Γενικές ΕιδήσειςΕιδήσεις

Κορονοϊός: Ανοίγει ο δρόμος για μαζικά τεστ

Το σχέδιο δράσης του υπουργείου Υγείας για την επόµενη ηµέρα µετά την άρση του lockdown περιλαµβάνει οκτώ βασικούς άξονες, µε στόχο την ενίσχυση των δοµών Υγείας ειδικά στην πρωτοβάθµια περίθαλψη, καθώς και τη στενή επιδηµιολογική επιτήρηση τoυ SARS-CoV-2.

Η διενέργεια διαγνωστικών τεστ στον πληθυσµό είναι το κλειδί για την παρακολούθηση της νόσου και την πρόληψη αναζωπύρωσης της επιδηµίας. Η καλή ιχνηλάτηση των περιστατικών αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την αποτροπή νέας εξάπλωσης του ιού και γι’ αυτό θα αξιοποιηθούν τα νέα διαγνωστικά εργαλεία (rapid tests κ.λπ.), καθώς και η τεχνολογία.

Έµφαση δίνεται στην αξιοποίηση της τεχνολογίας για τη διενέργεια µεγάλου αριθµού διαγνωστικών τεστ στον πληθυσµό, ώστε να είναι εφικτές η παρακολούθηση της νόσου και η έγκαιρη πρόληψη αναζωπύρωσης της επιδηµίας του κορονοϊού. Ταυτόχρονα µέσω της ψηφιακής καταγραφής των κρουσµάτων θα µπορεί να γίνεται ευκολότερα η ιχνηλάτηση όλων των περιστατικών, γεγονός που αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την αναχαίτιση νέας εξάπλωσης του ιού. Παράλληλα, στην επόµενη φάση σηµαντικό ρόλο αναµένεται να παίξει και ο έλεγχος αντισωµάτων στον πληθυσµό, που αναµένεται να αποτελέσει ένα σηµαντικό εργαλείο στα χέρια των επιδηµιολόγων.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews.

Back to top button