Γενικές ΕιδήσειςΕιδήσεις

Κορωνοϊός: «Συνωστισμός» δειγμάτων στο εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Στην δεύτερη ημέρα λειτουργίας του βρίσκεται το εργαστήριο που ελέγχει τα δείγματα για κορωνοϊό και θα μπορούσε να πει κανείς ότι παρατηρείται «συνωστισμός» δειγμάτων.

Σύμφωνα με την κα Έφη Πετεινάκη, καθηγήτρια Ιατρικής Βιοπαθολογίας – Κλινικής Μικροβιολογίας και υπεύθυνη λειτουργία του εργαστηρίου χθες ελέγχθηκαν 15 δείγματα και σήμερα έως αυτή την ώρα ελέγχονται άλλα 16. Τα δείγματα είναι από την περιοχή ευθύνης της 5ης ΥΠΕ

Τσεκάρισμα του ιού με λήψη πολλών δειγμάτων

Την ίδια ώρα έρχονται πληροφορίες που λένε ότι ο ΕΟΔΥ ζητά να υπάρξει λήψη πολλών δειγμάτων σε περιοχές που δεν έχουν κρούσματα- όπως για παράδειγμα η Θεσσαλία καθώς θέλουν να δουν πως κινείται ο ιός στην κοινότητα. Υπενθυμίζουμε ότι ήδη υπάρχουν «ορφανά» κρούσματα που προβληματίζουν τους ειδικούς.

Έτσι εξετάζονται άτομα που έχουν συμπτώματα πνευμονίας και δεν είναι απαραίτητο να είχαν επαφή με κάποιο άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Οι λοιμοξιολόγοι θέλουν να κρατήσουν όσο γίνεται περισσότερο το πλεονέκτημα της ιχνηλάτησης πριν ο ιός εισέλθει με πολλαπλά κρούσματα στην κοινότητα.

Π.Γ.

Πηγή:larissanet.gr

Back to top button