Front PageΠολιτικά,Φάρσαλα

Εσκίογλου για πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»: Ευκαιρία για επιστροφή σε τροχιά ανάπτυξης

Στην παρουσίαση του προγράμματος χρηματοδότησης της τοπικής αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης» για τη Θεσσαλία με ομιλητή τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο κ. Εσκίογλου είχε την ευκαιρία να συζητήσει τόσο με τον ίδιο τον υπουργό, καθώς και με τους πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης κ.κ. Ηλία Γιάτσιο και Σπυρίδων Σπυρίδων αντίστοιχα, για τις δυνατότητες και προοπτικές χρηματοδότησης έργων στην επαρχία Φαρσάλων.Μάλιστα, όπως συμφωνήθηκε, το προσεχές διάστημα ο δήμαρχος Φαρσάλων θα βρεθείστην Αθήνα προκειμένου να συζητήσει αναλυτικά με τα στελέχη της ΕΕΤΑΑ αναπτυξιακά θέματα που αφορούν την περιοχή.

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του ο κ. Εσκίογλου «η ανακοίνωση από πλευράς κυβέρνησης του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για την χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης με 2,5 δις ευρώ είναι ξεκάθαρα προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι δήμοι όλης της χώρας για μία δεκαετία όχι μόνον στερήθηκαν ζωτικών πόρων σε έμψυχο δυναμικό αλλά και σε χρήμα και έργα, αλλά υπερέβαλαν εαυτούς προκειμένου η κοινωνία να παραμείνει όρθια σε μία εξαιρετικά δυσμενή περίοδο. Τώρα είναι η ευκαιρία μας να επιστρέψουμε σε τροχιά ανάπτυξης, προχωρώντας έργα με σημαντικό αποτύπωμα στην κοινωνία και στην τοπική οικονομία. Ο υπουργός με τη στάση του μέχρι στιγμής δείχνει διάθεση να ακούσει την αυτοδιοίκηση και να λάβει υπόψη στον προγραμματισμό τις προτάσεις και τις ανάγκες των δήμων. Συνεχίζουμε με καλή διάθεση για συνεργασία και αποφασιστικότητα για παραγωγή έργου στον τόπο μας».

Back to top button