Γενικές ΕιδήσειςΕιδήσεις

Κορονοϊός: Οι δωρεές επιχειρηματιών-εφοπλιστών-εταιριών για την υγεία (λίστα)

Οι δωρεές των Ελλήνων επιχειρηματιών και των εφοπλιστών στην μάχη ενάντια στον κορονοϊό.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που διανύουμε, η στήριξη μας στους ανθρώπους που δίνουν έναν υπεράνθρωπο αγώνα στα νοσοκομεία της χώρας, είναι κάτι παραπάνω από σημαντική.

Ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις και αυτό το έχουν καταλάβει όλοι, με τους επιχειρηματίες, τους εφοπλιστές και όχι μόνο, να προσθέτουν το δικό τους… λιθαράκι στην προσπάθεια να σταθεί όρθιο το σύστημα υγείας.

Οι δωρεές, άλλες χρηματικές και άλλες υλικές, είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο στην μάχη ενάντια στον Covid-19.

Δείτε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα…
Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Μυτιληναίος δώρισε 65 ειδικούς αναπνευστήρες στο Υπουργείο Υγείας.
Ο Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος μέσω της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ δώρισε 1.000.000 Ευρώ για την κάλυψη δαπανών εξοπλισμού των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.
H Motor Oil Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε δώρισε στο Υπ. Υγείας 50 αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας.
Ο ΟΤΕ δώρισε 25 αναπνευστήρες στο Υπουργείο Υγείας και κινεί τις διαδικασίες για επιπλέον υλικό, με την συνολική προσφορά να φτάνει τα 2 εκατ. ευρώ.
Ο Ιβάν Σαββίδης δώρισε ιατρικό εξοπλισμό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
Η οικογένεια Γεωργίου Προκοπίου διέθεσε 1,2 εκατ. Ευρώ για αγορά ιατρικού εξοπλισμού .
Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση δώρισε στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο» monitors παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών, αναπνευστήρα, τροχήλατους καρδιογράφους, υπερηχοτομογράφο και φορεία.
Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση δώρισε στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» 2 αναπνευστήρες θετικής πίεσης, 2 μόνιτορ συνεχούς παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών, 2 ηλεκτρικές θεραπευτικές κλίνες και 1 φορητό μηχάνημα υπερήχων.
Ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης δώρισε 80.000 ευρώ στο Γενικό Νοσοκομείο Θράκης.
Ο Όμιλος Ηρακλής δώρισε Isobox ειδικής κατασκευής στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Κύμης.
Η Παπαστράτος δώρισε 19 αναπνευστήρες στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία»
Η Μέγα Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής δώρισε 20 νοσοκομειακές κλίνες, σχεδιασμένες, με ειδικές προδιαγραφές για ΜΕΘ, προς το Υπουργείο Υγείας.
Η Smirdex S.A. Coated Abrasives Industry δώρισε στο νοσοκομείο Ξάνθης 6 κρεβάτια εντατικής θεραπείας.
Η ΟΛΠ δώρισε υγειονομικό υλικό στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο.
Η Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) δώρισε 5.000 μάσκες στα νοσοκομεία της χώρας.
H Σ. Μεντεκίδης Α.Ε. και το φυσικό μεταλλικό νερό ΣΕΛΙ δώρισε δύο ειδικά μηχανήματα αναρρόφησης στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
Η εταιρεία εκτυπώσεων Antopack δώρισε 10 οξύμετρα δακτυλίου και 1 φορητό ηλεκτροκαρδιογράφο στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο.
Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) δώρισε 200 ιατρικές μάσκες Οξυγόνου χωρίς PVC με ειδικά φίλτρα για την αποφυγή διασποράς λοίμωξης του κορονοϊού (COVID 19) και 2 ηλεκτροκαρδιογράφους GE Mac 2000 Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία».
Ο ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) κάνει δωρεά 7 συσκευών αναπνευστήρων ΜΕΘ για ενήλικες, παιδιά και νεογνά, από τον ΣΕΤΕ, αξίας 140.000 ευρώ, όπως επίσης και 10 αναπνευστήρων ΜΕΘ για ενήλικες, παιδιά και νεογνά, από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, αξίας 200.000 ευρώ.
Η ΛΑΜΨΑ προσφέρει δωρεά ύψους 150.000 ευρώ σε ιατρικό εξοπλισμό.
Η Laskaridis Shipping κάνει δωρεά ύψους 150.000 ευρώ μέσω της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.
Ο Όμιλος Electra Hotels & Resorts κάνει δωρεά 5 αναπνευστήρων ΜΕΘ για ενήλικες, παιδιά και νεογνά αξίας 100.000 ευρώ.
Η Goldair, προσφέρει 100.000 ευρώ, που θα διατεθεί σε υγειονομικό υλικό και προμήθεια ειδικών κλινών εντατικής θεραπείας.
Η Golf Residences A.E., με διακριτικό τίτλο PHĀEA RESORTS κάνει δωρεά 3 συσκευών αναπνευστήρων ΜΕΘ για ενήλικες, παιδιά και νεογνά, από την, αξίας 60.000 ευρώ, για Νοσοκομείο της Κρήτης που θα υποδειχθεί από τις αρμόδιες αρχές.
Η Atrium Hotels A.E.κάνει δωρεά 30.000 ευρώ για προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού.
Το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου» κάνει δωρεά για ενίσχυση του εξοπλισμού Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.
Ο Όμιλος Ιωάννου (Intercontinental, Yes Hotels), μέσω του ΣΕΤΕ κάνει δωρεά ύψους 100.000 ευρώ, από τον, για την κάλυψη αναγκών που θα οριστούν από την Πολιτεία.

Πηγή:gazzetta.gr

Back to top button