωρίζω ότι είναι υποστελεχωμένες και ανεπαρκείς να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες απαιτήσεις, η εξωστρέφεια, η διαφάνεια, η συνεργασία με δραστήριους φορείς εγνωσμένου κύρους και Πανεπιστήμια της Ελλάδος και του εξωτερικού, η συνεργασία με ανθρώπους με την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία, αυτά θα είναι τα όπλα μας στον αγώνα μας. Το πιο μεγάλο όπλο, όμως, είναι η αγάπη για τον τόπο και τον άνθρωπο, η θέλησή μου για εργασία και προκοπή. Η ζωή μου έχει αποδείξει ότι δεν φοβάμαι τη δουλειά και δεν με πτοούν οι αντιξοότητες!

Την επομένη ημέρα των εκλογών, εγώ και οι συνεργάτες μου θα αρχίσουμε να εργαζόμαστε ακούραστα για να θωρακίσουμε τον Δήμο με έργα υποδομής, με έργα για την προστασία του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου, με έργα ουσιαστικά και πολύπλευρα για τη στήριξη και ανάδειξη της αρχαιολογικής κληρονομιάς και του πολιτιστικού μας πλούτου, με έργα για εσάς!

Δεσμεύομαι και υπόσχομαι ότι θα είμαι Δήμαρχος για όλους σας! Κανείς δεν θα μείνει πίσω! Κανέναν δεν θα αφήσω πίσω! Όλοι θα συστρατευθούμε για την προκοπή του τόπου μας και για το μέλλον των παιδιών μας! Είναι καθήκον και είμαι έτοιμη να το υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις!

Σας χαιρετώ με μήνυμα νίκης! Σταθείτε δίπλα μας και ενισχύστε την προσπάθειά μας! Οι καιροί και τα προβλήματα δεν περιμένουν! Τώρα πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια και να στρωθούμε στη δουλειά. Όχι πια καλές προθέσεις αλλά καλά έργα.

Είμαι η Κυριακή Παναγιωτοπούλου, είμαι η κόρη του Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, είμαι 47 ετών, σύζυγος, μητέρα και πληροφορικός στο επάγγελμα, και ζητώ την ψήφο σας για να γίνω η δική σας δήμαρχος! Στην προσπάθειά μου έχω άξιους συνεργάτες. Ανθρώπους μέσα από την παραγωγική κοινωνία που είναι έτοιμοι να παλέψουν για την προαγωγή του τόπου”.

Στο τέλος της ομιλίας η κ. Παναγιωτοπούλου παρουσίασε του υποψηφίους, ενώ το “παρών” έδωσαν και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας. Χαιρετισμό απηύθυνε η βουλευτής Λάρισας κ. Ευαγγελία Λιακούλη.

Δείτε φωτογραφίες από την ομιλία της κ. Κικής Παναγιωτοπούλου:

Δείτε το βίντεο της Κεντρικής Προεκλογικής Ομιλίας:

Back to top button