Front PageΑθλητικάΑθλητικά.ΕιδήσειςΦάρσαλα

Κρίστι Αναγνωστοπούλου από το Τόκιο: «Στόχος μου μια καλή εμφάνιση χωρίς άγχος, ύψιστη τιμή να εκπροσωπείς την χώρα σου στην γιορτή του αθλητισμού!»

Η Κρίστι Αναγνωστόπουλου βρίσκεται ήδη στο Τόκιο και προετοιμάζεται για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που δεν είναι άλλο από τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Η Φαρσαλινή πρωταθλήτρια δισκοβολίας θα εκπροσωπήσει για δεύτερη φορά την χώρα μας στους Ολυμπιακούς αγώνες μετά την πρώτη της συμμετοχή στο Ρίο.
Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της η Κρίστι φαίνεται απόλυτα απαλλαγμένη από το άγχος και την πίεση και προσπαθεί ακόμη να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα καθώς και στα αυστηρά μέτρα που έχουν θεσπιστεί κατά της εξάπλωσης του COVID-19.

Όπως μας τόνισε πρώτος και κύριος στόχος της είναι καταφέρει να αγωνιστεί δίνοντας τον καλύτερο εαυτό της και να καταφέρει να σπάσει το ατομικό της ρεκόρ.

Η Κρίστι μας μίλησε για τις συνθήκες ζωής και προετοιμασίας, για τους στόχους της και για τις διαφορές που υπάρχουν συγκριτικά με την πρώτη της παρουσία στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βραζιλίας.

Αναλυτικά τα όσα μας τόνισε η Φαρσαλινή πρωταθλήτρια:

Α.Σ. «Πρώτα από όλα πως είναι τα πρώτα συναισθήματα σου με το που βρέθηκες στο Τόκιο για να εκπροσωπήσεις την χώρα μας στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός;»

Κ.Α.: “Αισθάνομαι και νιώθω μεγάλη τιμή και υπερηφάνεια που θα εκπροσωπήσω με το εθνόσημο στο στήθος την πατρίδα μου την Ελλάδα στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός όλου του πλανήτη εδώ στο Τόκυο στους Ολυμπιακούς Αγώνες για 2η φορά.
Η κούραση ήταν αρκετή μετά από ένα πολύωρο ταξίδι περίπου 20 ωρών αλλά και η υποδοχή από τους Ιάπωνες πολύ θερμή.
Μας περίμεναν με πανό σημαίες χαμόγελα γενικά αγαπάνε τους Έλληνες και είναι πολύ ευγενικοί μαζί μας!
Τώρα είμαστε στη πόλη του Μισατο 1 ώρα μακριά από το Τόκυο όπου ο δήμαρχος εδώ μας φιλοξενεί για 10 μέρες για να κάνουμε την προετοιμασία μας και να εγκλιματιστούμε στις καιρικές συνθήκες εδώ προτού μπούμε στο ολυμπιακό χωριό.
Τα μέτρα λόγω του Covid-19 είναι πολύ αυστηρά που σημαίνει ότι μπορούμε να πηγαίνουμε μόνο από το ξενοδοχείο στο γήπεδο και αντίστροφα.
Επίσης κάνουμε κάθε μέρα το πρωί τεστ για να μπορούμε να κινηθούμε σε αυτή την μικρή διαδρομή.”

Α.Σ.:«Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από την Ιαπωνία και πόσο κοντά είναι στις συνθήκες που είχες συνηθίσει να προετοιμάζεσαι και να δουλεύεις;»

Κ.Α.: “Η διαφορά ώρας είναι το πρώτο εμπόδιο που πρέπει κάποιος να ξεπεράσεις καθώς έχουμε περίπου 6 ώρες διαφορά έχω εγκλιματιστεί πλήρως με αυτό. Αυτή την στιγμή στην Ιαπωνία έχει αρκετή ζέστη και υγρασία.
Επίσης το φαγητό στο ξενοδοχείο το παίρνουμε σε πακέτα και τρώμε στα δωμάτια και ο καθένας μένει μόνος του.
Αυτά είναι τα νέα δεδομένα που βιώνουμε όλοι μας, όμως τα ξεπερνάμε με στόχο την καλύτερη δυνατή σωματική και πνευματική προετοιμασία. Στις 26 του μηνός θα μεταφερθούμε στο ολυμπιακό χωριό εκεί πιστεύω να είναι λίγο καλύτερες οι συνθήκες.”

Α.Σ.: «Ποιοι είναι οι ατομικοί σου στόχοι για την δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή σου σε Ολυμπιακούς Αγώνες;»

Κ.Α.: “Οι στόχοι μου είναι υψηλοί! Θέλω να ευχαριστηθώ τον αγώνα δουλεύαμε όχι 4 αλλά 5 χρόνια για αυτόν τον αγώνα. Νιώθω έτοιμη και δεν έχω καθόλου άγχος! Πλέον είμαι έμπειρη αθλήτρια και ο στόχος είναι να ξεπεράσω τον εαυτό μου να κάνω ένα ατομικό ρεκόρ”

Α.Σ.: «Συγκριτικά με την πρώτη σου συμμετοχή τι θεωρείς ότι είναι διαφορετικό τώρα, τι νομίζεις ότι πρέπει να προσέξεις περισσότερο και γενικότερα που πιστεύεις ότι είναι το “κλειδί” για μια επιτυχημένη πορεία σε ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός;»

K.A.: “Συγκριτικά με τη πρώτη συμμετοχή είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Στην πρώτη Ολυμπιάδα ο κάθε αθλητής έχει εκπληρώσει στην ουσία το μεγάλο του όνειρο που είχε θέσει από μικρό παιδάκι που είναι η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δηλαδή πηγαίνει εκεί για να ζήσει όλο αυτό από κοντά όπως την τελετή έναρξης την παρέλαση τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις μέσα στο ολυμπιακό χωριό να βλέπει και να τρώει καθημερινά δίπλα στους καλύτερους αθλητές του κόσμου που κάποτε έβλεπε και θαύμαζε μόνο από την τηλεόραση μέχρι και η ώρα που μπαίνει μέσα στο στάδιο για να αγωνιστεί σε πιάνει ένα δέος!

Το γήπεδο γεμάτο με φιλάθλους φωνές, χειροκροτήματα, πανό, σημαίες, φωτογραφικές μηχανές όλα πρωτόγνωρα είναι πράγματι η γιορτή του αθλητισμού!

Βέβαια φέτος λόγω της κατάστασης θα είναι όλα πολύ διαφορετικά. Θεατές φίλαθλοι δεν θα υπάρχουν θα είναι άδειο το στάδιο που είχαμε συνηθίσει.
Σίγουρα το να υπάρχει κόσμος μέσα στο γήπεδο που να πανηγυρίζουν σου δίνει ένα boost παραπάνω να πας ακόμα καλύτερα, άλλωστε θέλουμε και χρειαζόμαστε αυτή τη παρακίνηση.
Το κλειδί για μια επιτυχημένη πορεία αθλητικής καριέρας ξεκινάει πιστεύω από μικρή ηλικία.

Το τι θέλεις να κάνεις τι στόχους έχεις θέσει και τι θέλεις να πετύχεις που θέλεις να φτάσεις τι θέλεις να κερδίσεις τα πιστεύω σου η συμπεριφορά ακόμα και η παιδεία που έχεις προς τα που είσαι προσανατολισμένος.

Έτσι με όλα αυτά και άλλα φτάνει και κατακτά ένας αθλητής την κορυφή της επιτυχίας. Θέλω μόνο μέχρι τον αγώνα να είμαι υγιής για να καταφέρω να αγωνιστώ.”

Επιμέλεια Κειμένου – Συνέντευξη: Άλκης Σούρλας

Back to top button