Πολιτικά,Φάρσαλα

ΚΟΒ ΚΚΕ Φαρσάλων: Οδοιπορικό στον κάμπο της Λάρισας

Το πρωί της Κυριακής 15/1 πραγματοποιήθηκε πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση της ΚΟΒ Φαρσάλωντου ΚΚΕ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου. Το σύνθημα της εκδήλωσης ήταν «Αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού!» και περιελάβανε την παρουσίαση σε πρώτη προβολή του βίντεο – ντοκιμαντέρ που προετοίμασαν οι ΚΟΒ Νίκαιας και Φαρσάλων του ΚΚΕ με τίτλο «Οδοιπορικό στον κάμπο της Λάρισας».

Την εκδήλωση άνοιξε η Κατερίνα Κατσακιώρη, γραμματέας της ΚΟΒ Φαρσάλων του ΚΚΕ ενώ στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αχιλλέας Σίμος, μέλος τηςΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ όπου μεταξύ άλλων τόνισε«Είναι πολλές οι αφορμές που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, οι σοβαρές εξελίξεις που συμβαίνουν γύρω μας(…) Όλα αυτά φανερώνουν την ανάγκη σήμερα να συζητήσουμε, να διαδώσουμε τις βασικές πλευρές τις απόφασης της ΚΕ του Κόμματος «Για τις εξελίξεις και την μάχη των εκλογών» στους γύρω μας, να ανταλλάξουμε ευχές για μια χρονιά αγωνιστική που θα φέρει τον λαϊκό παράγοντα στο προσκήνιο.  Και ενώ βρισκόμαστε σήμερα μια εβδομάδα πριν τα τρακτέρβγούνε στις πλατείες των χωριών μετά το κάλεσμα τηςΠανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων (…)

Το βίντεο που ετοιμάσαμε και θα προβάλουμε στην συνέχεια, το είπαμε απλοϊκά ντοκιμαντέρ, δεν γνωρίζουμε αν πληρεί τις βασικές καλλιτεχνικές και τεχνικές προϋποθέσεις πάντως η ιδέα, η προετοιμασία, τα γυρίσματα που χρειάστηκαν έγιναν μέσα σε συνθήκες ποικίλων εξελίξεων, μέσα στη φωτιά κρίσιμων μαχών, σε συνθήκες πανδημίας και ήταν κάτι πρωτόγνωρο για την ομάδα που υλοποίησε αυτήν την δουλειά με μεράκι και προσωπικό χρόνο. Αυτά τα στοιχεία από μόνα τους το κάνουν να ξεχωρίζει και να αποτελεί ένα ξεχωριστό αρχειακό υλικό για τις δύο ΚΟΒ Νίκαιας και Φαρσάλων που πήρανε την πρωτοβουλία.»

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην ομάδα που είχε την επιμέλεια της παραγωγής, στην βιντεοσκόπηση και την προετοιμασία η οποία έγινε την χρονική περίοδο 2021 – 2022. Στο βίντεο αξιοποιήθηκε υλικό από το αρχείο του «902.gr» καθώς και από άλλες πηγές. Επίσηςπέρα από τις συνεντεύξεις συμμετέχουν σε αποσπάσματα και μέλη της Θεατρικής Ομάδας Λάρισας της ΚΝΕ ενώ η μουσική επένδυση είναι από τους δίσκους του Θωμά Μπακαλάκου «Τα αγροτικά», «Πορεία στη νύχτα», «Μεταλλάξεις – Θεσσαλικά».

Κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε πως «… Μέσα από την προετοιμασία του βίντεο όλοι μας γνωρίσαμε και θα γνωρίσουμε περισσότερα για το αγροτικό κίνημα, για τις θέσεις του κόμματός μας για την αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα, για το πως αυτήν θα αξιοποιηθεί από το αυριανό εργατικό κράτος. (…) Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το σύνθημα «Ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής» μπορεί να γίνει πράξη. Γι’ αυτό και χρειάζεται ένα ΚΚΕ πιο δυνατό, γιατί είναι το μόνο κόμμα που σε αυτό το σύνθημα δίνει περιεχόμενο, ζωντάνια, προοπτική.»

Ακολούθησε η προβολή και στο τέλος η οργάνωση έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της σε κλίμα αγωνιστικής αισιοδοξίας, δεν ήταν λίγοι επίσης αυτοίπου προμηθεύτηκαν εκδόσεις της «ΣύγχρονηςΕποχής». Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες προβολές των οργανώσεων του κάμπου ενώ στην πορεία το βίντεο θα ανέβει και στο διαδίκτυο.

Back to top button