Γενικές ΕιδήσειςΓενικές ΕιδήσειςΕιδήσειςΦάρσαλα

Κορονοϊός – Κεραμέως: Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις μπορεί να γίνουν και τον Ιούλιο

Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια προκειμένου οι Πανελλαδικές Εξετάσεις να γίνουν όσο το δυνατόν το συντομότερο, τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σχολιάζοντας πως στόχος είναι να πραγματοποιηθούν «όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες τους, τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο».

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, δηλώνει επίσης ικανοποιημένη από την υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης, που τέθηκε σε εφαρμογή λόγω της πανδημίας, ενώ επισημαίνει ότι με γνώμονα την εξασφάλιση της πρόσβασης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση «φροντίσαμε επιπλέον για τη δυνατότητα σύνδεσης στις ψηφιακές τάξεις και μέσω τηλεφώνου –με αστική χρέωση από σταθερό τηλέφωνο».

Σε ό,τι αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση η Νίκη Κεραμέως ξεκαθαρίζει ότι «το εαρινό εξάμηνο δεν θα χαθεί. Έχουμε εμπιστοσύνη στο ελληνικό πανεπιστήμιο και στις δυνατότητές του. Η ακαδημαϊκή κοινότητα μπορεί να βγει μπροστά σε αυτήν τη μεγάλη κρίση».

Σε ερώτηση για το Πάσχα και πώς θα τελεστούν οι θρησκευτικές λειτουργίες, η υπουργός επισήμανε ότι πρόθεση της κυβέρνησης για τη Μεγάλη Εβδομάδα «είναι να παράσχουμε τη δυνατότητα τέλεσης Λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την προσέλευση πιστών, μόνο με την παρουσία του ιερέα και του ψάλτη».

Back to top button