Γενικές ΕιδήσειςΕιδήσεις

Κορονοϊός: 17 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Στους 108 οι νεκροί

Αύξηση κρουσμάτων του κορονοϊού κατά 17 ανακοίνωσε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής το υπουργείο Υγείας. Έχουν χάσει τη ζωή τους 108 άνθρωποι και έχουν καταγραφεί συνολικά στην Ελλάδα 2.224 κρούσματα.

Με ήπιους ρυθμούς όπως αποδεικνύεται εξελίσσεται η επιδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, με το υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής μόλις 17 νέα κρούσματα στη χώρα μας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων διαμορφώνεται στα 2.224, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες. Από αυτά, 568 (25.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 927 (41.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 71 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Από τους διασωληνωμένους ασθενείς 14 (19,7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 83,1% των εν λόγω ασθενών έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Αξίζει να σημειωθεί ότι 35 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Επίσης ανακοινώθηκαν 3 ακόμα καταγεγραμμένοι θάνατοι με το συνολικό αριθμό των συμπολιτών μας που κατέληξαν λόγω του ιού να φτάνει τους 108. Από αυτούς 29 ήταν γυναίκες (26,5%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 89,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Με βάση και τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της επιδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, διαπιστώνεται ότι επιτυγχάνεται η ονομαζόμενη από την επιστημονική κοινότητα “επιπέδωση” της καμπύλης. Η σταθερή επιβεβαίωση χαμηλού αριθμού κρουσμάτων, δείχνει μια σταθερότητα η οποία δικαιώνει τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Βέβαια, ο χαμηλός αριθμός νέων κρουσμάτων δεν μεταφράζεται και σε συντόμευση της πορείας προς άρση των περιοριστικών μέτρων. Ο κορονοϊός εξακολουθεί να κυκλοφορεί και να διασπείρεται και η όποια χαλάρωση ελλοχεύει τον κίνδυνο της ραγδαίας εξάπλωσής του.

Πάντως με βάση τους απόλυτους αριθμούς η Ελλάδα δείχνει να κερδίζει αυτή τη στιγμή μάχες και να αναχαιτίζει την επιδημία, όταν άλλες χώρες εξακολουθούν να δοκιμάζονται έντονα από τον ιό.

Πηγή:news247.gr

Back to top button