Γενικές ΕιδήσειςΕιδήσεις

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για το fake news για τον κορωνοϊό

Tην εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η δημοσίευση του ψευδούς δημοσιεύματος για ύπαρξη θετικού κρούσματος κορωνοϊού στη Λάρισα.

Η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας κα Ευτυχία Μελετοπούλου παρήγγειλε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για το fake news.

Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας με ανακοίνωσή της «καταδικάζει απερίφραστα τις «δημοσιογραφικές» ανακρίβειες που δήθεν ανακάλυψαν θετικά κρούσματα του κορωνοϊου στη Λάρισα, πριν ακόμη τις επίσημες ανακοινώσεις των δομών υγείας».

Στην ίδια ανακοίνωση συμπληρώνει: «Η διατήρηση της σοβαρότητας στις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα μας, είναι υποχρέωση των επαγγελματιών δημοσιογράφων, οι οποίοι στην περιοχή μας μέχρι τώρα τηρούν τους κανόνες δεοντολογίας. Καλούμε όσους δημοσιογραφούν καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας να συνέλθουν. Δεν γίνονται όλα στη ζωή για ένα κλικ…

Ας ελπίσουμε ότι θα είναι το πρώτο και τελευταίο «δημοσιογραφικό» κρούσμα, που με τη συμμετοχή ανεύθυνης  «δημοσιογραφίας  των πολιτών», δημιούργησε εύλογη ανησυχία στους πολίτες της Λάρισας και όχι μόνο».

Πηγή:larissanet.gr

Back to top button